Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 16

Foto: Loyle Carner//Charlie Cummings

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som og til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til hiphop, smuk avantgarde-folk/pop eller Roskilde-aktuelt pop, vil der forhåbentlig være noget at hente i vores anbefalinger.

Lizzo – Cuz I Love You

Hvis du endnu ikke kender til navnet Lizzo, så gør du det højst sandsynligt i kølvandet på denne albumudgivelse, eller efter hendes optræden på Roskilde Festival til sommer, som – hvis rygterne taler sandt – kommer til at være et festfyrværkeri uden lige. Cuz I Love You er det tredje album fra den amerikanske kunstner, der er klassisk trænet, men leverer en eksplosiv blanding af funk, pop og hiphop, som du blandt andet har kunne nyde på den energiske partystarter af en single “Juice”.

Læs vores anmeldelse af Cuz I Love You her.

Kelsey Lu – Blood

Amerikanske Kelsey Lu har allerede imponeret artister som Blood Orange og Solange med sin kuldegysningsfremkaldende smukke musik. Hun er klassisk trænet cellist, men gør sig også i produktioner og har en stemme som en engel. Det har vi allerede hørt på sange som “Shades of Blue”, “Due West” og senest titelnummeret “Blood”, og de sidste to er også at finde på debutalbummet, der netop er landet. Albummet, som er udgivet via Columbia Records, indeholder produktioner fra blandt andet Adrian Younge, Jamie XX og Skrillex og følger efter 2016-EP’en Church.

Pivot Gang – You Can’t Sit With Us

Chicagos rap-kollektiv Pivot Gang har eftersigende taget deres navn fra den legendariske scene fra Friends, hvor Ross råber “Pivot!” i forsøget på sammen med Rachel og Chandler at bære en sofa op af trappen i hans opgang. Den humoristiske og letfordøjelige 90’er-serie sender ikke just ellers nogle referencer til Pivot Gang, som gør sig i hårdtslående hiphop og (desværre) kan rappe om død og vold fra er erfaringsperspektiv. Medlemmerne er, går vi ud fra, venner, men det er også et familieanliggende ført an af den toneangivende rapper Saba, som har bror Joseph Chilliams med i gruppen og på sin seneste soloudgivelse rapper om sin fætter, en af grundlæggerne af Pivot Gang, som blev myrdet i 2017. På albummet, som er blevet teaset med singlerne “Bad Boys (feat. Smino)”, “Studio Ground Rules” og “Jason Statham” får du Chicago-rap at it’s finest og gæsteoptrædener fra blandt andet Mick Jenkins og Femdot.

Loyle Carner – Not Drowning, but Waving

Forventningerne til opfølgeren på Loyle Carners prisvindende debutalbum har været høje, især efter at singleforløbere som “Ottolenghi”, “You Don’t Konw” og ikke mindst Jorja Smith-samarbejdet “Loose Ends” er blevet frigivet. Loyle Carner er en af de mest succesfulde rappere på den britiske scene lige nu. Man kan tro, at det så handler om grime, som jo har kronede tider i Storbritannien (og i Danmark i øvrigt), men Carner er mere old school-inspireret i sine beats, og hans rap er mere tilbagelænet end den frembrusende grime-stil. Produktionerne er varme og præget af soulede referencer, og så er lyrikken en af Carners mange styrker.

Jade Bird – Jade Bird

Britiske Jade Bird har været i heftig rotation på P3 med singlen “Uh Huh”, men også albumforløberne “Lotto” og “I Get No Joy” har fået kærlighed fra de danske sendeflader. Det selvbetitlede debutalbum sender med den klassiske trommer-guitar-bas-instrumentering tankerne i retning af både folk, rock og indie, mens Jade Birds vokal og eftertænksomme tekster står som tronen over værket.

Læs vores anmeldelse af Jade Bird her.

Gå heller ikke glip af:

Ari Roar – Best Behavior
Cage the Elephant – Social Cues
Fat White Family – Serfs Up
Kevin Abstract – Ghettobaby (EP)
Little Winter – Little Winter (EP)
The Tallest Man on Earth – I Love You. It’s A Fever Dream.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com