Hør rapperen og “autotune-crooneren” $HYBXI krænge kærligheden ud på andensinglen “Doves”

Foto: Bjørn Schou Nielsen og Magnus Dein Nørby

Andensinglen “Doves” fra $HYBXI er endnu et moderne hiphop-track, der bringer en lille del af den amerikanske ungdoms- og hiphopkultur til Danmark.
I sidste måned kunne du første gang læse om hiphop-artisten $HYBXI (læs: Shyboy) her på sitet, da han havde en feature som Ugens Upcoming. Her lærte vi blandt andet, at hans store idol er Michael Jackson, og at han for tiden også dyrker artister som evigt aktuelle Kanye West, soundcloud rapperen Trippie Redd, Mariah Carey og spanske artister som Aventura og Prince Royce. Vi lærte også, at han ikke nødvendigvis betragter sig selv som en “rapper”, og at han drømmer om rigdom og berømmelse og en mansion i LA. Med udgivelsen af førstesinglen “Sammy Sosa” og nu efterfølgende “Doves”, har $HYBXI taget et lille skridt på vejen.
$HYBXI er vokset op i Boston, hvor han og vennerne dyrkede den amerikanske hiphop-kultur med freestyles over beatbox-beats. Da han som 18-årig tog turen over Atlanten og flyttede til Danmark, hang den amerikanske indflydelse ikke overraskende ved, og han tog den med sig i studiet med gruppen af unge rappere og producere fra det nyopstartede Thursday Records (huser bl.a. også
Jack Prince og FLEXLIKEKEV, som vi tidligere har skrevet om).
Lyden er en moderne blanding af tight rap og mere doven, melodisk sang, som giver en stærk fornemmelse af et eller andet rastløst og ikke mindst ungt, og selv beskriver han det meget passende som “melodisk trap/rap, autotune-crooning”. Det hørte vi på førstesinglen “Sammy Sosa”, men også på dagens nye track “Doves”, hvor omkvædet består af længere flowsekvenser, mens verset cementerer $HYBXI’s evner som rapper.
Om nummeret siger han selv:
Doves er en sang om ung kærlighed (turtle doves/turtelduer) og alt hvad det indebærer. Den handler om the highs and the lows – bogstavelig talt og i overført betydning.
Nummeret er udgivet via Thursday Records og er produceret af CXRTIER, som også er en del af crewet, $HYBXI er i studiet med. Lyt her!

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com