fbpx

Ugens Uimodståelige // Uge 49

Foto: Little Simz // Jack Bridgland

UIMODSTÅELIGE er listen, der sætter gang i din weekend og giver dig det ugentlige overblik over de største hits og de mest iørefaldende sange – fra de helt store stjerner til spirende kunstnere. Læs om vores tre favoritter herunder og find playlisten nederst i artiklen.

MorMor – “Pass the Hours”

Det er ikke første – og nok heller ikke sidste – gang, at Toronto-kunstneren MorMor lander på Ugens Uimodståelige. Sidste gang var i foråret, da han slap den geniale single “Whatever Comes to Mind” forud for debut-EP’en Heaven’s Only Wishful. “Pass the Hours” er endnu en tilbagelænet blanding af indiepop og R’n’B, som man ikke rigtigt finder nogle andre steder lige nu, og det gør MorMor til en sindssygt interessant artist.
Hans falset på det her nummer (og alle hans andre nummer for den sags skyld) er desuden ikke til at stå for.

Little Simz – “101FM”

“101FM” er seneste singleudspil fra Little Simz, som har blæst os rimelig meget bagover i løbet af året med de to andre singler “Offence” og “Boss”. Ligesom MorMor har Little Simz fundet en lyd, som man ikke rigtigt støder på andre steder. De innovative produktioner får Simz’ attitudefulde rap til at flyve. Nummeret handler om skiftet fra ukendt undergrundsnavn til pludselig at turnere verden rundt som anerkendt kunstner, og når man hører musikken forstår man udmærket, hvordan det kom dertil. Du kan læse mere om nummeret her

Palace – “No Other”

Det er første gang, vi skriver om den britiske indierock/pop-gruppe Palace, men hvis deres fremtidige udgivelser er lige så gode som “No Other”, så sker det nok igen – og igen. London-trioen har med “No Other” begået et smukt, smukt alternativt poprock-nummer, som de på deres facebook-side skriver handler om at finde lys for enden af tunellen. Sangen er omhyllet af en tæt lydmur hele vejen igennem. Det lægger dog mere neddæmpet ud med dovne guitarfigurer og akkordrundgange ala The War on Drugs, mens lyden vokser og vokser. Mod slut går der ren stadionrock i den, og så er vokalen ualmindeligt skøn at lægge ører til…

Ellers tilføjet:

Freja Kirk – “Lost Intention”
Domo Genesis – “Consecutive Normal (feat. Buddy)”
Astrid S – “Closer”
Mae Muller – “Busy Tone”
Easy Life – “Temporary Love, Pt. 1”
Ellis May – “The Distance”
beabadoobe – “Dance With Me”

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com