fbpx

Koncertanbefalinger // Uge 8

Foto: Homeshake // PR

Så er vi endnu engang klar med vores ugentlige koncertanbefalinger, som i denne omgang byder på noget helt chill pop, og tilmed en hel festival anbefaling. Vi har fremhævet fem af de mest interessante koncerter, men husk også at tjekke de resterene tilbud ud nederst i guiden.

Journey Fest

Hvornår: Onsdag den 20. til lørdag den 23. februar
Hvor: Diverse spillesteder

Journey Fest løber af stablen i morgen, og i år er det med hele fire dages fest på de københavnske spillesteder. Konceptet er denne gang delt op i fire genrer: indie, der foregår onsdag i Pumpehuset, folk torsdag på Musikloppen og rock og soul om fredagen på henholdsvis Pumpehuset og Store VEGA. Det hele slutter af med “journey.fest”, der lørdag den 23. februar giver dig mulighed for at opleve morgendagens kunstnere lang tid før alle dine venner. Journey Fest byder blandt andet på Octavian, Slowthai, Obongjayar, IRAH og mange flere. Læs vores guide over 10 must-sees her.

Júníus Meyvant (IS) + Axel Flóvent (IS)

Hvornår: Onsdag den 20. februar
Hvor: Train

Júníus Meyvant er på Europaturné væbnet med sin guitar, bløde stemme – nå ja, og så et syv-personers band inklusiv en hornsektion. Han har netop sidste måned udgivet sit andet album Across The Borders, der er som skabt til en “Chill Acoustic” playliste på Spotify. “Hygge” er godt nok et dansk begreb, men den islandske Júníus, med sin behagelige soul-stemme og stryger- og blæsersektion, har i hvert fald fanget betydningen.
Hans koncert i Pumpehuset sidste uge var udsolgt, men aarhusianerne har stadig mulighed for at fange ham. Med sig har han landsfællen Axel Flóvent, der ikke er uvant på den danske scene.

ZAAR + Una-Luga

Hvornår: Torsdag den 21. februar
Hvor: Musikcaféen Huset-KBH

Sidst i januar udnævnte vi 19 danske kunstnere, du skal holde øje med i 2019. Nu har du mulighed for at have hele to af de udvalgte i sigtekornet på samme tid, når ZAAR bringer sin drømmende musik til Musikcaféen i Huset-KBH med UNA-LUGA som support.
ZAAR er kunstneraliasset for den aarhusianske Sara Flindt, der udgiver elektronisk pop med en nordisk lyd. Hun er er endnu ikke kommet med et debutalbum, men hun er bestemt ikke ny på scenen. Med koncerter på blandt andet SPOT Festival, G! Festival på Færøerne og islandske Iceland Airwaves er hun godt forberedt.
Support-akten UNA-LUGA har vi også holdt specielt øje med i Ugens Upcoming, hvor vi blandt andet skrev om UNA-LUGA som alter ego, og hvad der har haft indflydelse på den forførende “stoner-pop”, der flyder ud af hende.

Homeshake (CA)

Hvornår: Torsdag den 21. februar
Hvor: Atlas

Peter Sagar startede ud som en del af backing bandet til Mac DeMarco, men i 2014 gik han egne veje under kunstnernavnet Homeshake. Han brød igennem med det tredje album Fresh Air, hvor han gik fra indie-pop til en mere lo-fi-R&B lyd. Lige nu er han aktuel med albummet Helium, der ramte gaderne i fredags. På Helium eksperimenterer Homeshake med synths på en måde, der giver hele albummet en meget let og flyvende fornemmelse – meget passende til albummets navn. Glæd dig til en forhåbentligt svævende koncert når Homeshake indtager Atlas på torsdag, efter han også har lagt vejen forbi førnævnte Journey Fest i København.

Agar Agar (FR)

Hvornår: Onsdag den 20. februar
Hvor: Loppen

Den franske electro-pop duo Agar Agar kom ud af ingenting i 2016, da de blev opdaget igennem et par DIY-shows og hurtigt blev opsnuppet af Craki Records. Bag kunstnernavnet finder vi synth-bas spilleren Armand og garagerock-sangerinden Clara, der har kombineret deres styrker for at skabe den futuristiske synth-lyd, der kastede dem ind på scener fra Paris til New York. Sidste år udgav de debutalbummet The Dog and The Future, der tager deres futuristiske lyd endnu længere ud sammen med nogle fede disco tilføjelser. Det er et konceptalbum, hvor man kan forvente at høre første halvdel af albummet “The Dog” på scenen, mens den anden halvdel “The Future” er mere eksperimentel og udskejende.

Gå heller ikke glip af:

– Feng Suave (NL) – Musikcaféen Huset KBH, onsdag den 20. februar
– Katinka + Esben Munk – Voxhall, torsdag den 21. februar
– Die Nerven (DE) + LeVent (DE) – Loppen, lørdag den 23. februar
– The Entrepeneurs + Tobi Duchampe (NO) – Hotel Cecil, lørdag den 23. februar


Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com