fbpx

FORPREMIERE: Dune Messiah ude med ny single og mystisk musikvideo

Foto: Dennis Morton

Dune Messiah er ude med en musikvideo til sangen “Silence and Surrender”, der med sit skæve univers får en til at tvivle på, om man sidder og ser et afsnit af Twin Peaks eller en musikvideo.

Dune Messiah, også kendt som Magnus Westergaard, er ude med en ny musikvideo. Her følger vi hovedpersonen, spillet af Westergaard selv, der går rundt i Københavns natteliv og forsøger at forføre kvinder, dog med voldsomme metoder og uden held. Vi bliver også præsenteret for et gådefuldt trekantsdrama, hvor Rosalinde Mynster med Mathias Broe begge optræder på bedste “femme fatale”-manér, hvor de skiftevis viser sig i identiske outfits og i bedste film-noir stil udfører mystiske ritualer, såsom impulsivt at bryde ud i gråd og latter og spise et æble på bedst forførende vis.

Videoen er instrueret af Lisa Jespersen, keyboardspilleren i Dune Messiah, som fortæller, at idéen med videoen udsprang fra at skabe det rum, man befinder sig i, når man har en seksuel fantasi. Med det udgangspunkt har de forsøgt at skabe videoen, der med sit udefinerbare univers befinder sig i, hvad Lisa Jespersen selv beskriver som spændingsfeltet mellem prætentiøs alvor og åbenlys ironi.

Universet, hvor vi følger den ærgerlige hovedkarakter må i den grad siges at være mystisk, og går godt sammen med Magnus Westergaards vokal, der er ligeså mørk, som de stræder, han render rundt i som natteravn. Selv siger Westergaard om filmen:

Vi ønskede i videoen at fange den ironiske og overdrevne æstetik og tematik, der er i sangen. Sangen handler om en mandlig taber-karakter, der udviser en misogyni. Der er overdrevne seksuelle undertoner, frustrationer og misundelse hele sangen igennem, som vi synes kunne være interessante at projicere over på filmformatet.

Kernen i Dune Messiah er forsanger og guitarist Magnus Westergaard og er i live-regi i selskab med keyboardspiller Lisa Jespersen, guitarist Andreas Bengtsen og en Roland trommemaskine. Dune Messiah udgav sin debut-EP i 2015, og har siden da været på flere Europaturnéer med artister inden for neo-folk og goth-scenen heriblandt King Dude, Drab Majesty, Blood Axis, Of the Wand and the Moon og Lust For Youth. Dune Messiahs andet album, Moments of Bliss, udgives den 29. marts, hvor singlen “Silence and Surrender”, der med sit virvar af akustisk guitarspil, en violinsolo og mekaniske trommerytmer tilsammen udgør en spændende forsmag på, hvad vi har i vente.

Se den nye musikvideo her:Tags:
Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com