by:Larm aktuelle MONTI giver os den nye single “CULTURE”

Foto: Anders Witt

Den by:Larm aktuelle gruppe fra Aarhus er ude med deres første nye single i 2019, og som altid har de noget på hjerte.

MONTI er lyden af fem danske drenge, der har formået at række hånden ind i den amerikanske hiphop-undergrund og trække et lille stykke med tilbage til Danmark. Den aarhusianske gruppe spillede en anmelderrost koncert på Roskilde Festival 2017, og i løbet af sidste år har de i en jævn strøm leveret den ene hiphop-banger efter den anden.

Specielt deres to double-singler “ONE” og “TWO” fangede blandt andet vores opmærksomhed, og de spillede for et fuldt publikum på årets SPOT Festival. Nu er den fremadstormende gruppe på gaden med deres første single “CULTURE” fra 2019, og de har startet deres musikalske år på et højere niveau end nogensinde før.

Den nye single har et solidt beat og kombineret med vokalisten Sebastian Bang Monti’s catchy hook: “you ain’t gotta die for this”, transporterer den dig ind i en dragene undergrund. Sangen har en tilhørende musikvideo, der sammen med lyrikken skildrer et hårdt valg. Sebastian fortæller:

Den beskriver fascinationen af én bestemt kultur men også længslen efter trygheden i en anden. En person, der er splittet i to, og ikke kan finde ro. Kriminalitet, familie – hvad er værd at dø for? Musikvideoen viser denne splittelse af en person. Han ved ikke, hvad han skal, og hvor han skal
gå hen, før der kun er én udvej.

“CULTURE” varsler den ambitiøse hiphop-gruppes EP-udgivelse til efteråret, og drengene kan også findes på dette års by:Larm i Oslo, og til deres egne koncerter i henholdsvis København og Aarhus i starten af marts. Ind til da kan du glæde dig over den nye fede single fra det lovende MONTI.

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com