SPOT Festival 2019: Min første gang med Søn

Foto: Filip Vest

‘Min første gang med’ er en artikelserie om nogle af de kunstnere, vores skribenter oplevede live for første gang under årets SPOT Festival. Artister som på den ene eller den anden måde har overrasket eller er gået ud over alle forventninger.

Min første gang med Søn skete tilfældigt. Jeg mødte en gruppe venner ude foran Voxhall, som i den bidende maj-kulde fik mig lokket med ind i varmen på spillestedet. Det var nok den bedste beslutning, jeg traf på dette års SPOT Festival.

Søn spiller, hvad de selv kalder for ”smadderpop”, men deres sange indeholder så mange flere forskellige stilarter og så meget mere sjæl end én genrebetegnelse kan rumme. Ikke mindst består deres musik af et hav af forskellige stemninger, som opstår ved de mange varierede formled og skift i sangene. I mødet mellem stilarter som punk, popballader og electronica. Her er sangen ”Ægte Kærlighed” et pragteksemplar, og det var også mit højdepunkt under koncerten.

Især forsanger Kristoffer Jessen tryllebandt mig med sin fantastiske levering af bandets finurlige hverdagspoesi, hans dansetrin og i det hele taget hans generelle tilstedeværelse og nærvær på scenen.  Sammen med sit velspillende band løftede han koncerten til et så højt niveau, at jeg bliver den første til at købe en billet, næste gang de spiller live.

Søn spiller på Roskildes Rising-scene søndag den 30. juni klokken 21.30.
Du kan læse vores anmeldelse af deres debutalbum, Det Skandinaviske Design,
her.

Ditte Nebeling
dittenebeling@bandsoftomorrow.com