fbpx

GUIDE: 17 internationale navne du skal opleve på Reeperbahn Festival 2017

Foto: Marika Hackman // Gullick

Der er kun ganske kort tid til, at en række musikbranchefolk og musikelskere endnu engang valfarter til den tyske havneby Hamburg for at deltage i den store showcase-festival Reeperbahn. Er du en af de heldige, der skal afsted, så læs med her, for vi guider til hele 17 internationale navne, du ikke må misse.

Har du allerede kigget lidt på Reeperbahn-programmet, har du måske bemærket nogle lidt større acts i mængden af ellers primært spritnye navne. Blandt andet kommer den britiske popsangerinde Ella Eyre, tidligere Gossip-frontkvinde Beth Ditto, surfrock-bandet The Drums og australske Vance Joy forbi. Samme gør nogle af de nordiske navne, vi i noget tid nu har kastet en masse kærlighed efter, som eksempelvis Júníus Meyvant, ARY og Siv Jakobsen. Og så er der selvfølgelig alle de danske navne. Dem kan vi også varmt anbefale at fange under festivalen, men nedenfor er der altså også 17 andre internationale acts, du burde skrive dig bag øret.

Grand Analog (CA)

Hvad: Hiphop/rap
Hvornår: Torsdag kl. 19.30/lørdag kl. 14.10
Hvor: Kukuun/Spielbude

Canada er fokusland for dette års Reeperbahn Festival, og canadierne bliver da også mere end rimeligt repræsenteret af blandt andet Toronto-baserede Grand Analog. Frontmand Odario Williams leder den jazz-, reggae- og rockinspirerede hiphopgruppe, og i Torontos gader kan man normalt høre samtlige af gruppens resterende medlemmer Warren Bray, Otfield Williams, TJ Garcia, Aubrey McGhee og Catalist i både musiker- og DJ-roller.

Gruppens debutalbum Calligraffiti ukom i 2007, og siden er det blevet til i alt fire udgivelser, senest Roll Dub Soul Rap fra 2015. Grand Analogs musik er smukt organisk, forrygende funket og helt gennemgående lækker at lytte til. Glæd dig til at kunne opleve dem hele to gange i Hamburg i løbet af denne uge.

HMLTD (UK)

Hvad: Alternative
Hvornår: Torsdag kl. 21.50
Hvor: Kaiserkeller

Okay, det er sindssygt svært, hvor man lige skal tage fat, når det kommer til britiske HMLTD. Da vi tidligere i år var et smut på The Great Escape Festival i Brighton, fik vi anbefalet at tage ind og se HMLTD af en London-lokal. De er det mest hypede band i London lige nu, fortalte han os, og det kan jo både være en god, og en dårlig ting. I det her tilfælde var det egentligt bare et udtryk for, at et fuldstændig genialt nyt band er født, og at det er hypet, fordi det er fedt.

“Genre” er ikke et ord i HMLTD-land, og bandet fremstår som nogle unge gutter, der aldrig har set skyggen af “normer” og “konservatisme”. Vi har tidligere beskrevet deres udseende som en blanding af The Rocky Horror Picture Show og Ziggy Stardust, og deres musik er mindst ligeså skizofren. Der er dog en klar rød tråd igennem ikke blot musikken, men samspillet mellem samtlige dele af gruppens kreative udtryk. Det vil vi ikke uddybe mere, vi vil bare have, at du tager til deres show (som i Brighton blæste os fuldstændig bagover), og så kan du jo selv fortolke, hvad meningen med galskaben er.

Marika Hackman (UK)

Hvad: Folk/rock
Hvornår: Lørdag kl. 21.20
Hvor: Nochtspeicher

Leonard Cohen ville gerne understrege, at han var din mand – Marika Hackman vil gerne understrege, at det er hun ikke. Den femogtyveårige engelske sangerinde og sangskriver, der tidligere i år udgav albummet I’m not your man, har haft en ret speciel vej til musikken. Hun begyndte i en tidlig alder at interessere sig for musik, men har længe hovedsageligt været kendt for sit arbejde som model for Burberry. Hun siger selv, at hun egentlig aldrig har følt sig som en model, og at hun altid har følt sig en smule akavet foran kameraet.

