fbpx

Ugens Upcoming: DONNA

Foto: PR

Du kan passende skyde det nye år igang med en omgang god dansk elektropop. Den står årets sidste ‘Ugens Upcoming’ DONNA klar med.


Sponsoreret af

DONNA er navnet på vennerne Niels Godt og Tobias Ingemanns “fælles hjertebarn”, som de selv beskriver det. Mens Niels står for sangene, er Tobias troldmanden bag de elektroniske produktioner.

Lyden af DONNA bærer præg af en vis melankoli lidt ala den, der rammer dig i Kavinsky’s kæmpehit “Nightcall”. DONNAs inspiration i kunstnere som Robyn og Pet Shop Boys skinner også igennem på de tre singler, duoen indtil videre har forkælet os med, hvor et industrielt udtryk og stærke popmelodier akkompagnerer det melankolske udtryk.

I 2019 skal der ske ting og sager for DONNA, som herunder afslører, at der blandt andet er en ny single på vej, så du kan jo passende skrive dig navnet bag øret allerede nu og lære dem bedre at kende her.

Hvem er DONNA? 

– DONNA består af Niels Godt og Tobias Ingemann. Niels er primært sanger og sangskriver, og Tobias er primært producer i projektet. Men selvfølgelig overlapper vi også tit hinanden. 

Vi kan godt lide at beskrive DONNA som vores fælles hjertebarn. Det er resultatet af Niels’ sange og Tobias’ produktioner.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd? 

– Vi prøver at lave soundtracket, der kan udfylde hullet i de melankolske pophjerter. 

Hvordan startede I? 

– Før DONNA spillede vi en del år i hver vores bands. Begge to som henholdsvis forsangere, guitarister og sangskrivere. Efter at have spillet flere koncerter sammen blev vi venner og opdagede ret hurtigt, at vi havde en fælles passion for elektropop. For et par år siden blev vi så naboer, og efter det opstod DONNA ret naturligt. I begyndelsen indspillede vi faktisk alting på Tobias’ værelse. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik? 

– De fleste sange kommer fra Niels. Han har ofte en skitse eller en helt færdig sang, som vi tager med ud i vores studie og forsøger at vække til live. Her bliver det et fælles projekt at få den til at lyde og føles som en DONNA-sang. Sommetider går det lynhurtigt, og andre gange kæmper vi med en sang i månedsvis. Vi er perfektionister, men heldigvis ret enige om, hvornår den er der.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd? 

– Lydmæssigt er det jo oplagt at nævne kunstnere som Kleerup, Pet Shop Boys og Robyn. Dem er vi helt klart direkte inspirerede af, både i forhold til produktion og lyd. Men vores fælles kærlighed til country-musikken er i virkeligheden nok en lige så stor inspiration for os. Her er det for eksempel folk som Gram Parsons og Daniel Romano, vi har lyttet meget til. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu? 

– Vi lytter begge to mest til podcasts for tiden.. Men lige nu lytter Niels også en del til blandt andet Alex Cameron og Morrissey, og Tobias lytter til Lowly og Amen Dunes. Når vi er sammen hører vi stort set ikke andet end “(I Just) Died In Your Arms Tonight” med Cutting Crew. 

Hvad er I i gang med lige nu? 

– Vi er i gang med at planlægge DONNA’s 2019 – blandt andet kommer der ny musik ud i starten af året! 

Hvad er drømmen? 

– Selvfølgelig drømmer vi om at stå på de helt store scener en dag og om at give folk en oplevelse med vores musik. På et mere personligt plan er drømmen også at forblive inspireret og se, hvor DONNA er om fem eller 10 år! 

Hvis I ikke skulle lave musik, hvad skulle I så lave? 

– Det er altså et godt spørgsmål. Og selvom det lyder lidt højtragende, har vi i virkeligheden nok begge to svært ved at forestille os vores liv uden musikken. 

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, vores læsere skulle lytte til, hvilken var det så – og hvorfor? 

– Så skulle det nok være vores nye single ‘You Don’t Have To’. Den indkapsler essensen af DONNA, som den er lige nu. Og så kan man passende tjekke Nikolaj Osorios flotte musikvideo til nummeret ud!

Hent Limelight app’en her:
Tags:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com