fbpx

GUIDE: 23 must-sees fra by:Larms musikprogram 2018

Foto: Lil Halima//Ida Bjorvik

Har du mistet overblikket over de uendeligt mange acts, der spiller på årets by:Larm? Frygt ej! Her er vores ultimative guide.

Der er ikke længe til, at Oslo-festivalen by:Larm igen løber af stablen og præsenterer den internationale musikbranche og nysgerrige musikelskere for spritnyt (overvejende) nordisk talent. Danmark er velrepræsenteret på festivalen med navne som Barselona, School of X, Scarlet Pleasure, BAEST, Jada, Nelson Can og mange, mange flere, og selvom vi selvfølgelig altid vil anbefale dig at tjekke fedt, dansk musik ud, så tager man jo også ofte til udlandet for at opleve andet end det danske, right? Sådan har vi det i hvert fald, så du kan tjekke samtlige danske navne ud nederst i artiklen, efter at du selvfølgelig har læst om disse 23 internationale acts, du ikke må misse, når du søger ly fra de to cifrede minusgrader, der har været meldt i den norske hovedstad.

Ary (NO)

Hvad: Elektronisk pop
Hvornår: Fredag kl. 22.30-23.00
Hvor: Rockefeller

Den unge norske sanger og sangskriver, Ariadne Loinsworth, der normalvis går under kunstnernavnet ARY, kickstartede sin karriere
for fuld udblæsning tilbage i 2015 med debutsinglen “Higher”. Singlen blev produceret af landsmanden Carl Louis, der også inkluderede ARY som gæstevokalist på “Human Again” og titelnummeret ”Telescope” fra hans EP-udgivelse, Telescope, fra 2015. ARY udgav sidste år singlen “Already There”, der på mange måder inkapsulerer ARY’s måde at nytænke den elektroniske popmusik. ARY er ikke bange for at forsone de kontrastfyldte tråde: glæde og tristesse. Hendes musik markerer et kompromisløst arrangement af medtænkt danseglæde i de smittende beats, men samtidig befinder der sig et iboende tungsind i synthens maniske dansen. Det lyriske univers understreger også en følelsesmæssig rutsjebane ned gennem hele følelsesregistret. Da ARY var Ugens Upcoming sagde hun følgende om sin musik: “Jeg håber, at folk går fra mine koncerter med både glæde og en form for melankoli. Jeg vil gerne have dem til at være glade og danse med mig. Men hvis de også også går derfra med en snert af tristhed, så betyder det, at de også har lyttet til teksterne.” Hun spillede sidste år en kanon koncert på Roskilde Festival, så missede du hende da, så sørg lige for at rode bod på det nu.

Billie Eilish (US)

Hvad: Elektronisk indiepop
Hvornår: Torsdag kl. 22.00-22.30
Hvor: Sentrum Scene

Det er med et værdisæt bestående af hjemmeundervisning og kirkesang, at den amerikanske musiker Billie Eilish debuterede med den mesterlige EP don’t smile at me tilbage i 2017. En udgivelse, der byder på mange interessante passager, der til tider tangerer til detavantgarde. Det er når subbass, soul og de dystopiske flader går i ét, at en unik elektronisk popverden udfolder sig for lytteren. Den californiske sanger, musiker og danser formår med sin udsøgte smag at kvalificere sig som popartist med nerve. Eilish synes at markere sig som en kunstner med noget på hjertet. En kunstner, der på den ene side rimer på pop og glitter, men samtidig står for det stik modsatte, når det vedrører at nytænke populærmusikkens komponenter. Eilish er ikke bange for at inkludere dystre tematikker i radiobaskere. Eksemplet synes at fremstå fuldstændig utvetydigt i hittet “bellyache”, hvor Eilish spiller en sindsforstyrret karakter, der henretter sine bekendte til lyden af kalypsorytmik og en legesyg guitar.

