14 navne du ikke må misse til Distortion Ø

Foto: Soleima // PR

I weekenden løber Distortion af stablen og som altid begynder festlighederne i Københavns gader, hvorefter musikken rykker ud på Refshaleøen. Vi har samlet en guide med de kunstnere, du ikke må gå glip af til Distortion Ø fredag og lørdag.

Mangler du også inspiration til de resterne dage af festivalen, finder du vores guide til Nørrebro her og til Vesterbro her.

Fredag

070 Shake (US)

Hvornår: 23:30
Scene: Urban

Et af de navne, vi har været meget begejstrede over at se på årets program, er den kun 21-årige rapper og sanger 070 Shake. Efter at have startet sin karriere på Soundcloud i 2015 blev hun hurtigt signet med G.O.O.D Music, hvormed hun udgav sin debut-EP Glitter, og desuden var hun at finde på Kanye Wests “Ghost Town” som feature. Senest har hun givet os singlerne “Morrow” og “Nice To Have”, som hun garanteret tager med på scenen fredag.

Channel Tres (US)

Hvornår: 00:00
Scene: Live

Channel Tres debuterede i 2018 med en stemme dybere end Marianergraven på singlen “Controller”. Siden da er det blevet til en selvbetitlet debut-EP og senest singlen “Brilliant Nigga” fra marts. Stilen er klassisk house med en chill, laid-back attitude, der er lige til at drømme sig væk i.

IDK (US)

Hvornår: 22:15
Scene: Urban

Den amerikanske rapper IDK ved måske ikke alt, men han har i hvert fald helt styr på, hvordan man laver sprøde tracks med fede flows. Sidste år udgav han albummet IDK & FRIENDS 🙂 med features fra blandt andet rising star Denzel Curry og WALE samt Rico Nasty, der også spiller på Refshaleøen dagen efter.

Josephin Bovién

Hvornår: 20:00
Scene: Urban

Man kan aldrig få nok R&B, og specielt ikke når det kommer fra 18-årige Josephin Bovién. Vi har været rigtig glade for hendes solide debutalbum Caramel Babe, og for kun to uger siden udgav hun den afslappede dobbeltsingle “The Right People / Know That Woman”. Bovién har tidligere opvarmet for navne som Saba og Homeshake, og det taler i hvert fald for at se den unge kunstner på scenen i weekenden.

Liss

Hvornår: 21:00
Scene: Urban

Liss er måske et af de mest hypede og fremadstormende navne lige nu, og det kan vidst godt siges med næste 100 procent sikkerhed, at vi ikke er de eneste, som er svært begejstrede for, at kvartetten – efter tre år i stilhed – endelig er tilbage på banen. Med numre som “Reputation” og debutsinglen “Try” fra 2016, der i øvrigt stadig holder max, tyder det på, at det bliver en sommerfest uden lige, som de forhåbentlig tager med sig videre, når de spiller på Northside Festival i næste uge.

SHAQ

Hvornår: 18:00
Scene: Disco

Danske SHAQ laver vilde DJ-set, der er stærkt inspireret af 90’ernes house og 80’ernes disko. Selvom SHAQ trækker trådene tilbage i sit lydbillede, kører hans produktioner med 100 kilometer i timen og emmer meget af en lyd, der siger 2019. Det bliver nok en optræden, der bliver svær at sidde stille til, især hvis han spiller den eksplosive “Midnight Scenes”, som du kan høre her.

Soleima

Hvornår: 22:30
Scene: Live

Unikummet Soleima er i den grad også et visit værdig. Hendes ukonventionelle popmusik og karakteristiske vokal, som blandt andet giver sig til kende på numre som “Low Life” og “Breathe (feat. Hoodboi”), bidrager til, at hun skiller sig ud fra mængden – dog stadig med en lettilgængeligt lyd og melodier, der er lette at synge med på.

Lørdag

Bette

Hvornår: 22:30
Scene: Live

Dansksproget R&B kan vidst godt siges at være underrepræsenteret på den danske musikscene lige nu, men så er det godt, vi har Bette. Vi udnævnte hende tidligt på året som et af 19 danske navne, du skal holde øje med i 2019, og hvis du vil kigge med, kan du altså gøre det, når sangerinden tager sine lækre toner med på scenen lørdag.

First Hate

Hvornår: 00:00
Scene: Live

Synthpop-duoen First Hate har gået stille med dørene siden deres anmelderroste debutalbum A Prayer For The Unemployed fra 2017. Faktisk er det kun blevet til singlen “Fallen” i april sidste år – men frygt ej. Hvis rygterne taler sandt, arbejder duoen på nyt materiale, man godt kan håbe på smagsprøver af, enten når de torsdag spiller på Heartland eller Fredag her til Distortion.

FLEXLIKEKEV (DK/UK)

Hvornår: 22:00
Scene: Urban

Den dansk-britiske hiphop-artist FLEXLIKEKEV har allerede imponeret os godt og grundigt med sine endnu kun tre udgivne numre. Produktionerne er en lækker kombination af grime, trap og hiphop beats, og selvom vi egentlig havde håbet på et debutalbum sidste år, kunne man godt tænke sig, at der kommer nogle nye tracks på banen til Distortion.

Lillebittebock

Hvornår: 21:00
Scene: Urban

Hos den nye, danske undergrundsrapper Lillebittebock finder vi også kun tre numre ude indtil videre, men også her ser vi stort potentiale i fremtiden. Med hudløst ærlige og personlige tekster leverer rapperen slagkraftige tracks i emo-rap venerne. Seneste udgivelse var “Fortabt” fra november sidste år, men forhåbentlig ser vi noget nyt og kommende materiale på scenen lørdag.

Nadia Rose (UK)

Hvornår: 23:00
Scene: Urban

Den 25-årige rapper Nadia Rose debuterede i 2016 med singlen “BOOM” og har siden delt scene med artister som Alicia Keys, Anderson. Paak og sin fætter Stormzy. I 2017 gæstede hun Rust i København, og nu kommer hun tilbage på dansk jord – denne gang på Refshaleøen, hvor hun vil sprede kvindelige empowerment og hårdslået grime. 

Rico Nasty (US)

Hvornår: 00:00
Scene: Urban

Vi regner med et brag af en koncert (og en fest), når Rico Nasty indtager scenen lørdag midnat. D.C.-rapperen er fyldt til bristepunktet med stærk attitude og kræver i den grad opmærksomhed med sine hårde produktioner, der ind til videre blandt andet tæller hittet “Smack A Bitch” og “Big Titties (feat. Baauer and EarthGang” fra det seneste album Anger Management.

Simon Littauer

Hvornår: 20:45
Scene: Live

Simon Littauer er den ultimative electronica-smed, der nok skal få rusket din tømmermændsramte krop op i gear, når han rammer Distortion lørdag aften. Littauer jonglerer med samples og sindssyge effekter som var det en leg, hvilket blandt andet kan høres på den nyeste udgivelse “Hubris” eller den ældre “Endorphins”. Og så har han lavet den mest badass-udgave af “Tainted Love” i samarbejde med Mette Lindberg, som du kan høre her.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com