fbpx

Ugens Upcoming: The New Tigers

Foto: Appu Jasu

Vi springer ind i det nye år med årets første Ugens Upcoming, The New Tigers. Læs med her om bandets sound, som de selv fortæller om som en form for opskrift, og om hvad pokker karjalanpiirakka er for noget.
Den finske trio The New Tigers har egentlig eksisteret i en del år, og har udgivet en række af EP’er og album. På nuværende tidspunkt lader det dog til, at de er ved at forny sig, og de er derfor endt på redaktionens liste over upcoming acts. Deres fuzzy pop klinger på en ganske særlig måde, og deres drømmende univers er enormt stemningsfuldt. Bandet har i år gjort sig bemærket med singleudspillet “Three Shadows”, som havnede på vores NORDISKE HITS i starten af november måned:
På “Three Shadows” er sommersolen kommet tilbage, og på det seks et halvt minutter lange nummer, får du lov at svæve rundt i et blødt landskab af fuzzy guitarer, groovy basfigurer og varme keys.
Til slut bliver man revet ud af den døsige atmosfære med to helt forskellige genrebreaks. Først spiller en lydbid med garagerock, og bliver herefter afløst af langsom smooth-jazz. Hvad meningen med det er, kan du selv bedømme.
Som alle vores andre Ugens Upcoming har The New Tigers svaret på en række spørgsmål om dem selv. Tjek deres svar ud, imens du lytter til det her lækre popnummer, der passer perfekt til din post-nytårs tømmermændsdag.

Hvem er The New Tigers?

Valtteri: Appu Jasu, Janne Kauppinen og Valtteri Virtanen er de navne, vi blev givet.
Appu: Og The New Tigers er det navn, vi gav os selv.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

V: En del late-night atmosfærisk hvislen, en del reverbet klirren, en del Motown og en del istapper.
A: + En halv del indigo nætter, en fjerdedel ukendte løsninger.

Hvordan startede I?

V: Vi endte på en eller anden måde sammen i efteråret 2006 og begyndte at lave meget larmende guitarmusik. Vi brugte et par år på at fjolle rundt, men så tog vi os sammen og begyndte at spille gigs og lave indspilninger.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver jeres musik?

V: Vi prøver en masse forskellige ting af, og analyserer det. Før i tiden ville vi følge vores instinkt mere og tale mindre, men begge måder er frugtbare. Det er ret sjældent, at en af os har skrevet en komplet sang hjemmefra og præsenterer den til de andre, det er rimelig meget teamwork.
A: Det er stadig i høj grad drevet af intuition, men vi inkorporerer flere overvejelser i det og skubber det måske imod mere raffinerede landskaber. Ofte er det at lytte til, hvad vi har lavet, tænke over musikkens stemning og hvordan vi skal tage det videre. Lige nu føler vi alle, at vores plade #3 bliver rigtig god…

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

V: Personligt, Jonathan Richman.
A: For mig er det Talk Talk, Sparks og Associates, og Olivier Messians harmoniske verdener.

Hvad er på jeres pladespiller lige nu?

V: Pia Fraus – Field Ceremony. Deres nye album efter ti år. Jeg synes, at det er rigtig godt. De var en af mine favoritter for ti år siden, godt at høre deres sound igen med helt nye sange. Jeg tror, at de havde en påvirkning på vores sound, da vi startede bandet.
A: Julee Cruise – The Voice of Love, Beyoncé – LEMONADE.
Janne: Scott Walker – Tilt, New Order – Singles.

Hvad er I i gang med lige nu?

V: Venter på at Karjanlanpiirakka bliver bagt i ovnen. Det er et finsk bagværk med ris og rugskorpe.
A: Tænker på karjalanpiirakka.
J: Drikker en kop kaffe.

Hvad er drømmen?

A: Drømmen er altid det, som bliver skabt, en aktiv tilstedeværelse. Men hvem er drømmeren?
J: Jeg er enig i den udtalelse.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker I?

V: Jeg kan bedst lide at spille live. Det er så spontant, du ved aldrig, hvad der kommer til at ske. Det kan være fantastisk, men så kan det også nærmest være dårligt. Men det er altid interessant og som regel rigtig sjovt. Vi bruger et DIY lysshow til gigs, og det gør det også spændende.
A: Indspilning for mig, det fascinerer mig, når du på en måde kan bygge hele scenen ind i det, rummet, tiden, lyset, farverne, fortid og fremtid etc.

Hvis I måtte vælge én af jeres sange, hvilken skulle folk så lytte til?

V: “Wanna Be Startin’ Somethin’”, et Michael Jackson cover vi lavede for et par år siden. Jeg synes at det har et godt groove.
A: Jeg ville sige vores nyeste single “Three Shadows”, da det er det nyligste, vi har lavet, er det også det kæreste.

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave?

V: Jeg ville være en eremit i Lapland.
A: Jeg ville være en herreekviperingshandler.
J: Jeg ville være et dyr, der levede i ørkenen.

Martin Rahbek
martinrahbek@bandsoftomorrow.com