fbpx

Iceland Airwaves er nu klar med de første 17 navne

Foto: Benjamin Clementine//Micky Clement

Iceland Airwaves er nu klar med de første 17 navne, der skal spille på musikfestivalen til november. Nogle af de store scoops er blandt andet den engelske Benjamin Clementine og den lokale stjerne Asgeir.
Iceland Airwaves er Islands største musikfestival, og de har netop offentliggjort de første navne, der skal spille på festivalen til november. Blandt de 17 offentliggjorte navne er hele 10 af dem fra Island. De lokale acts sætter et utroligt højt niveau, og spænder over alle genrer fra det elektroniske pop med Audur og Glowie, over den mere nordiske lyd med singer-songwriters som Emiliana Torrini og Asgeir, til hip-hop med GKR og Emmsje Gauti. Blandt de internationale bookinger findes også nogle utroligt spændende navne. Vi er blandt andet glade for at se Benjamin Clementine på listen, som vi tidligere har præsenteret med 4 af hans største numre, og som netop har lagt vokal på Gorillaz nye comeback-single. Også det tyske garagepop band Gurr er vi store fans af her på redaktionen, og nævnte dem som et af de fem tyske bands man bør kende til.
Iceland Airwaves er en årlig musikfestival, der afholdes i Islands hovedstad Reykjavík i november. Festivalen havde sin spæde start i en hangar i byen lufthavn, men er siden vokset til landets største musikfestival, og trækker navne fra hele verden. Under den fem dage lange festival afholdes koncerterne overalt i byen, og festivalgængerne kan blandt andet opleve koncerter i alt fra små pladebutikker til store kirker. Iceland Airwaves er en unik festival, der samtidig med at præsentere den lokale musik også giver mulighed for at få en smag på den islandske kultur.
Med disse første bookinger fra Iceland Airwaves skyder de programmet godt i gang, og vi glæder os til at se, hvilke afsløringer der følger disse.
Herunder kan listen over alle de offentliggjorte navne ses:
Asgeir
Audur
Arab Strap (SCO)
Be Charlotte (SCO)
Benjamin Clementine (UK)
Daniel OG (UK)
Emiliana Torrini and The Colorist
Emmsje Gauti
GKR
Glowie
Gurr (DE)
Hatari
Hugar
Kelly Lee Owens (UK)
Rugl
Soffía Björg
Xylouris White (GR/AU)

Line Mortensen
linemortensen@bandsoftomorrow.com