Tilbageblik: Vores interviews fra 2018

Foto: Maggie Rogers // Universal Music Group

Rigitg mange artister har haft gang i rigtig mange ting i løbet af det seneste år, og det har vi igennem 2018 været meget nysgerrige på. Hvis det samme gælder for dig, kan du her læse om inspiration, historier, livsbegivenheder, musiknørderier og alt derimellem direkte fra et hav af kunstnere – heriblandt Fugleflugten, Ea Kaya, Slaves, Rhye og Maggie Rogers. 

Vi har haft glæden af at snakke med en masse inspirerende kunstnere i løbet af 2018, og det er der kommet hele 31 interviews ud af. Du er rimelig sej, hvis du læser dem alle sammen, men det forventer vi ikke af dig. Vi håber dog, at et par af dem rammer ned i din interesse og kan gøre dig klogere på nogle af dine yndlingsartister fra året der gik. Om du er til indierock, R&B, pop, funk eller punk, så burde der være en kunstner for dig med noget på hjertet. God læsning og godt nytår!

Januar

Hak Baker: Min musik er rettet mod hjertet

»Ting begynder at tage fart for London-musikeren Hak Baker, efter han i 2017 udgav debut-EP’en Misfits: En hyldest til folket – til en generation af mennesker, der tør sige “fuck alt”, og gøre som de vil. “That’s life I guess”, synger han om en tilværelse, der ikke altid har været let, men som han med en pen i hånden og en guitar under armen nu fortæller historier fra.«

Læs interviewet her.

Foto: PR

BØRNS: Jeg ville gerne vise, hvor idéer til sange kommer fra

»Efter 2015’s successfulde debutalbum, Dopamine, har BØRNS taget hul på 2018 med opfølgeren, Blue Madonna. Bliv klogere på det farverige og kreative legebarn med sans for storladne omkvæd og glitrende synthpop i interviewet her, hvor han også guider dig igennem nogle af tankerne bag det nye album.«

Læs interviewet her.

Foto: Universal Music Group

Mød Fugleflugten: »Der skal ske alt muligt i 2018«

»2017 var året, hvor det danske band Fugleflugten for alvor spredte vingerne ud med en koncert på Roskilde Festival, en ny EP og senest udnævnelsen til VEGAs Udvalgte 2018. Vi mødtes med de fire venner, Frederik, Laurits, Mathias og Rasmus, inden deres forstående koncert i VEGA til en snak om naturen, om at skabe sit eget eventyrlige univers, og om at udvikle sig uden at bukke under for branchen.«

Læs interviewet her.

Foto: Sven Wind

Django Django om Marble Skies: »Vi kommer nok altid til at være lidt en form for kamæleon«

»Marble Skies er titlen på det tredje albumudspil fra de anmelderroste og alsidige gutter i Django Django. Albummet landede den 26. januar, men inden da tog vi en snak med forsanger og guitarist Vincent Neff om gruppens arbejde med albummet, deres tendens til at røre ved alle typer af musik, de kan komme i nærheden af, og om hvad vi kan forvente os af deres kommende danske visit.«

Læs interviewet her.

Foto: Fiona Garden

Marts

Mød Joseph J. Jones: »Det er rootsy og jordnært, men også elektrisk«

»Han er en af det helt nye skud på den britiske soul-scene, og med en kærlighed for både gamle jazz-standarder, Joy Division og moderne hiphop-inspirerede artister, er Joseph J. Jones godt i gang med at indtage den. Vi har fanget den spirende kunstner til en snak om, hvordan det hele begyndte, og hvad vi kan forvente os af det forestående debutalbum.«

Læs interviewet her.

Foto: PR

Koncertaktuelle Rhye: »Hele min barndom har handlet om at udtrykke følelser«

»Der er gået fem år mellem debutalbummet, Woman, og den nye plade Blood fra anmelderroste Rhye. De mange år har Mike Milosh, manden bag, blandt andet brugt på at spille koncerter – mange koncerter – og fortsat arbejde med de følelser, han gennem forskellige kunstarter siden barnsben har været mester i at udtrykke.«

Læs interviewet her.

Foto: Genevieve Medow Jenkins

Mød Mavi Phoenix: »Det var magien ved musik kombineret med ønsket om at blive til noget«

»Du har måske ikke hørt navnet Mavi Phoenix før, men det tyder alt på, at du kommer til i fremtiden. EP’en Young Prophet blev fredag den 23. marts udgivet her i Danmark, og i weekenden fremførte hun den for fyldte sale i Forum Black Box og SCC i Aarhus som opvarmning for Scarlet Pleasure. Vi har talt med den unge østriger om alt lige fra autotune til enden på genrer, som vi kender dem.«

Læs interviewet her.