Heldigvis er hun både stilren og selvsikker, når hun står på scenen. Siden debutalbummet We Slept at Last, der udkom i 2015, har Hackman vist sig som både kompetent og fantasifuld, når hun blander elementer fra klassisk rock, pop, grunge og folk.

Vi fangede desuden sangerinden og sangskriveren til snak inden hendes koncert på dette års The Great Escape Festival i Brighton, og her kan du læse, hvad vi fik ud af det.

Læs også  Ugens Uimodståelige // Uge 34

Sløtface (NO)

Hvad: Powerpop/-punk
Hvornår: Lørdag kl. 15.00/Lørdag kl. 23.50 
Hvor: Superbude St. Pauli/Astra Rockstarsuite   / Kaiserkeller

Haley Shea, Lasse Lokøy, Halvard Skeie Wiencke og Tor-Arne Vikingstad går tilsammen under navnet Sløtface (tidligere Slutface), og de fire nordmennesker har spillet musik sammen siden 2012. I fredags udkom debutalbummet Try Not to Freak Out, og her viser de, at de nok endnu er nye på den nordiske musikscene, men at de altså alligevel allerede har en del at byde på.

Det Stavanger-baserede band gør sig i skrattende guitarriffs og utilregnelige rytmer, og de præsenterer overordnet set deres lytter for et gennemgående højenergisk musikalsk udtryk. Vi glæder os til at høre dem på Reeperbahn.

Superorganism (UK/US)

Hvad: Elektro/Rock/Pop
Hvornår: Fredag kl. 19.35
Hvor: Gruenspan

Japanske Orono er trods sine kun 17 år forsanger for Superorganism, og ifølge det i alt otte mand store band beskæftiger de sig rent musikalsk med ‘elektrisk collage’. Nu sidder du sikkert og tænker ‘Jamen, hvad er dét?’, og det er et rigtig godt spørgsmål. Heldigvis kan du få svaret, hvis du i løbet af denne uge befinder dig på Reeperbahn (eller hvis du trykker på linket nedenfor).

Superorganisms musik er helt klart ikke nem at definere, og det er dét, der gør den så fed. Noget af det lyder uden tvivl rocket, noget af det lyder uden tvivl poppet, og noget af det lyder uden tvivl som ét af de 90’er-tidlige Game Boy-spil. Et must-hear på fredagens festivalprogram.

Waxahatchee (US)

Hvad: Indie/Rock
Hvornår: Lørdag kl. 22.30
Hvor: Knust

Waxahatchee er et indierockband, der består af Katie Crutchfield, Katherine Simonetti, Ashley Arnwine og Allison Crutchfield. Forsanger K. Crutchfield startede bandet i 2010, og siden er det blevet til fire studiealbums, senest Out in the Storm, der udkom i sommers.

Bandet er opkaldt efter floden Waxahatchee Creek i Alabama, og selvom pigernes musik til tider både er skrattende og støjende, er der også noget kønt og meget organisk over deres lyd. Forsangeren har en forfriskende uprætentiøs måde at synge på, og hendes lyse stemme får fantastisk opbakning fra musikkens instrumentale del. Det skal nok blive godt på lørdag, og hvis du til den tid sidder derhjemme og ærgrer dig over netop dét, kan du glæde dig over, at pigerne også giver koncert i Lille Vega den 27. september.

Astronautalis (US)

Hvad: Hiphop/Rap
Hvornår: Lørdag kl. 22.15
Hvor: Terrace Hill

Astronautalis er en hårdtslående amerikansk rapper fra Florida, som altid leverer et forrygende live-show.

Han er især kendt for sine mange genreblandinger samt en generel redefinering af hiphop-genren, og hans musik trækker tråde til både indierock-, blues-, soul- og funkmusikken.

Senest blæste han os bagover til sin koncert på Ideal Bar i København, og nu glæder vi os til endnu engang at opleve ham til dette års Reeperbahn Festival. Det burde du også.