Carla Dal Forno (AUS)

Hvad: Art-pop
Hvornår: Torsdag kl. 22.00-22.45
Hvor: Kafé Hærværk

Skulle Nicolas Winding Refn beslutte sig for at lave en opfølger på action-dramafilmen, Drive, så behøver han ikke at lede videre, hvad soundtrack angår. Carla Dal Forno leverede en EP, The Garden, tilbage i 2017, der på alle leder og kanter repræsenterer et art-poppet univers med kant og cinematisk slagkraft. Carla Dal Forno var Ugens Upcoming tilbage i 2016, efter hun havde udgivet sit debutalbum You Know What It’s Like. Den australske multiinstrumentalist er ikke bange for at gøre popmusikken hjemsøgende. De mange instrumentelle elementer bridrager til et spændende univers af klaustrofobiske fornemmelser. Carlas vokal svømmer i en bundløs rumklang, der tilsættes farve fra de svingende synthesizere og meditative beats. Hvis du er til pop med et kunstnerisk afsæt, så bør du lægge vejen forbi Kafé Hærværk.

Commonplace (NO)

Hvad: Post-punk
Hvornår: Torsdag kl. 20.00-20.30 & lørdag kl. 23.00-23.30
Hvor: Revolver & Mono

Den Oslo-baserede kvintet, Commonplace, pryder kalenderen hele to gange. Post-punkerne i Commonplace udgav sidste år debutalbummet Love Is Just A Phase. En veldrejet skive, som tæller adskillige elementer, der peger i en spændende og nytænkende retning. Det er tydeligt, at de norske gutter har etableret en rød tråd og en gennemgribende lyd, der indeholder en forholdsvis bred referenceramme, der inkluderer 90’ernes noisepoppede univers, krydret med mere moderne elementer fra hardcoregenrens perkusive katalog og et altoverskyggende tilbageblik på generation x og den evindelige smerte, der dominerede i 80’ernes punkede musiklandskab. Commonplace er et progressivt musikalsk input, der så absolut bør opleves på dette års by:Larm.

Esther Vallee (SE)

Hvad: Pop
Hvornår: Torsdag kl. 20.30-21.00 & fredag kl. 20.00-20.30
Hvor: Krøsset & Mono

Den talentfulde svenske sangerinde Esther Vallee pryder lige nu omslaget på Spotify’s Repeat playlist, som følge af hendes seneste single “Hardcore”. Den fremadstormende sangerinde har nydt godt af hendes momentum og kan nu bryste sig af at være føjet til plakaten for dette års by:Larm. Esther Vallee har netop sluppet en musikvideo til den føromtalte single. En æstetisk flot produktion, der byder på gennemgribende koreografiske præstationer i et højhelligt miljø. Man fornemmer hurtigt, at Esther Vallee hører til den slags popartister, som har et inderligt ønske om at tilføje noget kant og noget udpræget dramatik til feltet. Med “Hardcore” føjet til kataloget af sange med endeløse hooks, rumklangsinficerede harmonier og metervis af hitpotentiale, er der alt mulig grund til at se frem til koncerterne på by:Larm.

Fanny Andersen (NO)

Hvad: Elektronisk pop
Hvornår: Torsdag kl. 20.00-20.30 & lørdag kl. 00.30-01.00
Hvor: Sentrum Scene & Kulturkirken Jakob

Det går absolut ikke stille for sig, når den 23-årige Fanny Andersen fra Oslo folder sig ud. Fanny Andersens musikalske univers byder på frisk, velproduceret og solid elektronisk pop. Sidste år var en stor succes for nordmanden, da hun udgav to singler: den tempofyldte “Kids” og den girl power-infiltrerede ”Not A Toy”, og vi tror ikke 2018 bliver en undtagelse. Fanny Andersen er også et kendt ansigt i udlandet, da hun blandt andet har spillet i London flere gange. Fanny Andersens musik indeholder referencer, der peger i retning af kunstnere som Alessia Cara og Dua Lipa, og har samme selvsikre attitude med sig i musikken, der er konstrueret af fede beats, massere af elektroniske effekter og en prominent vokal. Vi spår den dygtige nordmand en lys fremtid og inkluderede hende derfor også i vores artikel om 18 skandinaviske navne, du skal holde øje med i 2018.

