fbpx

10 navne du skal opleve på Heartland i dag (lørdag)

Foto: Hans Philip//PR

Det er sidste dag på Heartland (snøft), så det handler om at få det sidste med, du kan. Heldigvis byder dagen i dag på flere gode musikoplevelser – blandt andet australsk dreampop, et dansk hiphop-comeback (der er gået R&B) og sydafrikansk ‘vi-ved-ikke-hvad-vi-skal-kalde-det-men-det-bør-opleves’. Go enjoy!

Hatchie

Hvornår: 13.00
Hvor: Highland Stage

Hatchie kommer lang vejs fra for at besøge det fynske, og selvom hun måske ikke er den, der står øverst på din to-watch-liste, så bør du altså gøre en indsats for at fange den australske dreampop-smed. Hariette Pilbeam fra Brisbane finder inspiration i 90’ernes shoegazepop og har især med singlen “Sleep” fra 2018-EP’en Sugar & Spice skabt et drømmepoppet univers, der appellerer til fans af legendariske Cocteau Twins. Lyt selv:

Katinka

Hvornår: 14.15
Hvor: Greenfield Stage

Siden 2012 har den danske pop-kvartet Katinka etableret sig godt og grundigt på den danske musikscene. Med debut-EP’en Vi Er Ikke Kønne Nok Til at Danse og det nyeste album Vokseværk har det nu prisvindende band charmeret sig ind på vores højtalere gennem ærlige tekster, solskinsfyldte toner og en (s)køn vokal. Vi glæder os som altid til at opleve den charmerende kvartet under blå himmel til eftermiddag.

Late Verlane

Hvornår: 15.00
Hvor: Prxjects
Stage

Svenske Late Verlane har kun udgivet én single, og alligevel har indie-kunstneren fejet benene væk under sit publikum. Den drømmende “Roll Like A Dummy” er opbygget af lækre synthflader, keys og bagmanden Viktor Perssons insisterende vokal. Han imponerede os med sin optræden på dette års SPOT festival, hvor han tog sig ud som en medrivende og charmerende performer. Vi glæder os til at se ham (forhåbentligt) gentage succesen til sin koncert på Heartland.

Hans Philip

Hvornår: 15.45
Hvor: Highland Stage

Han behøver efterhånden ikke megen introduktion, Hans Philip, som i en årrække berigede den danske hiphop-kultur som ordsmed i duoen Ukendt Kunstner, og som nu er godt på vej til at indtage den danske R&B-scene med samme styrke. Alles øjne var rettet mod Hans Philip, da han i marts udgav singlen “Siger Ingenting”, og da hungeren efter mere blev stillet med andensinglen “Dagdrøm [1]” og det efterfølgende soloalbum Forevigt, som de to numre var en forsmag på. På albummet behandler Hans Philip temaer om eksistens og forlist kærlighed, og han gør det med en sammensætning af ord så delikat, at det aldrig bliver trivielt, men stadig er identificérbart og nemt at relatere til. Det lyder let som ingenting, når Hans Philip gør det, men det ved vi vist allesammen godt, at det ikke er. Der er med andre ord al mulig god grund til at fange Hans Philip, når han giver sin længeventede første koncert som soloartist.

Kamasi Washington

Hvornår: 18.15
Hvor: Highland Stage

I den seneste tid har vi set jazz-genren gøre kæmpe comeback i stærk, fornyet form. Flying Lotus viser det på sin seneste plade Flamagra, bassisten Thundercat har en stor fortjeneste i den udvikling, Kendrick Lamar lagde med To Pimp a Butterfly an til det allerede tilbage i 2015, og så har vi Kamasi Washington, som er et af de absolut største navne på populærsiden af jazz-genren lige nu. Den amerikanske saxofonist var aktuel med hele to udgivelser sidste år, og så kan han blandt andet skrive samarbejder med Kendrick Lamar, Stanley Clarke, Broken Bells og Flying Lotus på CV’et.

Necklace

Hvornår: 19.15
Hvor: Prxjects S
tage

Bag kunstnernavnet Necklace er danske Niklas Grool. I 2017 udgav han debutsinglen “Try This”, hvor han demonstrerede sin unikke pop-lyd, der trækker tråde fra genrer som trap, R&B og hiphop. Med en kælen vokal og en lyrik der handler om at give slip og kaste sig ud i kærligheden, skal Necklace nok få forårsfornemmelserne i spil til sin koncert i aften.

Seinabo Sey

Hvornår: 20.45
Hvor: Highland Stage

Seinabo Sey er svensk soul af bedste skuffe. Det beviste hun, da hun med singlen “Younger” i 2013 tog den internationale musikscene med storm. I 2015 udgav hun sit debutalbum Pretend, som skaffede hende titlen som Årets Nye Navn ved den svenske Grammy. Der skulle dog gå hele tre år, før den anerkendte soulsangerinde udgav efterfølgeren I’m a Dream, som heldigvis viste sig at være ventetiden værd. Du kan læse meget mere om Seinabo Sey og hende seneste album i vores interview med hende her.

Lust for Youth

Hvornår: 21.45
Hvor: Prxjects Stage

Det er hele 10 år siden, at svenske Hannes Norrvide tog sin passion for elektronisk musik skridtet videre og startede projektet Lust for Youth. Senere hoppede den danske producer Malthe Fischer med, og de har som duo nu udgivet de to album International (2014) og Compassion (2016). Det er lidt dystert, også lidt dansabelt, synthbaseret og for fans af navne som LCD Soundsystem og New Order. Om kort tid – den 7. juni – er gutterne klar med deres tredje album, det slevbetitlede Lust for Youth, der allerede er blevet teaset med den stærke single “Great Concerns”, som du kan læse mere om her.

Hot Chip

Hvornår: 23.45
Hvor: Highland Stage

Det er lidt af et scoop for Heartland at kunne bringe Hot Chip til Egeskov. De blev på mange måder forgængere inden for den alternative, elektroniske rockgenre, da de i 2006 udgav albummet The Warning med store tracks som “Boy From School” og “Over and Over”, og i 2008 fulgte trop med Made in the Dark, som præsenterede kæmpehittet “Ready for the Floor”. Den britiske kvintet har været aktive i hele 15 år, hvor de har eksperimenteret med en elektronisk tilgang til både soul, house, pop og hiphop, og det gør det til et både alsidigt og meget erfarent band, der betræder scenen på Heartland.

Die Antwoord

Hvornår: 01.00
Hvor: Greenfield Stage

Der er med garanti kommet et eller andet i vandet, der hvor sydafrikanske Die Antwoord har slået sine rødder. Duoen leverer ihvertfald giftige og eksperimenterende tracks, som er bygget op af aggressive elektro-hiphop-produktioner, der blæser dig bagover og efterlader dig åndeløs med lyst til mere. Deres rap-barer bliver både leveret på afrikaans, xhosa og engelsk, og de harske og eksotiske udtalelser løfter altså Die Antwoords lyd op, så de ikke lyder som nogle andre. Derfor kunne Heartland nærmest ikke have fundet et mere passende livenavn til at slutte dette års FESTival af.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com