fbpx

De 20 fedeste BBC Live Lounge covers

Foto: PR

Vi har samlet nogle af de allerfedeste covers fra BBC Radio 1’s Live Lounge.

BBC Radio 1 er en af Englands mest populære radiokanaler. Radio 1, der spiller den nyeste musik, er især kendt for programmet Live Lounge, hvor kendte fra hele verden deltager hver eneste uge. Programmet består af et interview med den pågældende gæst, en optræden med gæstens egen sang, og så et cover eller to af et aktuelt hit. Programmet har kørt i mange år og har skabt nogle yderst interessante kombinationer, da deltagerne altid får fuldstændig frit spil til at fortolke en selvvalgt sang. Vi er vilde med idéen, og er altid både godt underholdt og imponerede over de performances, der opstår i det lille studie hos Radio 1. Her er vores bud på de 20 fedeste covers gennem tiden fra Live Lounge:

Alessia Cara – “Hotline Bling” (Drake)

Den hypede teenage-stjerne Alessia Cara synger her sin helt egen version af Drakes monsterhit “Hotline Bling” fra 2016. Det er en væsentlig mere akustisk og stille udgave af det ellers poppede hit.

Kings of Leon – “Hands To Myself” (Selena Gomez)

Det amerikanske rockband Kings of Leon har kastet sig over en vaskeægte popsang “Hands To Myself” fra den amerikanske sangerinde Selena Gomez. Resultatet er en seriøs og smuk kærlighedssang båret af Caleb Followills lækre vokal.

Bastille – “Final Song” (MØ)

Det engelske band Bastille har valgt at lave deres helt egen version af MØ’s 2016-hit “Final Song”. Med sig har de bragt deres karakteristiske kor-arrangementer og blæsere, og sangen får en smuk og mere melankolsk feeling – dog stadig med masser af hit-potentiale. Se videoen til ende – “Final Song” får fint besøg af blandt andet et Craig David-hit.

AlunaGeorge – “Company” (Justin Bieber)

Den upcoming britiske R’n’B-sangerinde AlunaGeorge har lavet et rigtig funky cover af Justin Biebers hit “Company” fra 2016. Med de bedste elementer fra sangen bibeholdt tilfører AlunaGeorge en lækker og soulet vibe med catchy basgange og cool vokal.

Kiesza – “Prayer in C” (Lilly Wood & The Prick)

“Prayer in C”, der blev et kæmpe hit i 2014 og blev spillet på dansegulve over hele verden, er her i en smuk stripped-down version med den canadiske pop-sangerinde Kiesza, hvor hun virkelig får vist sin smukke stemme frem.

Oh Wonder – “Crazy In Love” (Beyoncé)

Hvem vidste, at der gemte sig en rørende og følsom kærlighedssang inden i smash-hittet “Crazy In Love” med Beyoncé og Jay-Z fra 2003? Den ellers så uptempo og danseindbydende sang spilles her i en stille og smuk version med duoen Oh Wonder.

Hozier – “Do I Wanna Know” (Arctic Monkeys)

Arctic Monkeys rocksang “Do I Wanna Know” får her kærlig behandling af den irske blues- og soulsanger Hozier, der har pillet de rockede elementer ud af nummeret og gjort plads til Alex Turners smukke tekst, der før var gemt bag distortion guitarer og tunge trommer.

Florence + the Machine – “Where Are U Now” (Justin Bieber)

Den britiske sangerinde og sangskriver Florence tager sammen med sit band udfordringen op på Justin Biebers hit “Where Are You Now” fra 2015. Med Florences karakteristiske og altid følelsesladede vokal, får sangen kant, og teksten kommer til sin ret, når alle samples og synths er pillet væk til fordel for klassiske elementer som guitar, klaver og kor.

