fbpx

Nordiske Hits // Uge 18

Foto: Lil Halima // Sara Saeidi

Så er der igen nye toner fra den nordiske front, og vi har denne gang opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 25 nye tilføjelser. Tjek listen ud her, og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

Lil Halima – “who do u love”

Det norske R&B-stjerneskud Lil Halima beviste igen hendes store talent, da vi så hende i februar på dette års by:Larm Festival. I den forbindelse tog vi en snak med sangerinden om, hvordan hun nyder at skabe sin musik og kunst helt fra bunden. Den Roskilde-aktuelle kunstner udgav den første del for the dark days af et samlet EP-projekt, hvor især nummeret “Take Me To Your Planet” beviste hvorfor Halimas karriere så hurtigt har skudt til vejrs. Forud for anden del for the bright days har den charmerende nordmand sluppet den vibende single “who do u love”, der lover godt for resten af EP’en.

Oh Land – “Family Tree”

Den danske popsangerinde Oh Land er på fredag ude med sit nye album Family Tree, og titelnummeret viser den skrøbelige side af kunstneren. Den 33-årige musiker brød igennem i 2011 med sit selvbetitlede album og har siden da gået i den mere eksperimenterende grøft og blandt andet lavet musik til teater. På de to forgående singler “Brief Moment” og “Kiss In Songs” har sangerinden udforsket det drømmende og afdæmpede popunivers. Hendes karakteristiske vokal og finurlige lydbilleder er også tydelig på den nye fine ballade “Family Tree”.

Sandra Kolstad – “Catch 22”

I næste uge lander det fjerde album Burning Love fra den norske sangerinde, sangskriver og producer Sandra Kolstad. Den anmelderroste musiker har en klassisk baggrund, men har i mange år udforsket det elektroniske univers. Det tredje udspil “Catch 22” har også en masse fine detaljer i produktionen og kunne godt lyde som en blanding mellem Fever Ray & Susanne Sundfør.

Ellers tilføjet:

Shikoswe – “Tiger Eyes”
KNASH – “Easy”
lennixx – “Shiver”
Sebastian Lind – “Destiny”
FOAMMM – “Hoop Dreams”
Exstoa – “No Move”
Bidt – “Ingenting”
Hildur – “Woman at War”
Sofia Monroy – “Cautious”
Lokoy – “Two Too Many”
Gundelach – “The Moon Is a Harsh Mistress”
Jakob Ogawa – “All I Wanna Do”
Daniel Kvammen – “Einsam i lag”
Birgir – “Alive”
Isbjörg – “Needles”
Molly Sandén – “Va det då?”
Ida Red – “Army”
Elba – “Maze”
Kinck – “Kitty Got Claws”
Girls in Airports – “LIN”
Aisle – “Freak Me Out”
Virgin Suicide – “Plastic Chair”

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com