Northside Festival 2019: Her er alle årets anmeldelser

Foto: Idles // Nikoline Skaarup

Årets Northside Festival er netop løbet af stablen, og vi giver dig her et overblik over alle vores anmeldelser i løbet af festivalens tre dage.

Pond

Torsdag den 6. juni
4,5 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Den psykedeliske stemning var dog i hovedsædet og med et ekstremt erfarent liveband, som i den grad leger med lyde, fik vi da også fornøjelsen af vokal gennem en legetøjs-megafon, fugle-lyde på en tværfløjte og gennemsyrende synth-overflader.«

Læs hele anmeldelsen her.

Tove Lo

Torsdag den 6. juni
4,5 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Én af de ting, som jeg har beundret Tove Lo for, er hendes frie tilgang til kvinders ret til en åben og frembrusende seksualitet. Det budskab bliver også cementeret fast i løbet af showet, hvor hun ikke er bleg for at tage sig selv hårdt i skridtet til “Lady Wood”, mens at de førnævnte videoer viser Lo i en form for sex-trance.«

Læs hele anmeldelsen her.

Cautious Clay

Torsdag den 6. juni
3 stjerner

Foto: Lydlöˆs

»Sangerens vokal druknede sammen med guitaren i den utroligt gennetrængende bas, og det var først ved det catchy nummer “SETTLER’S PARADISE”, at han sang kraftigt nok til at nå ud over scenenkanten.«

Læs hele anmeldelsen her.

Masego

Torsdag den 6. juni
3 stjerner

Foto: Lydlös

»Dog må jeg sige at Masego i den grad formår at skabe en feststemning, og selvom showet ikke var helt uden mangler, så er der helt sikkert ikke en koncertgænger, der er gået skuffet derfra.«

Læs hele anmeldelsen her.

Foals

Torsdag den 6. juni
4,5 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Forsanger og guitarist, Yannis Philippakis, fik bevist hvilken dygtig sanger (og guitarist for den sags skyld), han er, og især oppe i det høje register, hvor hans hæse klang viste sig, var det svært at stå for den britiske musiker.«

Læs hele anmeldelsen her.

The Streets

Torsdag den 6. juni
4,5 stjerner

Foto: Thorsten Iversen

»Måske var det hele også bare sjov og ballade for hiphop-gruppen, men i aften beviste de, at de stadig er relevante i 2019, og at deres lyd og musik ikke bare er et fortidslevn.«

Læs hele anmeldelsen her.

Khalid

Torsdag den 6. juni
1,5 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Til trods for et sceneshow af velkoreograferede dansere og store videoer, der blev smidt op på storskærmene, så blev det hele en stor sammenhængende og desværre halvkedelig oplevelse.«

Læs hele anmeldelsen her.

Tame Impala

Torsdag den 6. juni
4 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Når det så er sagt, kommer man ikke uden om, at de om nogen virkelig kan bære det, fordi musikken i sig selv er så gennemtænkt og detaljeorienteret, at ens opmærksomhed altid er fanget på den ene eller anden måde.«

Læs hele anmeldelsen her.

Liss

Fredag den 7. juni
4 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Energi var der til gengæld masser af blandt publikum. Der blev danset og sunget med på numre som “Reputation”, “Miles Apart”, og især nummeret “Try” fik gang i publikum, da det ved bassens og guitarens indtruffen, efter en kort trommeintro gik op for folk, hvilket nummer, der spillede.«

Læs hele anmeldelsen her.

Michael Kiwanuka

Fredag den 7. juni
4 stjerner

Foto: Nicolai Hildebrand

»Der lugtede af solcreme, hash og toiletter, og mens bandets rockede blues-ensembler spillede, fik man næsten associationer til, hvordan stemningen kunne have været til Woodstock Festival. Der var fred, harmoni og smil hos festivalgæsterne, og den beroligende og dejlige festivalstemning, Kiwanukas act spredte, kunne nærmest ikke være faldet på et bedre tidspunkt.«

Læs hele anmeldelsen her.