Fay Wildhagen (NO)

Hvad: Folkpop/rock
Hvornår: Torsdag kl. 20.00-20.30 & lørdag kl. 00.30-01.00
Hvor: Kulturkirken Jakob & Rockefeller

Fay Wildhagen, der foruden at brillere som soloartist, er også et aktivt medlem af landskvinden ARY’s live setup, hvor hun spiller guitar. Fay Wildhagen udgav sit debutalbum Snow tilbage i 2015. Udgivelsen blev tildelt de skønneste roser, og har blandt andet givet sig udslag i en nominering til Spellemannprisen i kategorien ’Best Newcomer’. Samtidig har vi her på redaktion kastet vores uforbeholdne kærlighed til den skønne nordmand. Hun vandt “Årets Internationale Navn” ved Bands of Tomorrows Music Awards og er også inkluderet på vores liste over 17 norske artister, du skal kende. Fay Wildhagens imponerende musikalske CV bliver ikke mindre storslået af det faktum, at åbningsnummeret, “Into The Woods”, fra debuten har fundet fodfæste på soundtracket til den succesfulde norske tv-serie: SKAM. Samtidig har nummeret “We Are”, fra samme udgivelse, høstet stor fortjeneste ved at være A-listet på norsk P3.

Great News (NO)

Hvad: Psykedelisk rock/shoegaze
Hvornår: Fredag kl. 00.30-01.00 & lørdag kl. 22.30-23.00
Hvor: BLÅ & Rockefeller

De har netop udgivet debutalbummet Wonderfault, der er inkluderet på vores liste over weekendens essentielle udgivelser. Der er tale om en højenergisk og sprudlende trio fra Bergen, der går under navnet Great News. Bandet har blandt andet spillet support for det New Zealandske (og HAVEN-aktuelle) rockband Unknown Mortal Orchestra, gæstet adskillige festivaler som KOKO i London og SPOT i Aarhus, og er blandt andet at finde på dette års ØYA Festival-lineup. Great News byder på et tempofyldt tilbageblik på shoegazens melodiøse lydlandskab. Trioens sans for melodier og smadderrocks-mentalitet har belønnet dem med stor bevågenhed. De er tidligere blevet sammenlignet med det neo-psykedeliske rockband fra Australien, Tame Impala. En reference, som synes give stemme overens, særligt ved første gennemlyt på titelnummeret fra debutpladen. Great News tilvejebringer et spændende musikalsk outlet, som vi på det kraftigste må anbefale til alle, der har hang til det nye og ekstraordinære.

HOLY (SE)

Hvad: Alternativ pop/rock
Hvornår: Torsdag kl. 21.00-21.30 & fredag kl. 00.00-00.30
Hvor: Revolver & Mono

Den svenske kunstner Hannes Ferm, der går under kunstnernavnet HOLY, statuerer på mange måder, hvordan og i hvor høj grad musik er i stand til at overraske. HOLY står for en fusion mellem to musikalske verdener, der indeholder 60’er inspirerede popmelodier, der i instrumenteringen dufter af ret kraftige Beatles associationer, og momenter af støjudbrud tilsat tryllebindende dybsindighed. HOLYs musikalitet taler til den nysgerrige lytter, der ikke frygter pop med skælvende intensitet, dominerende guitar og en introvert vokal, der er badet i et endeløst kar af fængende rumklang. HOLY tilbyder et enestående univers, hvor poesi løber hånd i hånd med udadreagerende rytmik, og er derfor inkluderet på vores liste over 18 skandinaviske navne, som du skal holde øje med i 2018. Der er for alvor lagt i kakkelovnen til en unik liveoplevelse på Revolver og Mono.

Ider (UK)

Hvad: Indiepop
Hvornår: Lørdag kl. 22.30-23.00
Hvor: Kulturkirken Jakob

Megan Markwick og Lily Somerville aka IDER har for alvor fat i den lange ende, hvad angår vokalharmonier, sprøde R&B-melodier og bløde produktioner. Deres debut-EP Gut Me Like An Animal landede sidste år, og det samme gjorde deres signing med Glassnote Records, der huser artister som AURORA, Childish Gambino, Daughter og CHVRCHES. Duoen har allerede lanceret yderligere to singleudgivelser i kølvandet på EP udgivelsen, hvilket tyder på, at der nok også kommer til at ske ting og sager i 2018.

