fbpx

Seks nye navne til Heartland: heriblandt Jack Whites’ The Raconteurs og Katinka

Foto: The Raconteurs // Steven Sebring

Heartland Festival forkæler med både internationale og danske navne. The Raconteurs, John Grant, Richard Ashcroft, Connan Mockasin, Katinka og Peter Sommer & Tiggerne bliver føjet til listen over kunstnere, der i år får lov til at feste i Hjerteland.

Det begynder at lyde som en mere og mere lovende Heartland Festival, der i dag har annonceret seks nye navne til deres musikprogram, der løber af stablen den 30. maj til 1. juni ved Egeskov Slot.

The Raconteurs bestående af den tidligere frontfigur i The White Stripes, Jack White, singer-songwriteren Brendan Benson samt bassist Jack Lawrence og trommeslager Patrick Keeler, vender til sommer tilbage til Danmark. Bandet blev grundlagt tilbage i 2005, hvor White og Benson fandt sammen og skrev deres hidtil største hit “Steady As She Goes”, der blev efterfulgt af det Grammy-vindende album Consolers of the Lonely i 2008. Senere i år er The Raconteurs klar med et nyt album, som man forhåbentlig kan få en forsmag på fredag den 31. maj, hvor de vil aflægge visit hos den fynske festival.

Den amerikanske singer-songwriter, og tidligere The Czars-formand, John Grant, er netop annonceret til at optræde torsdag den 30. maj. Grant har altid haft en stor fascination og interesse for Danmark, som også er til at se ved titlen på hans anmelderroste album, Queen of Denmark, fra 2010Den amerikanske antihelt er kendt for sin mørke humor, der blandet med hans karisma nok skal give publikum en på opleveren. Hans sidste besøg i Danmarks fandt sted i efteråret ved hans anmelderroste koncert på VEGA, så man kan godt skrue forventningerne op til Grants kommende optræden på Heartland.

Indenfor danske navne, ser det ud til at sommeren kommer tidligt i år, når Peter Sommer & Tiggerne skal spille fredag den 31. maj. Peter Sommer udgav sidste forår det anmelderroste album, Elskede At Drømme, Drømmer Om At Elske, og er lige nu på turné rundt i det danske land i selskab med Søren Huss. Han havde også Søren Huss med på scenen, da han tidligere på måneden spillede et fremragende set til P6 Beat Rocker Koncerthuset. Den garvede musiker deltog også under sidste års Heartland Festival, og er generelt et velkendt navn på listen over optrædende, til alskens festivaler i Danmark. Dette forår kan vi forhåbentlig regne med at blive trukket ind i Sommers lyriske univers, med hjælp fra hans liveband, Tiggerne.

Den danske power-kvartet Katinka, med Katinka Bjerregaard som kraftfuld forsanger, vil gæste festivalen lørdag den 1. juni. Gruppen har de seneste år modtaget flere priser, heriblandt Steppeulvens Årets håb og Carl Prisen som Årets komponist – pop for debutalbummet Vi er ikke kønne nok til at danse fra 2017. Sidste år udkom bandets andet album Vokseværk. Fælles for de to album er Katinka Bjerregaards kraftfulde vokal og ærlige sangskrivning, der både giver indtryk i afspillet format, såvel som ved hendes energiske live-optrædener. Det er tredje gang, Heartland har fornøjelsen af at putte Katinka Bjerregaard på programmet, hvor hun tidligere har deltaget ved hyldestshowet for afdøde Leonard Cohen “På Danske Læber” og højskole-sangsalon for yngre festivalgængere.

Udover ovennævnte kunstnere er også Richard Ashcroft og Connan Mockasin føjet til programmet.

Dagsplanen vil senere i dag blive offentliggjort inde på Heartlands hjemmeside, så man kan få sig et overblik i det brede udvalg af både gastronomiske, debatterende og kunstneriske oplevelser, dette års festival har at byde på. Den nøjagtige tidsplan vil blive offentliggjort senere.

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com