Northside Festival 2019: Årets højdepunkter

Foto: The Minds Of 99 // Nikoline Skaarup

Efter et veloverstået Northside Festival, giver vi her en oversigt over de mest bemærkelsesværdige koncerter, vi oplevede.

Den danske festivalsæson er for alvor skudt i gang, og i torsdags løb årets Northside Festival i Ådalen af stablen med en masse musik, lækker mad og godt selskab. Du kan finde alle vores anmeldelser fra festivalen her, men hvis du er interesseret i toppen af kransekagen, har vi her samlet de mest mindeværdige oplevelser fra de tre dages koncertmaraton.

Bon Iver (US)

Højdepunkt valgt af Ida Hummelgaard.

Jeg ved at Bon Iver altid leverer en solid koncert, og selvom jeg har oplevet de fem multiinstrumentalister med Justin Vernon i front op til flere gange, var koncerten på Northside lørdag aften helt unik. Med både gamle klassikere og sangene fra 22, A Million formåede bandet, at gøre størstedelen af publikum mundlamme og skabe en helt igennem magisk og overvældende stemning.

»Den rutinerede og efterhånden faste stab af musikere startede hele showet ud med “22 (OVER Soon)”, “10 d E A T h b R E a  s T” og “715 – CREEKS”.For første gang på Northside mærkede jeg et ekstremt opmærksomt og respektfuldt lyttende publikum, som bare nød at stå mellem sjæleskælvende synthbas, skrattende guitar, samplede trommebeats og selvfølgelig Vernons gennemsyrende falset vokal.«

Læs hele anmeldelsen her.

Foals (UK)

Højdepunkt valgt af Amanda Bloch.

For en måned siden jeg desværre glip af Foals, da de spillede på årets The Great Escape Festival i Brighton. Heldigvis fik jeg mulighed for at se dem live i smilets by, og det er en oplevelse, jeg er virkelig glad for ikke at have været foruden – for hold da helt op en energibombe af et band.

»Ligeså dygtige musikere, som det britiske band er, ligeså gode er de til at komme ud over scenekanten og få publikum med sig

Læs hele anmeldelsen her.

Georgia (UK)

Højdepunkt valgt af Johanne Nedergaard

Jeg havde hørt Georgias gennembrudshit “Started Out” en del gange til rødvinsaftener med mine veninder, men jeg havde ikke regnet med, at jeg ville få så god en koncertoplevelse, som den jeg oplevede på Northside. For det var heldigvis ikke kun de mere kendte hits, som hun kom udover scenekanten med, det var alle sangene. For hun serverede alle sine tracks med en kæmpe energi og passion, som var ligeså høj som den (lidt for høje) bas, der smadrede ud af højtalerne. Med undtagelse af nogle små skønhedsfejl, som nok skal blive udlignet i takt med hendes voksende erfaring, så gav Georgia et indtryk af sig selv, der var tæt på perfekt.

»Hittet “Started Out” gik i gang, og når jeg kiggede rundt, kunne jeg ikke se en eneste, som stod stille. Hvad der var koncertens klimaks viste sig også at være afslutningen, som kom lidt pludseligt, fordi Georgia lige havde glemt at fortælle os, at det var sidste nummer. Man efterlod festen hungrende efter mere, men heldigvis også godt tilfreds med at få et stort stykke med den talentfulde kunstner.«

Læs hele anmeldelsen her.

Idles (UK)

Højdepunkt valgt af Ida Hummelgaard.

Det var første gang jeg stiftede bekendtskab med den Bristol-baserede punk-gruppe Idles og det er nok en af de største og fedeste musikalske overraskelser, jeg har fået længe. Deres kompromisløse agressive energi udløste flere skrattende guitar soloer, moshpits og crowdsurfing, som i den grad blæste mig bagover.

»Jeg må indrømme at jeg på ingen måde havde regnet med at få sådan en overvældende oplevelse med Idles. Det blev klart en af de vildeste og bedste koncerter, jeg længe har set, og jeg håber virkelig ikke at det er sidste gang, jeg ser bandet i live-aktion.«

Læs hele anmeldelsen her.

