fbpx

Roskilde Festival fuldender stærkt vækstlagsprogram

Foto: Ravi Kuma//Ako Kurnosenko

Med 32 nye skandinaviske navne på plakaten er årets opvarmningsprogram fuldendt. Festivalen oplyser desuden, at den endelige plakat offentliggøres på onsdag den 27. marts klokken 9.00.

Vi gættede i sidste uge på, hvilke navne der ville slutte sig til aktuelle upcoming-kunstnere som Søn, Ea Kaya og Hjalte Ross, som allerede har prydet plakaten til Countdown- og Rising-scenerne, siden annonceringen af Bob Dylan. Dagens 32 nye tilføjelser skuffer ikke.

Blandt vores 24 ønsker finder du nu på plakaten de alternative rockgrupper Boundaries og Collider, R&B-spirerne Lil Halima (NO) og Selma Judith, den UK-klingende rapper FLEXLIKEKEV, popartisten KOPS, den svenske guitarstøjende indieartist Linn Koch-Emmery, farverige M. Rexen og den energiske, elektroniske rap-duo Ravi Kuma.

Og der er mange flere godter at komme efter. Mens islandske Auður leverer lækker elektronisk R&B og pop, lægger Rosegold sig til årets felt af hiphopartister. Og mens sanger og sangskriver Hjalmer efterhånden ikke behøver megen introduktion, kan du til gengæld gøre dig selv en tjeneste og på forhånd dykke ned i norske Hôy la og danske ZAAR‘s unikke eksperimenterende elektroniske lydlandskaber.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger om dagens offentliggørelse:

Vores publikum er ekstremt opsøgende og nysgerrige, så vi har gennem årene oplevet, at flere af de unge vækstlagskunstnere kan tiltrække lige så store publikumsmængder som de etablerede navne på de større scener. Jeg er sikker på, at navne som Selma Judith, Lil Halima, Linn Koch-Emmery, Ravi Kuma og Hjalmer får masser af nye fans til sommer, og forhåbentlig kan deres debutkoncerter hos os give dem et rygstød til kommende turnéer, øget popularitet og interesse fra udlandet.

De 32 nye navne er:

Alkymist (DK)
Arre! Arre! (SE)
Auður (IS)
Boundaries (DK)
Charlotte Bendiks (NO)
Collider (DK)
Discoshaman (DK)
Flexlikekev (DK)
Girlcrush (DK)
Gullo Gullo (DK)
Heartbreak Satellite (NO)
Hjalmer (DK)
Hôy La (NO)
Ipek Yolu (DK)
Konvent (DK)
Kops (DK)
Lil Halima (NO)
Linn Koch-Emmery (SE)
M. Rexen (DK)
Mall Girl (NO)
Mambe & Danochilango (INT)
Nuri (TN)
Ravi Kuma (DK)
Rosegold (DK)
Schaarup (DJ) (DK)
Selma Judith (DK)
Shambs X Farli’ X B Wood$ X Bracy Doll (DK)
Shatter Hands (DJ) (DK)
Smokey (DJ) (DK)
Third Wife (DK)
Z.E (SE)
Zaar (DK)

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com