BØRNS og 99 andre navne føjet til The Great Escape 2018-plakaten

Foto: BØRNS//Chuck Grant

Der er nu kun lidt under fire måneder til, at den engelske festival The Great Escape løber af stablen, og de er derfor i fuld sving med at forberede os på en af forårets absolut største fester for ny musik. Det har de blandt andet gjort ved i dag at offentliggøre en kæmpe portion af navne til koncertprogrammet.

I november kunne The Great Escape, den store showcase-festival i Brighton der har kørt siden 2006, offentliggøre de første 50 navne på årets festival, der forløber i dagene fra den 17. til 19. maj. Dengang var det navne som danske M.I.L.K. og KOPS samt udenlandske acts som Pale Waves, Hak Baker, Girlhood og Sam Fender, der prydede plakaten. Nu er arrangørerne så igen ude og skildre med intet mindre end 100 nye navne, og vi kan næsten ikke få armene ned over al den lækre lyd fra nye og spændende artister, som The Great Escape igen i år kan friste med.

I dagens annonceringer finder vi nemlig for eksempel den amerikanske sanger og sangskriver BØRNS, der elegant formår at skabe en kalejdoskopisk sfære af drømmende indiepop kombineret med alternativ rock, og som lagde 2018 ud med at udgive sit andet studiealbum, Blue Madonna som du kan læse mere om i vores interview med ham. I samme omgang findes den Liverpool-baserede dynamiske duo Her’s, der eksperimenterer med den stærkt guitarrungende undergenre til pop-rock, nemlig jangle-pop, samt den engelske duo IDA MAE, der brillerer med lækre vokalharmonier og deres eget mix af elektrisk blue-eyed soul og country-blues. Derudover møder vi trioen Lo Moon fra LA, som i år er at
finde på vores liste over 18 internationale navne, du skal holde øje med i 2018. Lo Moon byder på storslåede synthesizer-vibes og et melankolsk, elektronisk popunivers, med en til tider skrøbelig men super fin vokal. Er man til full on dagdrømmende indierock, er Rolling Blackout Coastal Fever fra Australien også at finde på listen, ligesom vi også finder australske The Creases, der ligeledes emmer af inderock med et hint af 60’ernes lydside. Men er man mere til nytænkende, elektronisk house, der formår at kombinere melankoli med modsættende blæserelementer, finder vi også den norske trio SASSY 009 på listen.

Ovennævnte artister er blot et udpluk, så her får du den komplette liste over alle de netop annoncerede artister:

ALEX THE ASTRONAUT / ALEXANDER BIGGS / AQUASERGE / BAKAR / BIG TOBZ / BILLY LOCKETT / BLOXX / BOBII LEWIS / BONIFACE / BØRNS / BOSSY LOVE / BOY AZOOGA / BROADSTROKES / CRIMER / CROOKED TEETH / D.A.N. / DAYSORMAY / DECLAN WELSH AND THE DECADENT WEST / DURAND JONES & THE INDICATIONS / EASY LIFE / ELSA HEWITT / EVES KARYDAS / FIGURE WALKING / FINE CREATURES / FREAK HEAT WAVES / FREYA RIDINGS / GAFFA TAPE SANDY / GEORGE GLEW / GUS DAPPERTON / HALO MAUD / HAPPY MEALS / HATCHIE / HELLO DELAWARE / HER’S / HERO FISHER / HILLSBURN / HOCKEY DAD / IDA MAE / IGUANA DEATH CULT / JACK VALLIER / JAZ KARIS / JOSHUA BURNSIDE / JOYCUT / KAMAAL WILLIAMS / KATE NV / KID KATHARSIS / KIRILL RICHTER / KOFI STONE / KYARY PAMYU PAMYU / LAST TRAIN / LEAH DOU / LION / LO MOON / LOUIS BAKER / LUCIA / MAGIC ISLAND / MAHALIA / MALI HAYES / MALORY / MANU CROOKS / MAVI PHOENIX / MEGAN NASH / MICHAEL JABLONKA / NASHEXX / NÊHIYAWAK / NIKHIL D’SOUZA / NOAH KAHAN / OLYMPIA / ONLY THE POETS / PACESHIFTERS / PEACH PIT / PHOEBE BRIDGERS / POPPY AJUDHA / RAHEEM BAKARÉ / RASCALTON / RIVER MATTHEWS / ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER / ROSEMARY & GARLIC / SADO OPERA / SASSY 009 / SHINERS / SKEGSS / SKINNY PELEMBE / SUZI WU / THE CREASES / THE MODERN STRANGERS / THE PSYCHOTIC MONKS / THE SAXOPHONES / THE VEGAN LEATHER / THREE BODY TRIO / TORS / TOUTS / TSHEGUE / UNDERWATER BOYS / WARMDUSCHER / WET RED / WHENYOUNG / WWWATER / WYVERN LINGO / YAZMIN LACEY / YUKON ERA

Udover de 150 artister, der allerede er blevet offentliggjort, mangler der endnu 250 på programmet, og vi venter i spænding på flere offentliggørelser.

Pernille Vingaard
pernillevingaard@bandsoftomorrow.com