Migos (US)

Højdepunkt valgt af Johanne Nedergaard

Jeg troede seriøst aldrig, at jeg ville putte dem her på min liste over musikalske højdepunkter – men koncerten med trap-gruppen Migos er altså en af dem, der sidder fast i mig efter dette års Northside. Noget af det bedste ved festivaler er, hvor overrasket man kan blive over noget, som man slet ikke havde nogle forventninger til. Jeg havde aldrig regnet med, at jeg kunne have det så grineren et sted, hvor nøgleordet var »skkrt!« og der blev sunget om penge, fisse og slåskampe. Men det var altså fedt, for Migos kan finde ud af at skab en fest, og det virker som om, at de også kan finde ud af at tage lidt pis på det hele.

»Hele festen lukkede med et brag, da “Pure Water” kom på, mens Migos gik linen helt ud, og lod sig rive med af den sindssyge stemning. Der fløj fyrværkeri om ørene på dem, mens de stadig sagde, at de er verdens bedste gruppe. Jeg ved ikke hvilken verden Migos lever i, men det viste sig faktisk at være en utrolig interessant og grineren oplevelse at blive en del af den. Tak for det.«

Læs hele anmeldelsen her.  

Oh Land

Højdepunkt valgt af Ida Hummelgaard.

Den erfarne og folkekære sangerinde Oh Land erstattede lørdag eftermiddag First Aid Kit på Northside-programmet og leverede i den grad en solid koncert med både nye numre og velkendte pophits fra bagkataloget. Jeg kunne tydeligt mærke sangerindens intimitet og store sangskriver-talent både på de stille klaverballader og mere hårdtslående popnumre – som jeg ligesom resten publikum ikke kunne lade være med at synge med på.

»Det kendetegnende kor-loop i “Sun Of Gun” startede og alle skrålede hurtigt med på gennembrudshittet. Paraden fortsatte med “White Nights”, hvor publikum igen klappede og sang med hele vejen. Koncerten peakede på alle måder med de velkomponerede popnumre, som alle elsker og kender hende for. Oh Land kunne nemt have sluttet på toppen, men i stedet bliver afslutningsnummeret “Open” en følelsesladet og antiklimatisk oplevelse.«

Læs hele anmeldelsen her.

Tame Impala (AU)

Højdepunkt valgt af Amanda Bloch.

Der er slet ikke tvivl om, at Tame Impala var det navn, jeg havde glædet mig allermest til at opleve på årets Northside Festival, eftersom jeg er kæmpe fan af det australske act. Farverig konfetti, musikere der virkelig kan sit shit og god stemning blandt publikum betød, at koncerten uden tvivl blev et af højdepunkterne for mig.

»Australierne lagde ud med en af mine personlige favoritter “Let it Happen”, som blev indledt med konfetti for alle pengene og en kommentar fra Kevin Parker, manden bag Tame Impala: »Er I klar til at danse?,« og det tør man vist roligt sige, at publikum var.«

Læs hele anmeldelsen her.

The Minds Of 99

Højdepunkt valgt af Amanda Bloch.

Min første gang med The Minds Of 99 blev i den grad en mindeværdig én af slagsen. Jeg blev bekræftet i al hypen omkring det sindssygt dygtige liveband og på trods af, at jeg sammen med det øvrige publikum vitterligt stod som sild i en tønde, er det helt sikkert ikke sidste gang, jeg skal opleve dem live.

»Det var langt fra en ordinær entré, bandet lavede. På en lift midt i menneskemængden steg forsanger Niels Brandt pludselig til vejrs, mens nummeret “Solkongen” satte igang. Som han stod der i sin knaldrøde jakke fik han på symbolsk vis automatisk en helt særlig kongestatus, og det var – uden at kunne vide mig sikker på noget – helt sikkert bevidst.«

Læs hele anmeldelsen her.

Tove Lo (SE)

Højdepunkt valgt af Johanne Nedergaard

Selvom jeg har lyttet glædeligt til Tove Los dystre elektropop-hits de sidste års tid, så har det ikke lykkedes mig at fange en koncert med den svenske sangerinde før dette års Northside. Jeg blev heldigvis ikke skuffet over Los koncert, som både bød på sansevækkende videoer, en kæk attitude og et boob-flash. Selvom mine forventninger var høje, så blev de – på trods af knas med lyd – levet op til.

»Én af de ting, som jeg har beundret Tove Lo for, er hendes frie tilgang til kvinders ret til en åben og frembrusende seksualitet. Det budskab bliver også cementeret fast i løbet af showet, hvor hun ikke er bleg for at tage sig selv hårdt i skridtet til “Lady Wood”, mens at de førnævnte videoer viser Lo i en form for sex-trance.«

Læs hele anmeldelsen her.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com