fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 34

Foto: Grace Carter // Universal Music Group

Ugens Uimodståelige er vores bud på de svedigste nye sange udgivet inden for den seneste uge af artister fra både ind- og udland, store som små, indie og etablerede. Om du er til pop, hiphop, rock, elektronisk eller et eller andet midt i mellem, så er der forhåbentligt guf at hente på playlisten.

Noga Erez feat. SAMMUS – “CASH OUT”

Vi har virkelig glædet os til nyt fra Noga Erez, og nu er det her igen i form af “CASH OUT”, som er endnu en mesterlig fremvisning udi hårdtslående elektronisk pop. Den israelske politiske provokatør udgav sidste år det anmelderroste debutalbum Off the Radar, som også vores anmelder kvitterede med topkarakter, og “CASH OUT” tyder på, at hvad end det næste album byder på, så bliver det godt. Nummeret, som følger efter sidste måneds “Bad Habits”, handler om presset på kvinder i et forbrugssamfund som det vestlige, og med skarp lyrik som “Keep your head low / Keep your weight low / Slow walk up a hill / Tip toe tip toe / Dream it till it’s yours / Don’t dream too high though / Ceiling hits your head / Your billing’s always low,” viser Erez og Philadelphia-rapperen SAMMUS, hvordan sådan en kritik skal skæres.
Læs vores interview med Noga Erez fra sidste års Roskilde Festival her.

Grace Carter – “Why Her Not Me”

Storladent og følelsesladet beskriver nok bedst atmosfæren i det her smukke nummer fra britiske Grace Carter. Det spirende poptalent har allerede været på turné med kunstnere som Haim, Jorja Smith, Dua Lipa og Rag’n’Bone Man, og så har hun udgivet den lovende debut-EP Saving Grace. Selvom titlen indikerer et kærlighedsdrama på den romantiske front, er nummeret inspireret af Carter’s knækkede forhold til sin far, som aldrig har været der. Temaet går igen på mange af numrene på EP’en, som hun tidligere har fortalt os svarer lidt til det brev, hun aldrig fik skrevet ham.

Blood Orange – “Saint”

Vi er nok ikke de eneste, der har set frem til i fredags, hvor det fjerde album fra producer, sangskriver, komponist og multiinstrumentalist Blood Orange landede. Negro Swan, hedder det, og det er endnu en musikalsk fortælling om livet som sort mand i USA. “Saint” er andet nummer på den 16-track lange plade, og med en jazzet intro, bløde vokalharmonier og en minimalistisk opbygning, folder “Saint” sig ud som en smuk soul-hymne, man kan sætte på igen og igen, og så igen bagefter.
Blood Orange spiller i Den Grå Hal på Christiania den 8. november.

Ellers tilføjet:

Seinabo Sey – “Good in You”
Knox Brown – “Always”
Ekali feat. Yuna – “Leaving”
Shy FX feat. Kate Stewart & Mr Williamz- “Badboy Business”
Disclosure – “Where You Come From”
Harts – Wishfulness”
Public Practice – “Fate/Glory”
Emma Louise – “Falling Apart”
LAUREL – “Adored”
Honne – “Crying Over You”
Logic – “The Return”
Jack Vallier – “Anyway”
Artifact Collective – “Light Blue”
The Lemon Twigs – “Home of a Heart (The Woods)”
White Denim – “Performance”
Empress Of – “When I’m With Him”
Tom Odell feat. Alice Merton – “Half As Good As You”
The Entrepreneurs – “Joaquin”
Tamino – “Persephone”
Boygenius (Julien Baker, Phoebe Bridgers, Lucy Dacus) – “Me & My Dog”

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com