fbpx

by:Larm Festival løfter sløret for 2019’s konferencetema og føjer 15 nye artister til programmet

Foto: Amanda Tenfjord // Thomas Rosser

‘Are We the Robots?’ bliver temaet for 2019-versionen af by:Larms konferenceprogram. Festivalen har i samme omgang føjet artister som Pom Poko, dePresno, Amanda Tenfjord og Black Midi til programmet.
Vi nærmer os så småt starten på den nye festivalsæson, som for de brancheinteresserede allerede starter med Eurosonic i Holland til i januar, Where’s the Music i Sverige I starten af februar, og så by:Larm Festival i Oslo, der løber af stablen den 28. februar til 2. marts.
Den norske showcase- og musikbranchefestival, som senest offentliggjorde en række danske navne, heriblandt Motorique, Selma Judith, MONTI og Roxy Jules, har i dag udvidet lineuppet med spændende nordmænd som Pom Poko, dePresno og den højttippede sangerinde Amanda Tenfjord fra Ålesund (hvor en anden norsk popkomet, Sigrid, i øvrigt også er fra).
Udover at de musikalske indslag er blevet flere, er der også nyt til dem, der er mere sultne efter vinden inden for musikbranchen, og det bliver teknologien, der præger dén dagsorden. Hvilken rolle spiller teknologien og digitaliseringen for udviklingen af musikindustrien ? Er det sundt for branchen og lytterne, eller risikerer vi at miste det humane aspekt af kunstarten? Skal vi kaste hænderne i vejret over, hvordan musiklandskabet ser ud anno 2018/2019, eller er det alene musikselskaberne og mellemmændene, der har optur på? Det er nogle af de spørgsmål, der til konferencen vil blive diskuteret i Q&A’s, seminarer, workshops og paneldebatter under temaet Are We the Robots?

Tre nye sessions


Det er allerede blevet annonceret, at James Lavelle fra pladeselskabet Mo’Wax gæster konferencen, og nu følger musikskribenten David Stubbs, produceren Marta Salogni og Chris Swanson fra Secretly Canadian (bl.a. Whitney, Alex Cameron, ANOHNI, serpentwithfeet, Stella Donnely og Yoko Ono). Mens Stubbs skal diskutere, hvilken indflydelse algoritmer og automatiseringer vil have for fremtidens oplevelse af musikalske øjeblikke, vil Marta Salogni (bl.a. Frank Ocean, M.I.A, The xx, Björk) dele ud af sine erfaringer fra studiet. Lignende vil Chris Swanson dele ud af sine mange års erfaringer med særligt fokus på sync, og på hvordan man gennem alternative kanaler kan nå nye lyttermålgrupper.

De 15 nye tilføjelser til musikprogrammet er…


Pom Poko (NO)
Amanda Tenfjord (NO)
dePresno (NO)
Konradsen (N0)
Girl in Red (NO)
Iris (NO)
Otha (NO)
TØFL (NO)
Moyka (NO)
Heave Blood and Die (NO)
Larsiveli (NO)
Black Midi (UK)
Off the Meds (SE)
ViVii (SE)
Westerman (UK)

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com