fbpx

Her er otte navne du skal opleve på Heartland idag (torsdag)

Foto: Solange//Max Hirschberger

Det er første dag på Heartland, og det starter lige på og hårdt med dygtige udenlandske navne som Lewis Capaldi, John Grant og Charlotte Gainsbourg og danske darlings som Goss, Erika de Casier og First Hate. Her er otte must-sees på Heartlands første dag.

Lewis Capaldi (UK)

Hvornår: 15.30
Hvor:
Highland Stage

Med sin ubesværede vokal og en guitar under armen, stormer Lewis Capaldi frem på den internationale scene. Sidst, vi oplevede den humoristiske, skotske singer/songwriter, var under dette års The Great Escape Festival, hvor han som altid leverede et pragteksemplar af en koncert, som blandt andet blev belønnet med en BH fra et af publikums kvindelige medlemmer. For en uge siden udgav han sit debutalbum Divinely Uninspired To A Hellish Extent, der officielt er det hurtigst sælgende album i Skotland i 2019, og indeholder hits som “Someone You Loved” og “Grace”. Det lover utrolig godt for den dygtige artist, der vist roligt kan siges at have potentiale til at blive den næste Ed Sheeran.

Goss (DK)

Hvornår: kl. 17.30
Hvor:
Prxjects Stage

Mads Damsgaard Kristensen aka Goss er tidligere kendt som frontmanden i projektet Reptile Youth, der bevægede sig i det elektroniske rockunivers. I 2017 udgav han under navnet Goss EP’en Healthcare der, i tråd med det tidligere, er baseret på karakteristiske synthoverflader. Nu er de dog placeret i sci-fi-klingende R&B-produktioner, der selv efter flere gennemlytninger kan overraske med nye detaljer. Damsgaard er gået ind i det mere dybtfølte tekstunivers og har kombineret det med minimalistiske, ørehængende melodier, som viser sig på bedste vi i sange som “Fever Ray” og “There’s Just so Much a Heart Can Take”. Numrene kom med EP’en Homeland Security fra sidste år, som vi forventer at opleve i eftermiddag, når Goss indtager Prxjects Stage.

John Grant (US)

Hvornår: 18.15
Hvor:
Highland Stage

Den amerikanske musiker John Grant slog igennem med debutalbummet Queen of Denmark i 2010, og han har senest udgivet Love is Magic sidste efterår. Grant laver eksperimenterende synthpop, der på nogle sange kører med fuld fart fremad og på andre sange rummer hjertevarme og dybe fortællinger. John Grant er i det hele taget en alsidig kunstner, der ikke er bange for at give sine gæster en koncertoplevelse, der skiller sig ud fra mængden. Vi håber, han kan leve op til sit flotte ry, når han senere indtager Highland Stage.

Erika de Casier (DK)

Hvornår: 19.45
Hvor: Prxjects Stage

Den fremadstormende R&B-kunstner Erika de Casier er den tidligere Saint Cava-sangerinde og producers soloprojekt, og hendes netop udgivet debutplade Essentials tager fat i det bedste fra 90’ernes nostalgiske lyd med associationer til kunstnere som Destiny’s Child og TLC. Casiers luftige, bløde vokal, melankolske melodier og tilbagelænede beats fungerer særligt godt på numrene “Good Time”, “Do My Thing” og “Puppy Love”. Vi så senest kunstneren charmere på showcase-festivalen The Great Escape, men hun har også indtaget scener på blandt andet by:Larm Festival, SPOT og til Journey Fest. i år.

The Good, The Bad & the Queen (UK)

Hvornår: 21.45
Hvor: Greenfield Stage

For godt 13 år siden kom The Good, The Bad & The Queen til verden som et sideprojekt fra britpop-frontmand extraordinaire Damon Albarn, hvor fokus ligger på livet i England (mere specifikt London). Efter at have teamet op med landsfællerne Paul Simonon (The Clash) og Simon Tong (The Verve), samt den nigerianske trommeslager Tony Allen blev et fuldt udformet rockband til. I 2007 kom de så ud resultatet af deres projekt: Et selvbetitlet, 12 numre langt album – og så var der ellers komplet radio silence. I hvert fald indtil sidste år, da bandet kom ud med deres andet album Merrie Land, som de nu turnérer med. Albummet skulle tage udgangspunkt i Brexit, hvilket da også må siges at være dette årtis definerende punkt for England.

First Hate (DK)

Hvornår: 22.00
Hvor: Prxjects Stage

Vi håber på nyt materiale fra synth-duoen First Hate, når de i aften træder ud på den intime Prxjects Stage. Deres anmelderroste debutalbum, A Prayer for the Unemployed fra 2017, cementerede gruppens kompromisløse og eksperimenterende pop-stil, som vi glæder os til at se hvor er blevet taget hen anno 2019. Duoen annoncerede tidligere på ugen, at de blandt andet medbringer den talentfulde Emma Acs som special guest til aftenens koncert, og så har de senest sluppet ny musik i form af sangen “Pushing On”, som du med fordel kan varme op med gennem Soundcloud her.

Charlotte Gainsbourg (FR)

Hvornår: kl. 23.15
Hvor: Highland Stage

Multikunstneren Charlotte Gainsbourg er blandt andet kendt som Lars Von Triers skuespillerdarling i film som Antichrist, Melancholia og Nymphomaniac. Den kritikerroste franskmand har erobret den cinematiske verden og i forlængelse af det visuelle har Gainsbourg ligeså cementeret sig som en talentfuld musiker og sangskriver. Hun debuterede i 1984 på sin fars album Love On The Beat, men først i 2006 slap hun sit eget materiale. Med sit fjerde studiealbum Rest (2017) og EP’en Take 2 fra december sidste år, har den avantgarde kunstner modtaget international hæder. EP’en rummer blandt andet et intimt cover af Kanye Wests “Runaway”, og vi kvitterede den med 4/5 stjerner i vores anmeldelse, som du kan læse her. Gainsbourg har blandt andet arbejdet sammen med kunstnere som Madonna, Beck, Daft Punk og Paul McCartney, og vi er mere end klar til at opleve det excentriske multitalent i aften. Er du?

Solange (US)

Hvornår: kl. 00.30
Hvor: Greenfield Stage

Den Grammy-vindende R&B-sangerinde Solange har i mange år stået i skyggen af sin storesøster (Beyonce, hvis du har boet under en sten de sidste mange år), men brød i 2016 igennem med sit album A Seat at the Table, der blev kåret til årets bedste af magasiner som Vibe og Pitchfork. Det var et album, hvor Solange tematiserede diskrimination og ulighed i nutidens USA og pakkede de tunge socio-politiske emner ind i tilbagelænede arrangementer. I marts måned kom så sangerindens fjerde studiealbum When I Get Home, der i samme stil som den forrige, bevæger sig i et minimalistisk soul/jazzet lydunivers. Man kunne sidst opleve Solange på dansk jord til hendes unikke og uhyre anmelderroste performance på Roskilde Festival i 2017, og nu får vi altså endelig lov til at opleve den 32-årige æstetiker igen.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com