London Grammar – “Wrecking Ball” (Miley Cyrus)

Da Miley Cyrus i 2013 udgav pop-balladen “Wrecking Ball” var det med fuld smæk på vokalen. Her giver britiske London Grammar sangen et mere skrøbeligt og smukt udtryk med forsanger Hannah Reids lyse og fine vokal og et meget åbent og sparsomt guitarakkompagnement.

Lorde – “Don’t Tell Em” (Jeremih)

Den Roskilde Festival-aktuelle sangerinde Lorde har også været forbi Live Lounge. Der lavede hun dette mega fede cover af den amerikanske R’n’B-sanger Jeremihs hit “Don’t Tell Em”.

Mura Masa & Bonzai – “Lean On” (Major Lazer, DJ Snake & MØ)

Den unge producer Mura Masa tager her, sammen med sangerinden Bonzai, kampen op med Major Lazers mega hit “Lean On” fra 2015. De har lavet helt om på nummeret, og det er en hel oplevelse at høre. Hvis overskriften ikke afslørede, hvem der var nummerets oprindelige ejer, så er det næsten uigenkendeligt.

Jess Glynne – “Let It Go” (James Bay)

Den stilsikre popprinsesse Jess Glynne laver her et lækkert og akustisk cover af James Bays sang “Let It Go”. Med shaker, kor og cajong er nummeret taget helt ned, og Jess’ fantastiske vokal får masser af plads.

Arctic Monkeys – “Hold On We’re Going Home” (Drake)

Drakes 2013-hit “Hold On We’re Going Home” får kærlig pleje fra rockgruppen Arctic Monkeys. Med Alex Turners karakteristiske vokal, får nummeret en ny kant, og tilsat lækker guitar, tung bas og et uptempo beat, bliver sangen forvandlet til et vaskeægte Arctic Monkeys-nummer.

Ben Howard – “Call Me Maybe” (Carly Rae Jepsen)

Tilbage i 2012, da det var umulig at undslippe Carly Rae Jepsens “Call Me Maybe”, lavede singer-songwriteren Ben Howard sin helt egen udgave af sangen i Live Lounge. Hør den akustiske version af pop-sangen lige her.

Shawn Mendes – “Here” (Alessia Cara)

Den unge upcoming sangerinde Alessia Cara fik sidste år sit gennembrud med nummeret “Here”, som den canadiske sanger Shawn Mendes har lavet et cover af. Med bare ham, hans guitar og nummerets rap-agtige tekst, får “Here” et helt nyt udtryk og masser af kant.

Blossoms – “In da Club” (50 Cents)

Det britiske rockband Blossoms har valgt intet mindre end rapperen 50 Cents mega hit “In Da Club” som deres cover. Det er blevet til en mere rocket version af club-hittet, men med det karakteristiske tema stadig intakt.

FKA twigs – “Elastic Heart” (Sia)

Den britiske sangerinde FKA Twigs har sin helt egen stil, og den har hun overført til Sias hit “Elastic Heart”. Hør den spændende udgave af nummeret lige her.

Disclosure & Sam Smith – “Hotline Bling” (Drake)

Drakes “Hotline Bling” har været en populær sang at lave covers af, og producerduoen Disclosure har sammen med Sam Smith også lavet deres version. Hør den uptempo og festlige version af sangen lige her, og nyd samtidig Sam Smiths lækre vokal.

Tom Odell – “Video Games” (Lana Del Rey)

I 2012 fik Lana Del Rey sit gennembrud med sangen “Video Games” og i 2014 besøgte sangeren Tom Odell Live Lounge og lavede et smukt og følsomt cover af sangen. Hør Toms skrøbelige og fine vokal bringe teksten til live lige her.

Michael Kiwanuka – “Into You” (Ariana Grande)

Sidste år udgav popsangerinden Ariana Grande sangen “Into You”, og her har den britiske singer-songwriter Michael Kiwanuka lavet en følsom og smuk version, af den ellers så radio-venlige popsingle.

Line Mortensen
linemortensen@bandsoftomorrow.com