Læs også  Dansk premiere: Turboweekend-medlem debuterer med singlen “The End” under soloprojektet Mr. Koifish

Nadine Shah (UK)

Hvad: Indie
Hvornår: Fredag kl. 20.00
Hvor: Mojo Club

Nadine Shah er en engelsk sanger og sangskriver, som med sin mørke og dragende stemme synger sange om frygt, hævn, og ulykkelig kærlighed. Med sin musik sætter hun fokus på svære temaer, og kæmper for at hjælpe folk med problemer.

Senest udgav hun sit tredje album Holiday Destination i august i år, som fulgte efter Love Your Dum and Mad og Fast Food fra henholdsvis fra 2013 og 2015.

Oscar And The Wolf (BE)

Hvad: Electro-pop
Hvornår: Lørdag kl. 21. 30
Hvor: Docks

Oscar and the Wolf består af den belgiske musiker Max Colombie som skriver tætvævet, eksperimenterende og drømmende electropop.

Tidligt i sin karriere blev han opdaget af musikeren Lou Reed og har både spillet support for den irske singer-songwriter Roisín Murphy og på store festivalscener som den alternative musikfestival Pukkelpop i Belgien i eget navn.

Han udgav sit debutalbum “Entity” i 2014, og har siden udgivet adskillige singler. Belgieren er ved at blive et af de helt store navne inden for electropoppen i både sit hjemland, men også internationalt, og der er lagt op til en rigtig stor aften i hans selskab denne lørdag.

The Aces (US)

Hvad: Power-pop/rock 
Hvornår: Torsdag kl. 22.00
Hvor: Bahnhof Pauli (Klubhaus St. Pauli)

The Aces består af de to søstre Cristal og Alisa Ramirez, samt McKenna Petty og Katie Henderson.

Bandet udgav sidste år deres debut-EP I Don’t Like Being Honest, som meget ironisk viser pigerne fra en direkte og meget ærlig side. Deres tekster er båret af temaer om solidaritet, kærlighed og individualitet.

Deres musik er velskrevet og melodiøs med særlige fokus på guitarriffs og flerstemmige vokal-arrangementer.

Derudover er de en af vores ‘17 acts du skal holde øje med i 2017, og vi er spændte på at se, hvad de kan levere live til Reeperbahn Festival i år.

Yungblud (UK)

Hvad: Indie/Hiphop/Rap
Hvornår: Fredag kl. 22.40
Hvor: Häkken (Klubhaus St. Pauli)

Det lyder måske som en sjov blanding: Indie og Hiphop og Rap, men det er netop, hvad Yungblud giver dig: Bag navnet, der lyder som en attitudefyldt rapper, gemmer sig en kunstner med indflydelse fra både Arctic Monkeys og Jamie T.

Hans debutsingle “King Charles” er et perfekt eksempel på hans blanding af rockede guitarriffs, groovy baslinjer og rap-lignende vers, og den blot 19-årige englænder vil helt sikkert give dig en energifyldt koncert denne fredag på Reeperbahn Festival.

Hvis du ikke har glæden af at skulle på den tyske festival i år, kan du istedet glæde dig over, at han kommer og spiller på Ideal Bar allerede den 10. oktober.

Rationale (UK)

Hvad: Elektro/Soul/Pop
Hvornår: Torsdag kl. 20.00
Hvor: Mojo Club

Den Zimbabwe-fødte britiske mandlige sanger, Tinashe Fazakerley, havde før kunstnernavnet Tinashé (ej at forveksle med den amerikanske popsangerinde), men hedder nu Rationale. Han har en solid vokal, og hans musik er fyldt med gospelvibes og lækkert kor. Dog skaber han på andre numre også en lidt mere mellow og soul’et R&B-sound, som bygger på minimalistiske beats og kraftige synths. Det bliver derfor en god blanding af feel-good gospel og elektropop-ballader på hans 2017-EP Vessels. Ved en gennemlytning af EP’en bliver man hurtig klar over, at musikken helt sikkert skaber et storslået lydbillede på live-scenen.