Lewis Capaldi (UK)

Hvad: Soul/pop
Hvornår: Torsdag kl. 22.30-23.00 & Fredag kl. 22.00-22.30
Hvor: Gamla & Ingensteds

Den unge skotte Lewis Capaldi lagde nettet ned, da han uploadede debutsinglen “Bruises” sidste år. Siden har verden lagt sig for hans fødder. Med debut EP’en Bloom i bagagen er den unge singer-songwriter klar til at indtage verden. Piano-balladen “Bruises” skabte stor opmærksomhed og efter at have vundet anerkendelse hos svenske Zara Larsson og irske Niall Horan, drog Lewis på tour med Rag ’N’Bone Man. BBC har da også føjet den talentfulde sanger til deres liste ’Sound of 2018’, der blandt andet tæller Sigrid, Khalid og Pale Waves. Tingene er mildest talt eksploderet for Lewis Capabaldi og hans største musikalske foretagende til dato er lige rundt om hjørnet. Fra den 20. marts drager den unge sangfugl på Europa tourné med popikonet Sam Smith, som også bringer ham til Danmark. Men det skader jo ikke at komme glæderne i forvejen, så der er al god grund i verden til at se frem til solid omgang soulfyldt pianopop på den mest dybsindige og musikalske facon, når Lewis Capaldi optræder på dette års by:Larm.

Lil Halima (NO)

Hvad: Urban, indie, hiphop
Hvornår: Torsdag kl. 21.30-22.00, lørdag kl. 16.30-17.00 & lørdag kl. 19.00-19.30
Hvor: Gamla & Parkteatret

Lil Halima har indtil videre kun udgivet små teasere af sit talent på sin Soundcloud (for det meste indspillet på hendes telefon), men de små bidder af hendes fine, skrøbelige vokal har været nok til at imponere flere – os inklusivt. Historien om den blot 19-årige musiker er den, de fleste spirende kunstnere kun kan drømme om, for Lil Halimas tilstedeværelse på internettet gjorde, at Universal Music Norge i vinteren 2017 opdagede hende på Instagram; og nu er hun klar til by:Larm. Med mangeartet inspiration fra kunstnere som Stevie Wonder, 2Pac, Noname, Aaliyah, Steve Lacey og James Blake, kan vi, ifølge Lillian Halima Anderssens egne ord, forvente et mix af indie, urban, afrikanske rytmer og hiphop, når hun i fremtiden begynder at udgive sin musik. Og vi glæder os! Lil Halima er kunstner med stort K, for udover sangen, både skriver hun musik, spiller klaver og violin, mens hun yderligere udfolder sig gennem visuel kunst. Der er hele tre muligheder for at opleve på egen krop, hvad det er Universal har forelsket sig i, så der er absolut ingen grund til ikke at troppe op og opleve talentet før din nabo.

Lost Girls (NO)

Hvad: Eksperimenterende pop
Hvornår: Fredag kl. 20.30-21.15
Hvor: Kafé Hærverk

Jenny Hval og multimusikanten Håvard Volden har slået pjalterne sammen under navnet Lost Girls. Gruppens debut-EP, Feeling, udkommer den 2. marts via Smalltown Supersound – samme dag som duoen indtager Kafé Hærværk. Indtil videre har gruppen holdt kortene ganske tæt til kroppen, og har dermed ikke udgivet noget musik. Til gengæld har gruppen offentliggjort en interessant low-fi inspireret teaservideo for deres kommende debut, hvor duoen taler om følelsernes indflydelse på musikken. Det er altså ikke det musikalske katalog fra duoen, der vurderes på i denne omgang, men det faktum, at Jenny Hval tidligere har bidraget med nogle spændende inputs på den skandinaviske musikscene. Senest udgav hun albummet Blood Bitch, som tilbage i marts 2017 vandt Phonofile Nordic Music Prize. Jenny Hval står som et soleklart eksempel på, at den mystificerede og eksperimenterende undergrundspop er kommet for at blive.

