fbpx

The Great Escape er klar med de første 50 navne

Foto: Shame / Abrazo

Den britiske festival for musikbranchen og nye kunstnere, The Great Escape, har i dag offentliggjort de første 50 navne, der vil aflægge Brighton besøg i maj 2017. Læs her hvilke kunstnere, du kan glæde dig til, hvis du pønser på at tage tage et smut til det engelske i foråret.

The Great Escape, der i sin 12-årige levetid efterhånden har fået status som en af de vigtigste musikfestivaler i verden, når det kommer til ny musik, har i dag offentliggjort de første 50 navne, der skal spille på festivalen til maj. Brighton-festivalen vælger programmets 450 navne udelukkende ud fra de omkring 5000 ansøgninger, de får hvert år, og sætter hvert år særligt fokus på et udvalgt “lead country”. I 2007 vil festivalen samarbejde med Swiss Music Export. Vi havde tidligere på måneden en snak med chefbooker Adam Ryan om udvælgelseskriterier og festivalens koncept, som du kan finde her.

I den første programoffentliggørelse finder man blandt andet den hypede blues-sanger Rag’n’Bone Man, der for tredje år i træk vender tilbage til hjembyen for at give koncert. Punkgruppen Shame, der tidligere i år var nomineret til Reeperbahns ANCHOR Awards, gæster også festivalen, og så kommer sangerinden Shells, der lige har spillet til VEGAs New Crush, også forbi det sydengelske.

Derudover finder man også navne som Gurr (der var på vores liste over fem tyske bands, du skal kende), Nilüfer Yanya, Klangstof og Cherry Glazerr.

Tag en dyb indånding, her er alle de 50 offentliggørelser:

Abattoir Blues
Alma
Anna Straker
Be Charlotte
Brian Deady
Cabbage
Carys Selvey
Casi
Cherry Glazerr
Croox
Drones Club
Eat Fast
Fil Bo Riva
Goat Girl
Gold Class
Gothic Tropic
Gurr
Hannah Georgas
Husky Loops
Ider
Indigo Husk
Jacques
James Hersey
Jameszoo
Klangstof
L.A. Salami
Lowell
MarthaGunn
Matt Maeson
Middle Kids
Miles From Kinshasa
Moses
Nilüfer Yanya
Plaitum
Poté
Rag’n’Bone Man
Ray BLK
Saint Phnx
Sarathy Korwar
Shame
Shells
Shitkid
Sigrid
Sko
Sløtface
Sophie Hunger
Sturla Atlas
The Age of LUNA
The Moonlandingz
Tigertown
Yonaka

Festivalen finder sted fra den 18. til den 20. maj 2017.

Kristian Bundgaard
kristianbundgaard@bandsoftomorrow.com