fbpx

First Aid Kit – Train

Foto: Janne Nesting
Dato: Tirsdag den 29. januar 2019
Spillested: Train, Aarhus

First Aid Kit viste nærvær og et tårnhøjt niveau, og skabte smukke, uforglemmelige øjeblikke på Train i Aarhus.

[rwp_box id=”0″]

De to svenske folk/country-sangere, Klara og Johanna Söderberg, som til sammen udgør First Aid Kit, trådte storsmilende og veloplagte ind på scenen og blev modtaget med et stort bifald fra et spændt publikum.

Søstrene åbnede med nummeret “Distant Star”, hvor deres varme udstråling og smukke vokalharmonier, uden tvivl gik rent ind hos publikum. Tempoet på “It’s A Shame” skubbede efterfølgende gang i sagerne, hvorefter de, vekslende mellem svensk og engelsk, gav publikum en hjertelig velkomst.

Koncertens første højdepunkter opstod med en håndfuld velkendte hits som “Stay Gold” og “Wolf”, som vækkede stor begejstring hos publikum. First Aid Kit kastede blikket knap ti år tilbage, som de begge trådte væk fra deres mikrofoner og et skridt nærmere scenekanten og levererede nummeret “Ghost Town” fra deres første album, The Big Black And The Blue. Folk var ‘all ears’, og dette intime øjeblik gjorde tydeligvist stort indtryk på publikum, da nummeret kun blev båret af deres smukke sangstemmer, akkompagneret af en dæmpet akustisk guitar.

“Ghost Town” stod som koncertens største øjeblik. De beviste, at de uden besvær kan gå unplugged og stadig få hårene til at rejse sig. Utrolig meget er hændt siden deres første album, og de stod nu med et fuldt band bag sig. Men denne levering af “Ghost Town” var et bevis på, at essensen af First Aid Kit er, hvad det har været lige fra begyndelsen: Deres smukke vokalharmonier, som kan noget helt specielt.

Med “Hem Of Her Dress” opstodr der fællessang i salen, som fortsatte på “The Lions Roar” og “Emmylou” – to numre, som First Aid Kit for alvor slog igennem med.

Endnu et stort øjeblik opstod med nummeret “You Are The Problem Here”, hvor First Aid Kit lod frustrationerne komme til udtryk. Klara forklarede efterfølgende: “women are told to please anyone all the god damn time. And sometimes we just need to say, we’ve had it!” Publikum var tydeligvist enige, og hun modtog et kæmpe bifald.

Koncerten kulminerede til sidst med tre ekstranumre. Ikke mindst med det smukke, afdæmpede nummer “Fireworks”, men også med mere vildskab på “Rebel Heart” og en forlænget version af “My Silver Lining.”

Det var tredje gang, jeg oplevede First Aid Kit, sidste gang for under et år siden. Alligevel var der intet ved gårsdagens optræden, der gav fornemmelsen af at have været til den samme koncert. First Aid Kit har begge gange overgået forventningerne, idet de skaber intime, smukke øjeblikke og giver publikum en smag af deres varme personlighed og humor. First Aid Kits nærvær og kæmpe talent efterlader publikum med en helt unik oplevelse, en oplevelse der sagtens kan gentages og stadig både overraske og imponere.

Janne Nesting
jannenesting@bandsoftomorrow.com