fbpx

Ugens Upcoming: The Millennials

Foto: Line Westerboe

Ugens Upcoming er en rockgruppe fra København. De er vokset op med årtusindeskiftet og er optaget af at fortælle historier fra deres egen generation.

Indie-rockgruppen The Millennials består af fem millennials, der er ude på at ‘re-claime’ ordet fra dets negative betydning. De spiller poppet, melankolsk guitar-rock og har netop udgivet debut-singlen “The Divide”. De har et spændende år foran sig med en kommende debut-EP, som de henover foråret og sommeren udgiver flere singler fra. Her kan du læse lidt om The Millennials, deres tanker bag musikken, navnet og fremtiden.

Hvem er The Millennials?

– Vi er et indie-rock band fra København, og vi er meget optagede af at fortælle historier fra vores egen generation. Det er derfor, vi har valgt at kalde os The Millennials. Millennials er en meget løs betegnelse for dem, der er født umiddelbart inden årtusindskiftet, og det er et ord, der ofte bliver brugt med et vist mål af foragt og udskammelse i pressen. Millennials er ofte set på som værende privilegerede, selvoptagede og forkælede, og hvis man googler ordet, finder man mest eksempler på pastelfarvede unge glade mennesker. Vi syntes, det var interessant netop at ‘claime’ det ord og på den måde stå ved, at der kan eksistere en skyggeside, der sjældent fortælles om – en skyggeside som vi alle sammen har oplevet, og som i den grad er underrepræsenteret i debatten og mediebilledet.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Vores lyd kan nok kortest beskrives som poppet, melankolsk guitar-rock. Vi indspillede vores kommende EP live i studiet for at opnå en rå og ligefrem lyd, men vi tillod os at krydre vores produktion med mere nutidige lyde som for eksempel subsonisk bass og enkelte programmerede synthesizere.

Hvordan startede I?

– Vi har en lang historie bag os, for selvom projektet The Millennials kun lige er blevet søsat i år, har vi kendt hinanden og spillet musik sammen i forskellige konstellationer i et årti efterhånden. Men vi fandt hinanden i den konstellation, vi er i nu for ca. fire år siden. Dengang var vi alle ramt af forskellige kriser i vores liv; vi var i start tyverne og var begyndt at mærke, hvordan livets uendelige muligheder også fører uendeligt mange krav og forventninger med sig. Nogle af os kæmpede med depressioner, og nogle levede de facto som hjemløse i vores øvelokale i den periode. Her blev det at lave musik i fællesskab et rigtig vigtigt støttepunkt for os personligt. Vi snakkede meget om ‘katarsis’ dengang – hvordan det at spille musik føltes rensende og meningsfuldt. Det var også i den tid, at vi udviklede den lyd og det tekstunivers, vi har i dag.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Jamen en sang starter som oftest som en skitse, som Emil Jantzen (forsanger) har lavet. Hans proces er meget personlig og handler ofte om at ramme en nerve i et øjeblik, hvor han står med sin akustiske guitar og en idé til en historie, han gerne vil fortælle med sangen. Dér slutter processen dog ikke, for når Emil viser os sine skitser, skal de komponeres, så de lyder fedt med hele bandet. Når vi arrangerer de sange, han kommer med, er vi meget fælles om det. Vi har længe arbejdet med princippet om, at en sang-skitse bliver hele bandets eje, når den er blevet vist frem i øvelokalet. Arrangement-processen kan variere helt enormt meget. En af sangene på vores kommende EP har vi udviklet på i snart to år, mens vores debut-single “The Divide” blev til i løbet af bare nogle få måneder. Det vigtigste for os er, at tekstens budskab understøttes og gøres tydeligt igennem den musik, vi spiller.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Da vi indspillede den EP, som vi er i gang med at udgive nu, havde vi mange referencer oppe at vende. Vi forsøgte os med at være enormt bevidste om, hvad vi hentede inspiration fra og lyttede til i processen. Listen er lang, men blandt andet kan vi nævne kunstnere som: Phoenix, Grizzly Bear, The Killers og Bowie.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Vi er jo så heldige, at to af vores venner har udgivet plader, som vi synes er helt fantastiske på hver deres måde. Den ene, plade vi går og lytter til, er Alcabeans debut-plade Confessions. Ellers lytter vi en del til M. Rexens United Kingdoms plader. Det er to kunstnere, vi har fået lov til at se vokse fra sidelinjen og lært utroligt meget af, så de her plader betyder meget for os både på et personligt plan og ift. at have udviklet den lyd, vi har nu.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi har gang i alt muligt for tiden. Overordnet kan man sige at vi arbejder i to forskellige spor samtidigt:

Det ene handler om at udgive vores debut-EP, som vi indspillede i sensommeren 2018 og er i gang med at udgive som singler nu. Vores første single “The Divide” er netop udkommet, og nu er vi i gang med at gøre klar til at udgive vores anden single “Shaking Love”. Den udkommer 10. maj. Henover sommeren 2019 smider vi to singler mere, og i efteråret udgiver vi så hele EP’ens seks sange samlet. Så det bliver et rigtig spændende 2019 for os.

Det andet spor handler om at forfølge en drøm, vi alle har haft, siden vi var nogle helt små, musikglade drenge: At udgive en fuld plade. Vi er allerede i gang med at skrive musikken til vores kommende debut-plade, og vi glæder os helt vildt til at stå med sådan et helt værk, vi selv har skabt, i hænderne!

Hvad er drømmen?

– Det med at spille musik har siden begyndelsen været et fartøj til frihed og mening i livet – og det er det stadigvæk i dag. At få lov at rejse verden rundt og kunne leve af musikken ville være for vildt at prøve, så vi arbejder hårdt på at få den drøm til at gå i opfyldelse.

Hvis I kunne være en anden for en dag, hvem skulle det så være?

– Vi har snakket lidt om det her spørgsmål, og der er jo altid nogle folk, det ville have været lidt vildt at være inde i hovedet på: Hvad tænkte Donald Trump mon på, da han vandt valget i 2016, hvordan var det at være David Bowie i hans Berlin-periode eller Neil Armstrong, da han gik på månen eller en af The Beatles, da de indspillede Abbey Road … You name it!
Men sandheden er nok, at man som bare ét menneske allerede er stillet overfor en kæmpe opgave med at lære at forstå sit eget, mange-facetterede væsen. Og den opgave bliver nok ikke nemmere af også at være en anden – også hvis det bare var for en dag.

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Hehe. Det er et nemt spørgsmål – den sang, vi synes, folk skal lytte til, er vores debut-single “The Divide” – vi har pt. ikke udgivet andre sange. Men når vores anden single “Shaking Love” udkommer her i maj, vil vi rigtig gerne have folk til at lytte til den. Det er en sang, der handler om, at tvivl og kærlighed ikke behøver at udelukke hinanden – tværtimod lever de oftest side om side med hinanden.


Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com