fbpx

The Avett Brothers – Tønder Festival 2016

Foto: Anni Hesselholt
Scene: Open Air Scene
Dato: Lørdag den 27. August kl. 20.45

Der var mange forventninger der skulle indfries da The Avett Brothers indtog Open Air scenen på Tønder Festival i år. Legenden fortæller at tilbage i 2011 brækkede Scott Avett sin fod på scenen i Telt 1, men fortsatte koncerten igennem som om intet var hent. I 2013 lagde de Open Air scenen ned med en af de bedste koncerter det år. Så kunne The Avett Brothers leve op til forventningerne eller blev vi, publikummer mødt med en lidt tom fornemmelse?

[rwp_box id=”0″]

The Avett Brothers var klart et af de største headliners på dette års Tønder Festival. Rundt om i krogende har man kunne høre hvisken og snak om hvor meget man glædede sig til at se The Avett brothers.
Koncerten startede da også ud som man kunne håbe. En jamsession som startnummer, hvor hver musiker kom til varmen, blev efterfulgt af den energiske – næsten fandenivoldske, nummer “Talk On Indolence”.
Energi niveauet var sat så højt, at hvis det ville fortsætte sådan, så havde vi en ny koncert til historie bøgerne.

Desværre ville det sig ikke sådan. The Avett Brothers er på nuværende tid på tourné med deres nye plade True Sadness. En plade hvor energi og den punkede attitude er lagt i baggrunden, til fordel for flotte melodier og hjerteskærende lyrik. Det er i sig selv en god plade – men når hele festivalen er blevet brugt på at glæde sig til en energieksplosion af episke proportioner, og man i stedet for en omgang lunken Gumbo, serveret i et flamingo-krus så kan man ikke lade være med at være skuffet.

Hvis man tager koncerten for hvad den var – en hyldest til singer/songwriters, så havde vi momenter hvor vi nåede tåretrillende, smukke øjeblikke. Om end det var til den dystopiske og selvdestruktive “Murder In The City” hvor Scott Avett stod alene, yderst på kanten, badet i mørke og hvidt lys – eller om det var til sing-a-long momentet i “I and Love and You”, så var det under disse to numre, at det hele føles til at gå op i en højere enhed.

Hele koncerten i sig selv kunne stadig fungerer som en lektion i overskud. Hvis du som aspirerende musiker tænker: ‘Hvad skal jeg gøre når guitaristen fyrer en solo af, eller sangeren står nede blandt publikum?’ Svaret er: ‘Hvad som helst’. Scenen er en legeplads for hele bandet bag The Avett Brothers. Alle er involveret og alle er med til at skabe festen. Hvorfor vi bare ikke kunne have flere upbeat momenter, så vi, som publikum, havde mulighed for at stå og danse til den sidste aftenskoncert på Open Air scenen, på dette års Tønder Festival, i stedet for at stå stille og græde i kor. Deres musik var der ikke en finger at sætte på. Det var så perfekt som man kunne forestille sig – selv deres lydproblemer gav kun en ekstra dimension af charme til deres musik. Man havde bare håbet, at med numre som “Talk on Indolence” og “Spanish Pipedream” i deres repertoire, at vi havde fået lidt mere energi serveret på denne lørdag aften.

Kenneth Tygesen
kennethtygesen@bandsoftomorrow.com