Skott (SE)

Hvad: Elektronisk/nordisk folk-pop
Hvornår: Fredag kl. 23.40
Hvor: Nochtspeicher

Pauline Skjött er kvinden bag kunstnernavnet Skott, en svensk sangerinde med en vanvittig smuk lyd og klang i sin vokal. Hun laver nordisk folk-pop med et strejf af det elektroniske, og som resultat af dette bliver lytteren fuldstændig tryllebundet. Skott’s stemme er i høj grad det bærende element i hendes produktioner. Hun nailer – i løbet af sit indtil videre korte repetoire – den ene lyse tone efter den anden. Med ren Lana Del Rey-style brillerer hun også på de dybe toner med sin dejlige stemme. Vi var ganske tilfredse med hendes optræden på dette års Roskilde Festival, selvom hun var forsinket og ikke spillede mere end en halv time. Forhåbentlig har hun flere numre at byde ind med, når hun i denne uge gæster Reeperbahn.

Læs også  Anerkendt electropop-kunstner SOPHIE gæster Danmark i efteråret

Cosima (UK)

Hvad: Soul/R&B/Pop
Hvornår: Torsdag kl. 20.00
Hvor: Angie’s Nightclub

Cosima er en ung, britisk soul-sangerinde, og vi er vilde med hende. Produktionerne er bygget op omkring hendes flotte vokal og etablerer et minimalistisk univers uden for meget fylde, hvilket skaber et smukt lydbillede. Musikken er R&B-inspireret og med masser af følelse og sjæl. Hun har en signifikant, dyb kvindestemme, som passer rigtig godt til de soul’ede vibes. Den spænder dog vidt og når også flyvende højder i hendes smukke fraseringer. Musikkens generelle sound er mellow, blød og mega lækker.

Childhood (UK)

Hvad: Soulet indiepop
Hvornår: Torsdag kl. 23.40
Hvor: Terrace Hill

Britiske Childhood udgav denne sommer et helt enestående album med titlen Universal High. Det var nummer to album i rækken fra gruppen, der er udsprunget af samarbejdet mellem uni-vennerne Ben Romans-Hopcraft og Leo Dubsen, men derudover består af tre andre yderst kompetente musikere. På Universal High har gruppen i den grad fundet glæden ved svundne tiders fantastiske bølge af soulmusik, og med inspiration i kunstnere som Marvin Gaye og Chaka Khan, har Childhood skabt en helt genial blanding af soul og indiepop og et helt igennem genialt album. Ja, det skal opleves live.

Dream Wife (UK)

Hvad: Poppunk/rock
Hvornår: Fredag kl.  20.00
Hvor: Molotow

Vi så, ligesom en håndfuld andre navne på denne liste, trioen Dream Wife live på The Great Escape Festival, og ligesom det gælder de andre, var det en af de mest mindeværdige koncerter fra festivalen. Dream Wife er London-baseret, men gruppen mødtes i Brighton, og frontkvinde Rakel Mjoll er egentligt fra Island. Og lad os blive lidt ved hende, for hun spiller uden tvivl en kæmpe rolle i forhold til at gøre en koncert med Dream Wife til en helt særlig oplevelse. At kalde hende en karismatisk frontfigur er en underdrivelse. Hun kan noget helt specielt på en scene, som fra det sekund, musikken går igang, udvikler sig til hendes (og resten af bandets) legeplads. Dream Wife er charmerende, forførende, oprørske og larmende, og så har de en hel del på hjerte.

 Nilüfer Yanya (UK)

Hvad: Soul/singer-songwriter
Hvornår: Torsdag kl. 19.50
Hvor: Nochtspeicher

Hun er kun 22 år gammel, men mere skulle der åbenbart ikke til for at udvikle det store talent, den Londonbaserede sangerinde og sangskriver Nilüfer Yanya bærer rundt på. Hendes musikalske univers spænder bredt. Hvor der høres en tydelig kærlighed for det soulede og til tider jazzede, er der også mange elementer af indierock i den musik, vi indtil videre har fået præsenteret på kunstnerens to EP’er. Der er også noget at komme efter, når Nilüfer Yanya bringer sin musik til live på en scene, hvilket vi var så heldige at opleve på The Great Escape Festival i Brighton i år.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com