fbpx

Ugens Upcoming: M. Rexen

Foto: Denys Ostapenko

Kalenderen viser 24. december, og vi har en virkelig god julegave i ærmet til dig – nemlig præsentationen af en ny artist, du skal holde øje med i fremtiden. Han hedder M. Rexen, og han har svaret på 10 spørgsmål for os. Bliv klogere på ham og også lidt på universet og eksistentialisme lige her.


Sponsoreret af

Den sidste halvdel af 2018 har set ret vildt ud for M. Rexen, som er født i De Forenede Arabiske Emirater, har rejst en stor del af kloden tynd, og nu bor i Danmark, hvor vi har glæden af hans eksperimenterende blanding af så mange forskellige genre, at vi ikke engang gider forsøge at beskrive det. Selv kalder han det “wildstyle” og bottom ine er, at det lyder virkelig godt. Det er vi langt fra de eneste, der synes. Således har 2018 blandt andet budt på koncert til UHØRT Festival (hvor vi første gang opdagede ham), og en næsten udsolgt solokoncert på Hotel Cecil. Den 20. marts 2019 venter Lille VEGA.

M. Rexen er i gang med udgivelsen af et større musikalsk værk med titlen The United Kingdoms, hvoraf første del “Pt. 1 An Endless Sea of Honey” udkom i oktober i år.

Michael Rexen, manden bag, er historiefortæller, og hans musik er inspireret af utallige møder med mennesker på utallige rejser jorden rundt. De kulturelle indspark, han har fået undervejs, sætter sit præg i musikken, hvilket måske også er med til at gøre den så udefinerbar. Om du er til indierock, folk, pop eller jazz, så er der helt sikkert noget at glæde sig over i mødet med M. Rexen.

Hvornår del to af United Kingdoms kommer, er bare en af de ting, du kan blive klogere på i vores Q&A her.

Hvem er M. Rexen?

– En vilkårlig samling atomer i et uendeligt vivar af gas og sten.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Wild style Music – naturlig – genreløs – tidsløs – dit livs soundtrack.

Hvordan startede du?

– Jeg lå en nat og tænkte, da jeg var 14 år – tankerne blev ved, og jeg måtte skrive det ned – tanker om eksistensen og universet – jeg begyndte at skrive digte af tankerne – digte blev til sange. Jeg er sikker på, det meste var ren guldlort !! Haha, Teenagerens klarsyn. Det var den fedeste tid, som jeg på en eller anden måde stræber efter – meget emotionel og nænsomt er jeg sikker på, det var. Efter den nat er der ikke gået én eneste dag, uden jeg har skrevet.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver din musik?

– Ingen process – blot et liv i nuet – jeg har bygget mit liv, så jeg altid er klar til at synge og skabe – fordi jeg aldrig har givet op over for mine ambitioner om, at mit liv skulle leves fuldt ud – på mine premisser. Mit liv er smukt, og jeg vågner glad og energisk hver dag med lyst og energi til at være den, jeg er og være en ny bedre version hver dag. Så min process er vel konstant – jeg lever ikke i den almenlige dødelige verden mere end et par minutter om dagen – resten af tiden er jeg på eventyr i det indre univers.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?  

– De største musikalske oplevelser kommer fra gaden og toget. De ukendte sangere fra ceremonier i Pakistan, de pragtfulde mænd og kvinder der spiller i baggården til Tønder Festival.
Der hvor man synger de sange for hinanden, man kender og har husket for at give videre. Jeg har meget få gange været til en koncert, som fik mig til at glemme mit torturerede selv og give slip et øjeblik. Jeg er kun dybt rørt og inspireret, når noget er ægte imellem mennesker, der spiller. Mellem venner og familie – religiøse ceremonier eller bare venner, der skal ha’ tiden til at gå. Resten er fake bullshit.

Hvad er på din pladespiller lige nu?

– Joe Rogan experience – Graham Hancock interview.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Lige nu kommer anden del af mit værk til marts – “The United Kingdom’s Part 2; Animals of The Frozen clouds”. Et stort filmisk værk om en tid langt glemt og tilgivet. Og så har jeg netop overstået en kæmpe koncert extravaganza på Hotel Cecil. Men på sidelinien skriver jeg nye sange konstant, og lige for tiden drømmer jeg om at få jer til at danse.

Hvad er drømmen?

– Flexibilty, Love and Trust.

Indspilning, øvelokalet eller koncert – hvad foretrækker du?

– Who The Fuck cares altså. Jeg er født til det her.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Hvad nu hvis de selv vælger, og jeg blander mig udenom, hvad de har behov for. Mine sange stopper med at være mine, når sange er skåret og solgt. Derefter er det jeres. 

PS – hør hele albummet

Hvis du ikke skulle lave musik, hvad skulle du så lave?

– Fysiker – eller måske landmand på en tobaksplantage på De Vestindiske Øer. Eller måske smykkerøver af en art – eller pusher måske? Et eller andet, jeg kan være stolt af.

Hent Limelight app’en her:
Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com