Rhys (SE)

Hvad: Pop
Hvornår: Fredag kl. 23.30-00.00 & lørdag kl. 21.00-21.30
Hvor: Gamla & Sentrum Scene

Mange, blandt andet os på redaktionen, spår den 20-årige svensk-amerikanske Rhys en lys fremtid med højt til loftet. Som 18-årig stiftede Rhys bekendtskab med den svenske Grammy-nominerede sangskriver Jörgen Elofssen, der tilbød at hjælpe hende op af undergrundens musikalske vækstlag og frem i lyset som en ambitiøs popmusiker. Sidste år var hun den mest spillede artist på Sveriges P3. Det seneste udspil fra sangerinden er den lidt mere afdæmpede og meget ærlige single, ”Maybe I Will Learn”, der udkom den 26. januar, hvor hendes lækre, dybe, smørbløde stemme for alvor får lov til at skinne igennem. Selv har Rhys beskrevet 2017 som hendes opvarmning; I 2018 er hun klar til at infiltrere pop-scenen og springe hitlisterne.

Rina Sawayama (JP/UK)

Hvad: Moderne R&B
Hvornår: Torsdag kl. 23.00-23.30 & fredag kl. 23.00-23.30
Hvor: John Dee & DOGA

Den 27-årige R&B sangerinde Rina Sawayama er en vaskeægte musikalsk tryllekunstner. Det er fra intronummeret “Ordinary Superstar”, fra det selvbetitlede debutalbum, at Rina Sawayama sluser lytteren ind i den musikalske tidskapsel, og flyver os tilbage til starten af 00’erne. Den distortede guitar, der pumper os frem i omkvædet omringet af den evindelige strøm af glitter og skoleklokker, står som et soleklart eksempel på, at vi er mange som stadig tror på en tid, hvor Von Dutch-kasketten og partisaner-tørklædet herskede. Den nostalgiske powerpopper er oprindeligt født i Niigata i Japan, men flyttede med sin familie til London, hvor hun nu residerer. I London fik hun rig mulighed for at forfølge drømmen om at blive musiker og model. Under hendes universitetsophold på Cambridge indgik hun i hiphopgruppen Lazy Lion med Theo Ellis, som i dag er bassist i Wolf Alice. Nu er Rina tilbage med sit seneste singleudspil ”Valentine (What’s It Gonna Be”, som du kan opleve live på dette års by:Larm.

Rytmeklubben (NO)

Hvad: Elektronisk dance
Hvornår: Fredag kl. 01.00-01.30 & lørdag kl. 23.30-00.00
Hvor: Sentrum Scene & Kulturkirken Jakob

Med over 6 millioner streams på Spotify alene, har DJ/producer-kvartetten fra Trondheim, Rytmeklubben, for alvor brudt igennem lydmuren med deres hitsingle “Like That” fra 2017. Rytmeklubben er et elektronisk dance-foretagende, som for alvor spiller med musklerne på den internationale EDM-scene og med god grund; gruppen bestående af Henrik The Artist, Hi Tom, DJ Karaoke og Torjus har lavet vanvittige remixes til blandt andet Astrid S og tidligere One Direction medlem, ZAYN. Rytmeklubben udgav i starten af året deres nyeste single “No Apologies”, som tæller nogle interessante features, blandt andet EDM reinkarnationen af Madonna: LIZ og tidligere sangskribent i Diplos studie: Santell. Rytmeklubben spiller op til vild midnatsdans på Sentrum Scenen om fredagen og i Kulturkirken Jakob om lørdagen.

Sarah Klang (SE)

Hvad:Folk/pop
Hvornår: Torsdag kl. 23.00-23.30 & fredag kl. 23.30-00.00
Hvor: Mono & Kulturkirken Jakob

Svenske Sarah Klang står som det nye og spændende skud på den skandinaviske pop-scene. Klang har med sit store musikalske potentiale allerede etableret sig som en artist med international substans, man ikke kommer til at kunne passere uden at bide mærke i, at vi her har fat i en solid og nytænkende kunstner. Klang har med sin kombination af folk og melodiøs pop bjergtaget os, og derfor inkluderede vi hende i vores Uimodståelige hits samt Weekendens essentielle udgivelser for albummet Love In the Milky Way. Albummet byder på engelsksproget folkmusik og et gennemarbejdet stykke dybsindig lyrik. Klangs kraftfulde stemme runger af melankolske fortællinger om de store, universelle følelser.

