fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 5

Foto: The Entrepreneurs // Malthe Ivarsson

Her er vores guide til de vigtigste albumudgivelser inden for den seneste uge. Vi peger på artister fra både ind- og udland, store som små, indie og etablerede. Om du er til rock, indie, soul eller R&B, er der forhåbentlig lidt at hente i vores anbefalinger.

The Entrepreneurs – Noise & Romance

Den danske støjrock-trekløver, The Entrepreneurs, er kendt som et af Danmarks mest energiske live-bands, og med deres debutalbum Noise & Romance, er de klar til at definere sig inden for den danske rock-scene. Deres sange rummer æstetiske overvejelser blandet med en mørk og eksplosiv identitet, som blandt andet kommer til udtryk i deres slagkraftige single “Joaquin”. Senest har de udgivet singlen “Say So!”, en energisk svingom, der kører med 100 kilometer i timen, hvor inspirationen fra subgenrer som grunge, punk og post-rock er tydelig at høre. Støjrock-gruppen er i øjeblikket på turné på lokale scener landet over, hvor de blandt andet kommer til Studenterhuset i Aalborg, Radar i Århus og Hotel Cecil i København. De er også udvalgt som et af de danske navne til by:Larm, der finder sted fra den 28. februar til den 2. marts i Oslo.

Beirut – Gallipoli

Det femte album fra indie-kollektivet Beirut lander på gaden under titlen Gallipoli. Zach Condon, manden bag Beirut, fortæller hvordan inspirationen af dette album kommer fra historien om musikerens rejse med sit gamle Farfisa-orgel fra hjemstavnen, Santa Fe, til en ny tilværelse i New York og senere Berlin. De har tidligere udgivet leadsinglen “Gallipoli”, hvor der er skruet godt op for fængende toner og valsende sydlandske melodier. Dette er gældende for hele albummet, der giver associationer til en anden tid og sted, end en kold januar måned herhjemme i Danmark. Titlen Gallipoli er opkaldt efter den sydlige halvø med selvsamme navn, der skaber et nostalgisk lydbillede, med inspiration fra brassband-ensembler blandet med fede 80’er-inspirerede keys. Alt dette blandet med den nærværende vokal fra Condon, lover godt for gruppens fornemme femmer. Beirut tager på turné i både USA og Europa i forbindelse med albumudgivelsen, men lægger desværre ikke vejen forbi Danmark i denne omgang.

Girlpool – What Chaos Is Imaginary

Indie-bandet Girlpool, bestående af Cleo Tucker på vokal og guitar og Tividad Harmony på vokal og bas, udgiver i dag deres tredje album, What Chaos Is Imaginary. Girlpool er kendt for dybden i deres lyrik, og et lydbillede, der tidligere blot var bestående af sangerindernes fine vokaler, guitar og bas. Dog fik de på deres album, Powerplant, fra 2017 en trommeslager sluttet til sig, og det synes at have pyntet på lyden og har givet det mere kant. På det nye album får de også selskab af stryger-arrangementer, der klæder albummets lyd utrolig godt. De er desuden lige blevet annonceret til at gæste Roskilde Festival i år.

Highasakite – Uranium Heart

Den norske gruppe Highasakite har i dag sluppet deres album, Uranium Heart. De har en indiepoppet lyd krydret med drømmende synthesizer, en blød vokal og percussion, der typisk vil høre til ovre i de mere tunge genrer. Summen af alle disse elementer er, hvad der udgør den talentfulde gruppe, der flere gange har modtaget Norges svar på en Grammy, Spellemannsprisen, for deres album Silent Treatment og Camp Echo. Mens du lytter til et yderst vellykket fjerde album, kan du lære folkene bag projektet lidt bedre ved at kende, ved at læse deres svar på 10 spørgsmål vi har stillet dem.

Emily King – Scenery

Den amerikanske singer-songwriter, Emily King, er ude med sit tredje album Scenery. Sangerinden, der har høstet flere Grammy-nomineringer og spillet med blandt andet John Legend, Nas, Alicia Keys og Erykah Badu, skriver lyttervenlig musik, der er en blanding af soul, jazz og R&B.
King skriver om universelle følelser og pakker det ind i fløjlsbløde melodier, leveret med lækre og luftige vokalharmonier.
Scenery får vi en lidt mere groovy og funky vibe end tidligere, med masser af referencer til vintage 80’er synths. Den talentfulde sangskriver kan både formå at lave elektro-R&B og blide ballader, som vi også får demonstreret på det nyeste album.

Du kan også lytte til disse nye albumudgivelser:

Cherry Glazerr – Stuffed & Ready
Broods – Don’t Feed The Pop Monster
White Lies – Five
Nina Nesbitt – The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change
Spielbergs – This is Not the End
De Danske Hyrder – Flyvende 
Rustin Man – Drift Code

Johanne Nedergaard
johannenedergaard@bandsoftomorrow.com