fbpx

Stjerneskuddet Billie Eilish annoncerer debutalbum – ude med ny single og creepy video

Foto: Kenneth Cappello

Billie Eilish laver intuitiv alternativ pop og er i dag ude med ny single i forbindelse med annonceringen af sit debut-album ‘WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?’, der lander den 29. marts. Den dystre og mystiske single, giver os god grund til at glæde os til både albummet og hendes udsolgte koncert i VEGA til februar.

Vi kunne ikke få armene ned, da den bare 17-årige Billie Eilish i går annoncerede debutalbummet WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?. I dag er hun ude med ny single “bury a friend”, der i den grad giver os en ny side af kunstneren.

Den amerikanske sangerinde og sangskriver udgav tilbage i 2016 debutsinglen “Ocean Eyes”, der endte med at gå viralt. Siden da har hendes karriere taget fart, og Eilish har da også rundet over 2,5 milliarder streams sammenlagt.
Vi var svært begejstrede, da den unge ‘rising star’ udgav den skrøbelige og gåsehudsfremkaldende single “when the party’s over” med tilhørende musikvideo i oktober sidste år.
Derfor har vi heller ikke kunne have højere forventninger til den nyeste single – og de er blevet indfriet i stor stil. “bury a friend” er også en gåsehudsfremkaldende sang, dog på en mere dyster og nærmest uhyggelig måde. Ligesom hendes sidste musikvideo, hvor Eilish græd sorte tårer, giver musikvideoen til den nye single også gyser-stemning – den excentriske kunstner har helt sorte øjne og svæver overnaturlig over jorden.

Den creepy æstetik ser vi også på lydsiden. Sangen starter med en dyb mandestemme, der siger “Billie”, og så starter et pulserende, hårdtslående beat, der flere gange bliver suppleret med høje skrig. Vokalen er fyldt med pitchede stemmer, der flyver ind fra højre og ud igen og tilfører nummeret mystik.

Billie Eilish har flere gange, i bedste Imogen Heaps “Hide and Seek”-stil, brugt den allestedsnærværende vocoder. Det kommer også på banen i dette nummer, men får dog i det uhyggeligt lydlandskab et helt nyt twist. Det forvrængede er i centrum, og det klæder Eilish med en lidt mere skarp kant og agressiv attitude.
Se videoen lige her:

Billie Eilish er lige nu på sin udsolgte turné i Nordamerika og kommer også et smut forbi et udsolgt Store VEGA onsdag den 13. februar. I mellemtiden kan du vente spændt på debutalbummet, der lander den 29. marts. Det gør vi i hvert fald.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com