fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 37

Foto: Bogfinkevej // Sarah Christine Nørgaard

Endnu engang er vi klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som byder i dag på seks sprøde koncerter, du kan nyde glæde af i ugens løb. Denne uges line-up byder på alt fra norsk jazz-pop og folkelige melodier til svensk knastrock til Pumpehusets afslutningsfest.

Liive

Hvornår: Torsdag den 13. september
Hvor: Hotel Cecil
Hvis du har hang til det mere jazzy og legende musikunivers, byder torsdagen på koncert med den norske sangerinde Liive, når hun kigger forbi Hotel Cecil. Vi havde fornøjelsen af at opleve nordmanden in concert, da hun tidligere på året løb med titlen som årets Live Camps Udvalgte under Skanderborg Festivalens talentkonkurrence Live Camp. Liive leverer velkomponeret musik, hvor den norske lyrik går flot i spænd med det jazzede pop-univers, hun lægger for dagen. Hun var i 2017 aktuel med debutsinglen “København”, og rygterne siger, at der er mere på vej fra sangerinden.

FRAADS // Yung-1 Tour

Hvornår: Torsdag den 13. september
Hvor: Rezet Sneaker Store, Jorcks Passage
Den københavnske sneakersbutik Rezet har stablet et glimrende konceptet på benene, hvor sko shoppingen kan kombineres med gratis øl og lækkert musik. Sidste gang, eventet blev afholdt, kunne man opleve sangerinden Bette, og nu på torsdag kan du svinge forbi til gyldne dråber og tonerne af den danske duo FRAADS. Bag kunstnernavnet gemmer sig rapper Papa Erotic og producer David Engelbrecht, der i løbet af sommeren har givet koncerter på Roskilde Festival, Skanderborg Festival og til Lillefredag i Tivoli.

Bogfinkevej

Hvornår: Fredag den 14. september
Hvor: Loppen
Der er dømt fest og folkelighed, når de aarhusianske gutter fra Bogfinkevej drejer den jyske tourbus mod Christiania og Loppen. Gruppen er i efteråret draget ud på en omfattende danmarksturné, som et resultat af deres stigende succes – for Bogfinkevej har for alvor fået vind i sejlene. De tre aarhusianere debuterede med albummet Helt Stil i 2017 og har siden vist, at de er leveringsdygtige i folkelige melodier og finurlige danske tekster. Derudover har gruppen opnået anerkendelse i den danske musikbranche, hvor de blandt andet har været support for kunstnere som Wafande og tv-2.

Anna Burch

Hvornår: Lørdag den 15. september
Hvor: Ideal Bar, VEGA
På lørdagens program har vi den amerikanske singer/songwriter Anna Burch, der lægger vejen forbi Ideal Bar, VEGA. Den Detroit-baserede indie-sangerinde er leveringsdygtig i “bummer pop”, og har tidligere arbejdet sammen med folk-rockbandet Frontier Ruckus og indie-punkgruppen Failed Flowers. Siden har Burch givet sig i kast med solo-projektet, hvor hun leverer melodisk indiepop med inspiration fra 90’erne og 00’ernes indie-rockbølger. Tidligere på året udgav hun det lækre debutalbum Quit the Curse, og havde desuden fornøjelsen af at spille på dette års Great Escape Festival.

Byhavens afslutningsfest 2018 feat. Sista Bossen

Hvornår: Lørdag den 15. september
Hvor: Byhaven, Pumpehuset
Sommeren er gået på hæld, og efteråret kryber sig langsomt ind på os. Efter en fremragende sommersæson fyldt med sprøde koncerter, sætter Byhaven det sidste punktum for dette års line-up med lørdagens afslutningsfest. Meget tyder på, at den udendørs scene lukkes med et brag, når den svenske gruppe Sista Bossen leverer “knastrock” til årets sidste koncert.

Oppenheimer 2018

Hvornår: Lørdag den 15. september
Hvor: Radar, Aarhus
Har du godt med tid, og befinder du dig på de jyske kanter på lørdag, anbefaler vi, at du lægger vejen forbi det aarhusianske spillested Radar, hvor Oppenheimer Festival løber af stablen. Oppenheimer-bestyrelsen har gennemsøgt det musikalske vækstlag for talenter, og har håndplukket fem upcoming bands der får muligheden for at spille deres showcase. I år byder eventet på alsidig musik, med kunsterne Klaptrae, Blue Demon, Takykardia, Bear With Me og Cousin.

Sofie Axelsen
sofieaxelsen@bandsoftomorrow.com