fbpx

Carl Prisen 2019: og vinderne er…

Foto: Jada // Michael Søndergaard

Carl Prisen er Musikforlæggernes årlige musikpris, der hylder danske komponister, sangskrivere og tekstforfattere inden for en bred skare af musik. De nominerede artisterne talte blandt andet CHINAH, Kwamie Liv, Jada, Nicklas Sahl og The Minds of 99.

I dag løb årets prisuddeling til Musikforlæggernes Carl Pris af stablen. I H.C. Andersen Slottet i Tivoli blev priserne overrakt, og i de godt fem timer showet varede, nåede det gyldne tårn at køre op og ned cirka 456 gange, som den vittige ordmager og konferencier Per Vers pointerede.

Prisen for Årets popkomponist gik til stjerneskuddet Nicklas Sahl og producer Birk Storm, der med deres monsterhit “New Eyes” er steget hurtigt til vejrs. Carl prisen er den første pris, den unge sanger og sangskriver modtager men er højst sandsynligt ikke den sidste.

Foto: Nicklas Sahl & Birk Storm // Michael Søndergaard

Sahl var også nomineret til prisen for Årets Talent (der er sponsoreret af Tuborgfonden), hvor det i stedet var popkometen Jada, der løb med sejren. Juryen beskrev hende som “Danmarks kommende verdensstjerne” og udover den store anerkendelsen, fik den unge sangerinde altså 30.000 kr. med sig hjem. Jada optrådte i et intimt Setup med den sexede “Keep Cool” og gav hele salen gåsehud inden for få sekunder.

Årets Sang gik til den internationale darling Lukas Graham, der efter kæmpehittet “7 Years” gentog successen med “Love Someone”. Sangen vandt også en pris som den mest spillede sang, der måles på airplay- og streamingtal. I samme kategori var de folkekære The Minds Of 99 nomineret, som i stedet løb med sejren for Årets Rock Komponist for albummet “Solkongen (Del 2)”.

Udover Jada optrådte hybridbandet Kalaha med sangen “Mama Ngoma” i et energisk festfyrværkeri. Bare 10 minutter efter vandt de for Årets Roots Komponist.

Eftermiddagen sluttede på bedste vis af med en fællessang fra den danske sangskat, nemlig Kim Larsens “Joanna”.

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com