Foto: Lukas Gansterer

April

Rhys: »Mit største mål er at komme med i The Ellen DeGeneres Show«

»På bare ét år gik 20-årige Rhys fra at være en ukendt, men talentfuld, sangerinde til lige pludselig at have svimlende 40 millioner streams på Spotify. Vi har taget en snak med den svenske sangfugl om hendes musikalske rejse, om sangenes tilblivelse, om drømmen om at slå igennem i USA – og forhåbentlig en dag gæste The Ellen DeGeneres Show.«

Læs interviewet her.

Foto: Daniel Stigefelt

Unknown Mortal Orchestra’s Ruban Nielson har rejst verden rundt i fodsporene på sine store idoler

»Ruban Nielson medgiver, at det kan lyde en smule corny, men holder alligevel fast i, at Sex & Food, som netop er udkommet via Jagjaguwar, er hans bedste album til dato.«

Læs interviewet her.

Foto: Neil Krug

Maj

Albumaktuelle Blossoms: Det er det, der bedst repræsenterer os som band lige nu

»‘Cool Like You’, den anden plade fra det synthtunge britiske indiepop-band Blossoms, er på gaden, og den 2. oktober 2018 bringer turnélivet dem forbi Hotel Cecil i København. Vi har catchet up med forsanger Tom Ogden for at høre meget mere om lige præcis dét.«

Læs interviewet her.

Foto: PR

SPOT-aktuelle KIHLA om fortiden, fremtiden og lovsang på et kostgymnasium

»Den fremadstormende aalborgensiske “one women army”, Shakila Mirembe, opererer normalvis under pseudonymet KIHLA, når hun i disse dage varmer op til koncerten på dette års SPOT Festival. En koncert, der står som en af milepælene i hendes musikalske virke.«

Læs interviewet her.

Foto: Kristian Holm

Amanda Delara: »‘Hvis vi skal gå stort, så lad os gå all in’. Gør det ikke halvt«

»Amanda Delara er på gaden med sin nye EP ‘Running Deep’. En EP, der betyder meget for den norske upcoming-kunstner, som ønsker at vise konstant fornyelse.«

Læs interviewet her.

Foto: PARSONS

Juni

Grace Carter: »For mig er min EP ligesom det brev, jeg aldrig fik skrevet«

»Blot 21-årige Grace Carter har allerede turneret med Dua Lipa, Dermot Kennedy og Rag’n’Bone Man, denne måned supporter hun Haim på deres Europa-tour, og i fredags udgav hun sin debut-EP, Saving Grace. Graces karriere har altså allerede taget fart, og der er derfor stor grund til at holde et vågent øje med den Brighton-fødte sangerinde, som vi har mødt til en snak.«

Læs interviewet her.

Foto: Universal Music Group

September

Interview med Heather Baron Gracie: Du kan spotte en Pale Waves-fan på lang afstand

»En kort, intens og fokuseret periode med singleudgivelser, en debut-EP og shows en masse har gjort Pale Waves til et af de hurtigst-voksende bands i England, og flere har nævnt det Englands største nye band. Fredag den 14. september udkommer deres længeventede debutalbum ‘My Mind Makes Noises’, og det er endnu et produkt af anno 2018, hvor følelser og selvudfoldelse dominerer musiklandskabet.«

Læs interviewet her.

Foto: PR

UK’s næste R&B-håb Mabel: Da jeg flyttede til London, var der et eller andet, der gik op for mig

»Mabel er et af de helt nye skud på den britiske R&B-stamme. Med London i hjertet, Sverige i hjernen og begge steder i blodet er hun sammen med kunstnere som RAYE, Stefflon Don og Jorja Smith i fuld færd med at sætte stærke kvinder på (pop)landkortet.«

Læs interviewet her.

Foto: PR

Oktober

Interview med Slaves: »Vi er ikke et popband«

»Med det tredje album ‘Acts of Fear and Love’ har den britiske punkrock-duo Slaves lavet deres mest “poppede” album til dato. Men musikken er stadig “pisse fucking tung”, som de selv udtrykker det, og selvom rocken gennemgår en depression for tiden, har Slaves skabt noget så elsket, at de kan leve af det. Den 9. oktober gæster de Lille VEGA i København. Vi fangede dem tidligere på året til en snak om det nye album, rockens plads i det moderne musiklandskab og lidt om at blive voksen.«

Læs interviewet her.