Sassy009 (NO)

Hvad: Mørk elektronisk house
Hvornår: Torsdag kl. 21.30-22.00 & Fredag kl. 19.30-20.00 & lørdag
(tidspunkt ikke offentliggjort)
Hvor: Rockefeller & BLÅ & The Villa main

Den norske trio med det gådefulde navn Sassy 009 har udgivet tre produktioner via det lille Oslo-baserede pladeselskab, Luft Recordings. Singlen “Pretty Baby” slog fast, at der her er tale om en musikalsk gruppering, som for alvor går eksperimenterende til house-scenen. Med deres innovative tilgang til den elektroniske verden tilvejebringer Sassy 009 et spændende alternativ. I november sidste år udgav trioen deres debut-EP med titlen Do you mind. Sassy 009 er ikke bange for at knytte elementer fra lounge-og techno-miljøet sammen til en sansende sammensmeltning mellem to forbundne verdener. Den underliggende, dundrende melankoli akkompagneres til tider af et modsætningsfyldt blæserensemble eller en beroligende sytnhflade, der binder det soniske univers sammen og gør Sassy 009 til et unikum på den elektroniske house-scene.

Selmer (NO)

Hvad: Indiepop
Hvornår: Torsdag kl. 20.30-21.00 & lørdag kl. 21.00-21.30
Hvor: Gamla & Ingensteds

Det Oslobaserede indiepop-band Selmer består af seks unge nordmænd. Gruppen er i løbet af 2017 vokset ud af de vante koncertrammer, der tidligere var udgjort af de private stuegulve. I stedet er stuen nu udskiftet til fordel for større koncertscener, hvilket blot vidner om en stigende interesse. I sommeren sidste år udgav bandet numrene “Surfin’ With You” og “Small”, og siden har bandet blandt andet varmet op for amerikanske The Drums. I starten af året inkluderede vi gruppen på vores liste over 18 skandinaviske navne, du skal holde øje med i 2018. Nu har du mulighed for at opleve sekstetten, der forsoner de friske og sommerlige melodier i en digel af betagende vokal, som tryllebinder lytteren på den mest fascinerende og forførende facon.

Sløtface (NO)

Hvad: poppunk
Hvornår: Torsdag kl. 00.00-00.30 & lørdag kl. 23.00-23.30
Hvor: Mono & DOGA

Straight out of Stavanger kommer den norske punkgruppe Sløtface, der både betyder, og udtales som man forestiller sig: Slutface. Gruppen blev etableret tilbage i 2012 og udgav deres debutsingle “Angst” i 2014. Siden fulgte en række udgivelser, seneste debutalbummet Try Not To Freak Out, der modtog rosende ord fra vores anmelder, som kvitterede med 4/5 stjerner og sagde følgende om bandet:
“De unge nordmænd ved, hvornår de skal referere til klassiske poppunktroper, og hvornår de skal bøje dem af led med deres ungdommelige, skandinaviske sans for at skildre troværdige øjebliksbilleder af kaotisk ungdomsliv – både med ord, men sandelig også med instrumentation. Dritkul!” Sløtfaces hårdtslående musikalitet med implementerede politiske budskaber vakte ikke blot stor glæde hos vores anmelder. Interessen spredte sig som en steppebrand, og inbragte dem en Spellemannpris i kategorien “Årets rockudgivelse”.

