fbpx

De første 20 navne er annonceret til Distortion Ø – blandt andet Soleima, FLEXLIKEKEV og 070 Shake

Foto: Soleima // PR

Gadefestivalen Distortion, der løber på sit 21’ende år, er ude med de første 20 navne til musikprogrammet på Distortion Ø.

Københavner-festivalen Distortion løber af stablen fra den 29. maj til den 2. juni, og til fredagens og lørdagens festligheder bliver Refshaleøen igen indtaget af spændende musikartister fra både ind- og udland.
De første 20 navne er en stor omgang blandede bolsjer, og fra de danske kunstnere får vi både serveret fløjlsblød R&B, pop, London-inspireret grime og storladent synthpop.

Den danske R&B scene er spækket med boblende talenter lige nu – blandt andet den spirende sangerinde Bette, der leverer dansksproget og velproduceret R&B og soul og den bare 18-årige Josephin Bovién, der udgav det fængende og stærke debutalbum Caramel Babe i oktober sidste år og for nyligt spillede opvarmning for Chicago rapperen Saba i Lille VEGA. 
Til det pop-elskende crowd annoncerer festivalen synthpop-duoen First Hate og den mere etablerede kunstner Soleima, der med sin unikke lyd højst sandsynligt vil skabe en fest med hitsingler som ”Low Life” og ”Breathe (feat. Hoodboi)”. 
Sidst men ikke mindst bringer den unge FLEXLIKEKEV Londonrappen til København. Den dansk-britiske rapper er stærkt inspireret af den britiske grime-scene og kunstnere som Skepta, og vi forventer en energisk koncert med masser af slagkraftige UK-drill beats. 

Hvis man er til mere grime-vibende London-rap, kommer den talentfulde UK-artist Nadia Rose. Ligesom fætteren Stormzy trækker hun både på amerikansk hiphop og vestafrikansk klubmusik, som du blandt andet kan høre på nummeret “Skwod”. Rapperen er én af de fire udenlandske navne som på festivalen spiller debutkoncert på dansk grund.
Vi får også glæden af at opleve Chicago-rapperen Channel Tres, der giver den moderne hiphop et dansabelt synth-twist og den New York-baserede Rico Nasty, der efterhånden har skabt stor opmærksomhed med hendes bastunge produktioner, stærke attitude og i-dit-fjæs vokal.
Vi er også svært begejstrede over at se den 21-årige rapper og sanger 070 Shake. Hun startede med at udgive musik på Soundcloud i 2015 og blev hurtigt signet med G.O.O.D Music (et label startet af Kanye West, og som tidligere har udgivet for kunstnere som John Legend, Common og the man himself Kanye West), hvor hun sidste år udgav debut-EP’en Glitter. Den talentfulde musikers stemme hører man på Kanye’s nummer “Ghost Town”, hvor hun iøvrigt er krediteret som sangskriver.
Et foreløbigt stærkt line-up til de to weekend-dage på Refshaleøen.

Ellers tilføjet:

070 Shake (US)
Adana Twins (DE)
Bette (DK)
Channel Tres (US)
Dekmantel Soundsystem (NL)
DJ Tennis (IT)
First Hate (DK)
FLEXLIKEKEV (DK)
Hunee (DE)
I Hate Models (FR)
Jayda G (CA)
Josephin Bovién (DK)
KiNK (BG)
Kollektiv Turmstrasse (DE)
Max Abysmal (NL)
Nadia Rose (UK)
Rico Nasty (US)
Sassy J (CH)
Soleima (DK)
Young Marco (NL)


Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com