Foto: Simon Zahrtmann for Bands of Tomorrow

Dagny: »Der var ikke så meget straight-up pop in-your-face«

»Den norske popartist Dagny optrådte i juli måned på Musik i Lejet, og i den forbindelse var vi så heldige at tage en snak med hende. Vi kom blandt andet omkring den norske popbølge, idéen bag et album og om at optræde med bare tæer.«

Læs interviewet her.

Foto: Universal Music Group

Interview med Maggie Rogers: Det føles naturligt at vende tilbage nu, fordi jeg har noget at sige

»Den amerikanske popsangerinde Maggie Rogers har med udgivelsen af singlen “Light On” endelig annonceret sit debutalbum, Heard It In A Past Life. Det er på gaden den 18. januar 2019 og skildrer en turbulent periode af kunstnerens liv. Kom helt ind på Rogers i portrættet her, hvor hun blandt andet fortæller om den smukke comeback-single “Fallingwater”, det kommende debutalbum og det ‘all female lineup’, hun har kurateret for en amerikansk festival.«

Læs interviewet her.

Foto: Universal Music Group

Parcels: At forlade Australien er det dummeste og det bedste, vi nogensinde har gjort

»Australske Parcels er klar med deres selvbetitlede debutalbum. Vi fangede guitarist, producer og sanger Jules Crommelin til en snak om pladens tilblivelse – lige fra beslutningen om at flytte om på den anden side af kloden, til at blive opdaget af Daft Punk og til at komme til et punkt, hvor man tror på sig selv – og sin musik.«

Læs interviewet her.

Stort interview med Ea Kaya: Man må have den indstilling, at musikken er så god, at den skal ud lige meget hvad

»Ea Kaya har i høj grad sig selv og sit store engagement at takke for den succes, der begynder at omgive hendes popprojekt. Med en signing til drømmeselskabet No3 i ryggen og udenlandsdrømme for fødderne fortsætter hun det spændende eventyr, der i dag har kastet den nye single (og video) “Don’t Complicate It” af sig.«

Læs interviewet her.

Foto: Petra Kleis

Videointerview med Tobias Albert: Min musik er ungdommelig og poetisk

»Torsdag den 25. oktober kan du opleve de tre vindere af årets KarriereKanonen til en fælles showcase på Walthers Musikcafé i Skanderborg. Vi har taget en snak med Ravi Kumar, Fravær og Tobias Albert, så du kan lære dem bedre at kende. Det er sidstnævnte, du her kan blive klogere på.«

Se interviewet her.

Foto: PR

Videointerview med Ravi Kumar: Det er lidt fedt, hvis vores musik virker provokerende

»Torsdag den 25. oktober kan du opleve de tre vindere af årets KarriereKanonen til en fælles showcase på Walthers Musikcafé i Skanderborg. Vi har taget en snak med Tobias Albert, Fravær og Ravi Kumar, så du kan lære dem bedre at kende. Det er sidstnævnte, du her kan blive klogere på.«

Se interviewet her.

Foto: Mathias Warnich

Videointerview med Fravær: Ungdommeligt, drømmende, elektronisk popmusik

»Torsdag den 25. oktober kan du opleve de tre vindere af årets KarriereKanonen til en fælles showcase på Walthers Musikcafé i Skanderborg. Vi har taget en snak med Tobias Albert, Ravi Kumar og Fravær, så du kan lære dem bedre at kende. Det er sidstnævnte, du her kan blive klogere på.«

Se interviewet her.

Foto: PR

November

Dermot Kennedy: Det er mærkeligt, at folk jeg ikke kender, pludselig går op i hvad jeg laver

»Dermot Kennedy rejser verden rundt med sin blanding af rootsy folk og elektroniske hiphop-beats, som siden debut-EP’en i 2017, har charmeret flere og flere. Vi har mødt Kennedy til en snak om, hvor mærkeligt, det er, at fremmede mennesker pludselig går op i, hvad man laver, hvordan man finder inspiration, når man bruger hele året på landevejen, og lidt om det debutalbum, der er på vej fra “Power Over Me”-sangeren.«

Læs interviewet her.

