fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 13

Foto: The William Blakes // Nina Frifelt

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har prøvet at finde noget, der både passer til en festlig weekend og til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til solid dansk indierock, pop, soul eller en god omgang hiphop, vil der forhåbentlig være noget at hente i vores anbefalinger.

The William Blakes – 1991

Det eksperimenterende rockband The William Blakes har været et velkendt navn på den danske musikscene i over 10 år med hele syv album som bagkatalog. Gruppen, der består af Nordsø-brødrene Frederik og Fridolin, Bo Rande og Kristian Leth, har haft en fem-årig udgivelsespause, men er nu stærk tilbage med albummet 1991. De har tidligere vundet Kronprinseparrets Stjernedryspris for deres nyskabende musik og blanding af genrer. Tilbage i februar landede singlen “Turn Us Into Them”, der atter beviser kvartettens store sangskrivnings talent og alsidighed. Vi er enormt begejstrede for at se dem på dupperne igen.

Billie Eilish – WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?

Det 17-årige stjerneskud Billie Eilish, hvis sang “Ocean Eyes” gik viralt tilbage i 2016, har efterhånden fået kult-følge og er endelig ude med sit længeventede debutalbum. I løbet af det sidste år har Eilish musikalsk skiftet mellem dybtfølte, stille ballader til creepy og hårdtslående pophits – det er også gældende på hendes debutplade, som vores anmelder siger:

– Den blanding har resulteret i en stærk, men nærmest skizofren samling af sange på WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?

LION BABE – Cosmic Wind

New Yorker-duoen LION BABE kom tilbage i 2016 med deres debutplade Begin, der for alvor beviste, hvad den futuristiske funk og nostalgiske soul kan sammen. Med hits som “Wonder Woman” (produceret af Pharrell Williams) og “Jump Hi (feat. Childish Gambino)” har der været store forventninger til deres næste plade. Deres unikke lyd skabes af sangerinde Jillian Hervey og producer Lucas Goodman, der allerede med den R&B-vibende single “Honey Dew” har vist, at man roligt kan glæde sig til den nye musik.

AMWIN – AMWIN In Wonderland (EP)

Vi blev blæst væk af svenske AMWIN til årets by:Larm Festival, hvor hun leverede en overbevisende performance, som fik vendte godt op og ned på vores fordomme. Bag kunstnernavnet finder man Amanda Winberg, der også var på vores liste over 19 svenske navne du skal holde øje med i 2019, og som nu er ude med sin debut-EP. Med masser af ‘I don’t give a fuck’-attitude er hendes poppede hiphop-tracks ikke til at stå for, og vi har ventet på at høre mere fra sangerinden, der giver os et lidt anderledes spind på den svenske pop.

Rainbrother – Island

Den danske rockkvintet Rainbrother bevæger sig mellem den analoge-rock æstetik og blidere indie-pop og udgav tilbage i 2017 det anmelderroste debutalbum Tales from the Drought. Nu er de tilbage med ny musik, og vores anmelder har blandt andet skrevet følgende.

Det musikalske udgangspunkt på pladen er charmerende og legende folkrock med indie-elementer, der tangerer til det psykedeliske.

Den natskønne folk-lyd kan du blandt andet høre på pladens eneste dansk-sprogede nummer “På Træerne”.

Ellers tilføjet:

Gurli Octavia – Metanoia (EP)
White Denim – Side Effects
Dune Messiah – Moments of Bliss
The Oceans – EP II (EP)
Tundra – Tundra
Bobby Shams – Fan (EP)
KOM VI LØBER – Sct. Hans
Kim Larsen – Sange Fra Første Sal
Saweetie – ICY (EP)
Pernille Rosendahl – The Hurt (EP)
Marvin Gaye – You’re The Man
C Duncan – Health

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com