fbpx

Seinabo Sey: Med “Truth” følte jeg, at jeg havde fortalt alt

Foto: Universal Music Group

En af Sveriges mest hyldede artister, Seinabo Sey, er tilbage med albummet “I’m A Dream”, som hun for nylig bragte forbi DR Koncerthuset i København. Vi har fået en ny side af kunstneren at se, og hvad end du kalder hendes musik for soul, pop eller noget helt tredje (selv er hun ligeglad), så skuffer det ikke. Vi har taget en snak med den svenske popkomet.
Hun satte for alvor sit aftryk på den svenske musikscene, da hendes debutalbum, Pretend, udkom i 2015, og siden har hendes talent kun vokset sig større og større for hver dag, der er gået. Vi taler selvfølgelig om sangerinden Seinabo Sey, hvis stemme folk slet ikke synes at kunne få nok af. Siden hittet “Younger” brød ud, er det gået hurtigt for Seinabo Sey, og i dag er hun et stort navn blandt Sveriges imponerende liste af soul- og popartister.

En ny solid lyd med en vedvarende handling


Der er gået tre år, siden det anmelderroste debutalbum udkom, og efter en lang pause er Seinabo Sey endelig vendt tilbage med det nye album I’m A Dream, der indeholder numre som “Never Get Used To”, “Breathe” og “Good In You”. Når man lytter til albummet fra start til slut, føles det næsten som at blive ledsaget på en rejse gennem solistens eget liv; her udtrykt i store ballader og fine pop-numre. Det er ærligt, melankolsk, selvsikkert og helt fantastisk. Det er numre, hun nu har med sig på sin turné gennem Europa.
Seinabo startede for nogle uger siden turnéen med at få opfyldt sin barndomsdrøm om at spille i Globen i Stockholm. Den 11. november stod København for skud, og det var en om muligt endnu stærkere sangerinde, man fik at se, end tidligere.
Nu har jeg ikke tænkt så meget over det, for jeg har kun spillet alle de nye sange én gang live. Men jeg synes, at det er fedt, for det er meget mere soul’et end det sidste, og det har jeg også meget lettere ved at bevæge mig til på scenen. Jeg kan også bedre lide at skrive den slags sange, men det kan jo også bare være glæden ved, at det er nyt. Jeg føler virkelig, at jeg har udviklet mig hen mod noget, jeg er glad for, og jeg har også til hensigt at fortsætte i den retning, siger hun, da jeg fanger hende over en telefonforbindelse fra Sverige.

Seinabo Sey: Universal Music Group


De nye sange handler sådan nogenlunde om de samme ting, som de tidligere, og som Seinabo Sey selv beskriver det, så er det alle livets højde- og lavpunkter, der er i fokus; hun udvælger selv hvilke følelser, der skal portrætteres, ud fra de hændelser hun har været involveret i.
Jeg tror, at det eneste, jeg tænkte på, da jeg satte mig ned for at skrive igen, var, at jeg ville være lidt tydeligere – men jeg synes, at det handler meget om det, det også har gjort tidligere. Det handler om livet, lykken, kærligheden og ja, alt det, der sker. Jeg synes dog, at jeg kommer hurtigere til sagen, og måske bruger jeg også mindre metaforer generelt. Men nu er jeg faktisk lidt træt af at skrive på den her måde, så jeg vil måske gå tilbage til at skrive, som jeg gjorde før, griner hun.

»Jeg tænker ikke vildt meget over, at det skal genkendes som en bestemt genre«


Selvom Seinabo Sey ofte beskrives som en soul-artist, synes hun ikke selv, at hendes musik nødvendigvis behøver eller kan defineres og kategoriseres. Det er heller ikke noget, hun synes er særlig vigtigt, og generelt, siger hun, kan det væres svært at sætte ord på det, hun laver.
Jeg skal vel sige, at det er soul-musik, men ofte med meget poppede produktioner. Jeg synes selv, at det er meget svært, for jeg er virkelig dårlig til genrer. Hvis jeg var bedre på det teoretiske, havde jeg nok også været bedre til at forklare min musik for folk. For mig handler det bare om at blande alt det, jeg synes er fedt, og så bliver det, som det bliver. Jeg tænker ikke vildt meget over, at det skal genkendes som en bestemt genre, men måske det kommer til at være anderledes i fremtiden.
Jeg spørger, om det bliver lettere at definere det, man laver, jo flere sange man udgiver, men det mener hun ikke: Jo mere erfaring, jeg får, des friere føler jeg mig faktisk. Jeg er mere sådan en ‘sidder-foran-klaveret-og-gør-hvad-jeg-føler-for-type’, uden at man føler, at man mister kontrollen, bare fordi det ikke bliver, som man havde tænkt.

Hun har fortalt alt det, hun ville – for nuSeinabo fortæller, at hun har kæmpet lidt med det nye album, og at det har været svært og resulteret i en masse materiale og flere sange, der ikke kom med på pladen. Det stod dog klart, da sangen “Truth” var færdigskrevet, at hun med den havde fortalt alt det, hun ville – for nu i hvert fald.
Jeg synes, det har været enormt svært at lave det her album. Jeg har kæmpet med mange af sangene og også med sange, der slet ikke findes på pladen. Men da jeg skrev sangen “Truth”, følte jeg, at jeg var klar. At jeg jeg havde fortalt alt. Jeg har jo lavet mange sange, men ingen lige så sande som den her. Jeg husker, at Oskar Linnros [svensk musiker fra bl.a. Snook og Maskinen, red.] var i studiet, da jeg skrev den, og han gik ud for at spise, da jeg begyndte at skrive. Jeg sagde til ham, at jeg havde besluttet at skrive den færdig, til når han kom tilbage fra frokost. Så jeg skrev den faktisk på omkring 40 minutter, men det er stadig virkelig min favorit.
I’m A Dream udkom den 7. september i år og kan findes på samtlige streaming-tjenester.

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com