fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 10

Foto: Vasco // Jonas Bang

Her er vores guide til de vigtigste albumudgivelser inden for den seneste uge. Vi peger på artister fra både ind- og udland, store som små, indie og etablerede. Om du er til, elektronisk minimalisme, indierock, dansksproget-rap eller pop lige efter bogen, er der forhåbentlig lidt at hente i vores anbefalinger.

Vasco – Tender Luv (EP)

Det er ikke sikkert, du har hørt om den danske producer Nick Labajewska Madsen aka. Vasco, men du har nok lyttet til nogle af de numre, han har produceret for kunstnere som Soleima, MØ, Scarlet Pleasure, Terror Junior eller Baauer. I dag er han ude med sin solo debut-EP Tender Luv og med de seks numre får vi et indblik i Vascos skæve og minimalistiske elektro-univers, hvor der er givet masser af plads til eksperimenterende vokaleffekter som pitching og autotune. Vasco udgiver på det amerikanske Big Beat Records (søsterselskab til Warner Music), der også tæller stjerner som Skrillex, Clean Bandit, David Guetta, Rudimental og danske Soleima – hvis stemme du også kan høre (godt nok i en dybere pitch) på nummeret “Everybody Needs Someone”.

Sigrid – Sucker Punch

Den norske popdarling Sigrid er ude med sit længeventede debutalbum Sucker Punch, hvor de allerede store hits “Strangers” og “Don’t Kill My Vibe” blandt andet er på listen. Vores anmelder Elise Winther har blandt sagt følgende om albummet:

Alt i alt er Sucker Punch en solid lektion i popproduktion, hvor der bestemt ikke mangler iørefaldende sange til forårets playlister.
Du kan læse hele anmeldelsen her, og høre det lidt mere skrøbelig track “In Vain”.

Foals – Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1

Det britiske indierock band Foals, har efterhånden haft stor længerevarende succes i både ind- og udland med album som Holy Fire og What Went Down. I år får vi endnu mere fra den talentfulde gruppe med hele to album i ét koncept. Første halvdel lander i dag, og hvis du kan lide, hvad du hører, kan du fange dem på årets Northside Festival torsdag den 6. juni.

Stella Donnelly – Beware of the Dogs

Den australske singer-songwriter Stella Donnelly er også ude med sit debutalbum i dag. Den talentfulde indie-folk artist er karakteriseret ved sin flair for poetisk lyrik og samfundskritiske temaer, og hun mestrer både det poppede og punk-rockede. Læs blandt andet vores anmeldelse af hendes stærke debut her, og glæd dig til at finde hende til sommer på Roskilde Festival.

Bogfinkevej – BFV

De festlige og folkelige gutter fra Bogfinkevej er ude med deres album BFV. Den aarhusianske trio laver charmerende og finurlige danske tekster og har tidligere turneret med Wafande og TV-2. Hør deres knivskarpe, poetiske rap og fængende melodier på deres nyeste udspil, der blandt andet tæller features fra danske sværvægtere som Jokeren, L.O.C. og Steffen Brandt.

Ellers tilføjet:

Shy shy shy – Gloss (EP)
Natlyst – Modig
Gesaffelstein – Hyperion
Juice WRLD – Death Race For Love
Gayia – Flora (EP)
Maren Morris – GIRL
Dido – Still on My Mind

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com