Foto: Universal Music Group

Seinabo Sey: Med “Truth” følte jeg, at jeg havde fortalt alt

»En af Sveriges mest hyldede artister, Seinabo Sey, er tilbage med albummet “I’m A Dream”, som hun for nylig bragte forbi DR Koncerthuset i København. Vi har fået en ny side af kunstneren at se, og hvad end du kalder hendes musik for soul, pop eller noget helt tredje (selv er hun ligeglad), så skuffer det ikke. Vi har taget en snak med den svenske popkomet.«

Læs interviewet her.

Foto: Universal Music Group

Lewis Capaldi: »Min indgang til musikken var at spille koncerter«

»Lewis Capaldi stormer frem på den internationale musikscene, og herhjemme har vi også fået øjne og ører op for det skotske talent. Han har netop udgivet EP’en BREACH, og tirsdag den 27. november tager han den og resten af sine dybtfølte sange med til et udsolgt Lille VEGA. Vi har mødt den unge singer-songwriter til en snak, så du kan lære ham bedre at kende.«

Læs interviewet her.

Foto: PR

December

Middle Kids: Vi er besatte af musik

»De sidste par år er det kun gået én vej for australske Middle Kids, og det er opad. Vi mødtes med trioen, da de for nylig gæstede København for første gang, og det blev til en snak om debutalbummet, at ’starte forfra’ i Europa og om hvorfor de i det hele taget laver musik.«

Læs interviewet her.

Foto: Maclay Heriot

Miya Folick om ‘Premonitions’: Hver sang skulle føles som en overraskelse

»Miya Folick synger himmelsk på sin flyvske, alternative popmusik, der handler om jordnære historier fra hverdagen. Vi har talt med Folick om coming-of-age-albummet Premonitions, der er det første fra den LA-baserede kunstner.«

Læs interviewet her.

Foto: Maxime Imbert

Thomas Dybdahl: Det er ikke rigtigt jul uden mine danske koncerter

»Den norske folkpop-snedker Thomas Dybdahl har vundet stor anerkendelse for sit melankolske, organiske lydunivers, og har da også charmet sig godt og grundigt ind på sit danske publikum. I december sætter han endnu engang kursen mod Danmark, når han traditionen tro leverer koncerter på et udsolgt VEGA og på VoxHall. Vi har taget os en snak med nordmanden om hans seneste album, hans karakteristiske nordic noir-sound, om de danske december-koncerter, og om hvilken julemusik der med garanti hiver julestemningen i land hos Dybdahl selv.«

Læs interviewet her.

Foto: Jean Baptiste Mondino

Sunflower Bean: Man vil gerne kunne røre ved nostalgien uden at blive nostalgisk

»New Yorker-trioen Sunflower Bean kan se tilbage på et 2018 med verdensomspændende succes i kølvandet på deres anden albumudgivelse Twentytwo in Blue. Vi fangede tidligere på året de tre unge musikere til en snak om albummet, om kvindenedsættende slang, om det politiske klima i USA og om, hvordan det er at være rockmusiker i New York City anno 2018.« 

Læs interviewet her.

Foto: Andy De Luca

Passenger: »Det sidste, man har lyst til, er at udgive det samme album om og om igen«

»Globetrotter og folkrock-artist Mike Rosenberg turnérer verden rundt under det efterhånden velklingende alias Passenger, og for det meste blot med en guitar under armen. I efteråret lagde den charmerende brite vejen ind forbi VEGA, og i den forbindelse mødte vi ham til en snak om hans seneste album, om tiden som gademusikant, om inspirationen til hans mange albums og om dét at stå alene på scenekanten.«

Læs interviewet her.

Foto: Jarrad Seng

Bishop Briggs: »Det gik op for mig, hvor mange ting jeg faktisk var i stand til at ændre selv«

»Bishop Briggs stormer frem på den alternative pop-scene. Hun udgav sit debutalbum, Church of Scars, tidligere på året, er blandt vinderne af Music Moves Europe Talent Award 2019, og har endelig fundet et hold af folk, der lader hende bruge sin stemme – på flere måder. Vi har talt med den britiskfødte og nu L.A-bosatte kunstner om at være kvinde og synge om sex, om hvor fedt det er, at vi er pænt ligeglade med det i Europa, og om et nytårsfortsæt, der ændrede hendes skrivestil radikalt.«

Læs interviewet her.

Foto: Klara Løkke for Bands of Tomorrow

Udover de mange interviews ovenfor, har vi også året igennem kørt videre på vores Q&A-koncepter Ugens Upcoming (primært danske navne) og 10 hurtige til…

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com