Sorry (UK)

Hvad: Grunge/ Post-punk
Hvornår: Fredag kl. 22.30-23.00 & lørdag kl. 00.00-00.30
Hvor: Revolver’s Goon Bar & Mono

Her ser vi en gruppe, som på bedste vis illustrerer et antikommercielt og antikonformt band, der dagen før deres store offentliggørelse af deres massive signing til Domino valgte at slippe et 30 minutter langt low-fi mixtape. Den London-baserede post-punk gruppe Sorry signede sidste november med legenderne på Domino Recording i kølvandet på deres udgivelse af “Home Demo(ns)”, de udgav kort forinden den store offentliggørelse. Sorry har netop sluppet deres tredje single “2 Down 2 Dance”. Udgivelsen står som en prominent smagsprøve på, hvad fanskaren kan forvente sig af kvartetten, når de drager på tour med trioen fra The Big Apple: Sunflower Bean. Det er uundgåeligt, at koncerten på by:Larm bliver en intens oplevelse, hvor det uregerlige og uforudsigelige kommer til at herske.

Superorganism (UK-ish)

Hvad: Artpop
Hvornår: Fredag kl. 20.30-21.00, lørdag kl. 01.00-01.30
Hvor: BLÅ & Sentrum Scene

I januar kunne vi meddele, at musikkollektivet Superorganism havde offentliggjort udgivelsesdatoen for deres selvbetitlede debutalbum, der er sat til udgivelse den 2. marts via Domino Recording. Som forløber for debutalbummet udgav dobbeltkvartetten singlen “Reflections On The Screen”. Superorganism har haft ekstrem musikalsk medvind, til trods for deres sparsomme musikkatalog, der blot tæller fem singler. Alle indeholder de dog noget unikt, og har derfor ikke haft problemer med at indtage de internationale radiostationer. Superorganism er, foruden at være ekstremt musikalsk begavede, et spøjst internationalt samsurium af en masse spændende personligheder. Gruppen offentliggjorde først deres identitet efter, at førstesinglen “Something for Your M.I.N.D.” havde genereret tilstrækkeligt mange plays og konspirationsteorierne prydede de globale musikmagasiner. Det var endda på tale, at Kevin Parker fra Tame Impala stod bag projektet. Det viste sig dog at være et oprigtigt musikkollektiv med den blot 17-årige japanske Orono Noguchi i front. Gruppen holder i disse tider til i en reværelseslejlighed i London. Men i løbet af by:Larm befinder gruppen sig altså på henholdsvis BLÅ og Sentrum Scenen. De er at finde på vores liste ’18 internationale navne du skal holde øje med i 2018′, de imponerede os på Eurosonic Festival tidligere i år, og høstede 4,5/5 stjerner fra vores anmelder, der så sent som søndag den 25. februar oplevede dem i Lille VEGA. Med andre ord: Don’t miss out on this one.

Virkelig (NO)

Hvad: Pop/rock
Hvornår: Fredag kl. 22.00-22.30 & lørdag kl. 20.30-21.00
Hvor: Mono & Rockefeller

For enden af den nordnorske jernbanestrækning starter Bodø, som har fostret trioen Virkelig, bestående af kammeraterne Tobias Aamodt, Erlend Nygaard og Sondre Lund Johansen. Gutterne har sunget sig lige ind i hjerterne på mange, blandt andet os her på redaktionen. Det er den blide og charmerende facon at indlemme lytterne i et drømmende univers, hvor modersmålet regerer. Virkeligs første single, ”Cecilie”, der udkom i 2015, gik rent ind i Norge. Den blev kåret som “Ukas Urørt” og listet hos NRK P3, hvor den blev liggende de næste 38 uger. I arbejdet med at producere ny musik, er trioen begyndt at rejse rundt i hjemlandet for at få nye inputs. Tilbage i november sidste år skrev trioen kontrakt med Jansen Records, der blandt andet også huser Hajk, Chain Wallet, Daniel Kvammen og Band of Gold. Den 19. januar i år udgav drengene deres nyeste single, “Ballettdanseren”, der i skrivende stund har 34.848 afspilninger på Spotify.

Og som lovet: de danske navne

BAEST
Barselona
Bisse
Courtesy
De Underjordiske
Farveblind
Fribytterdrømme
Iris Gold
Jada
Jonah Blacksmith
Marshall Cecil
Masasolo
Maximillian
Nelson Can
Noah Carter
Scarlet Pleasure
School of X
Solbrud
Svin
Veto
Yangze

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com