Lydmor

Fredag den 7. juni
3,5 stjerner

Foto: Mathias Bak Larsen

»Den indadvente søgen i musikken kan virkelig noget, men i starten af koncerten tog det desværre lidt overhånd. Enten var Lydmor i tæt forbindelse til sin produktion eller sit publikum. Det smeltede kun rigtigt sammen i sange som “Remember December” og “二 Money Towers”.«

Læs hele anmeldelsen her.

Idles

Fredag den 7. juni
5 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Jeg må indrømme at jeg på ingen måde havde regnet med at få sådan en overvældende oplevelse med Idles. Det blev klart en af de vildeste og bedste koncerter, jeg længe har set, og jeg håber virkelig ikke at det er sidste gang, jeg ser bandet i live-aktion.«

Læs hele anmeldelsen her.

SAVEUS

Fredag den 7. juni
4 stjerner

Foto: Christian Mørkeberg

»Koncerten sluttede af med det største hit “Levitate Me”, og ligeså skuffet som jeg var over det manglede gospelkor tidligere i sættet, ligeså begejstret blev jeg, da der trådte en blæsergruppe bestående af to trompetister og to trombonister ud på scenen og spillede med på det sidste af nummeret. Det bidrog til, at koncerten blev afsluttet med kæmpe energi fra scenen og stor jubel fra publikum.«

Læs hele anmeldelsen her.

Migos

Fredag den 7. juni
3,5 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Hele festen lukkede med et brag, da “Pure Water” kom på, mens Migos gik linen helt ud, og lod sig rive med af den sindssyge stemning. Der fløj fyrværkeri om ørene på dem, mens at de stadig sagde, at de er verdens bedste gruppe. Jeg ved ikke hvilken verden Migos lever i, men det viste sig faktisk at være en utrolig interessant og grineren oplevelse at blive en del af den. Tak for det.«

Læs hele anmeldelsen her.

Mark Ronson

Fredag den 7. juni
4,5 stjerner

Foto: Nicolai Hildebrand

»Selvom jeg inderligt håbede, at Mark Ronsons koncert ikke ‘kun’ ville være et DJ-set, fik han leveret et helt igennem legendarisk DJ-set. Ronson lagde samtlige 8.000 hungrende og festklare festivalgæster ned bag sin pult, med en hitparade både ude og inde for sit store bagkatalog.«

Læs hele anmeldelsen her.

Major Lazer

Fredag den 7. juni
2,5 stjerner

Foto: Thorsten Iversen

»Ved scenen var der gjort klar med bannere, kæmpe opsatser og konfettikanoner. Sidstnævnte blev brugt så mange gange, at man godt kunne tvivle på, om Northside kan vedholde titlen som Danmarks grønneste kulturbegivenhed med alt det papirspild. Men nok om det. Lige så snart showet startede ud, blev man blæst bagover af en hårdtslående bas, computerspils-lignende lyde og hypnotiserende visuals. Og ud kom trioen, der virkede lettere amputeret uden Jillionaire.«

Læs hele anmeldelsen her.

Barselona

Lørdag den 8. juni
3 stjerner

Foto: Lydløs

»Barselona gik på scenen i ægte rockstar-stil med en smøg i munden og solbriller på for at skygge for den ikke tilstedeværende sol. I de første par numre var det svært at høre, hvad forsanger Rud Aslak sang, hvilket var ret ærgerligt taget i betragtning, at det er sangteksterne, som efter min mening er et af bandets bærende elementer.«

Læs hele anmeldelsen her.

Novo Amor

Lørdag den 8. juni
2 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Selvom koncertens setliste primært bestod af sange fra Birthplace, blev afslutningsnummeret alligevel hittet “Carry You” fra den anmelderroste EP Bathing Beach. Festivalsgæsterne var gennem en stor del af koncerten optimistiske og tålmodige, og muligvis var det kun mig der efter showet sad med en ret tom følelse. Jeg havde forventet mere fra Novo Amor, der kun kan siges at være en fornøjelse på pladespilleren en søndag eftermiddag, men som ikke formåede at levere den varme og omfavnende fornemmelse deres sange faktisk kan.«

Læs hele anmeldelsen her.

Oh Land

Lørdag den 8. juni
4,5 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Det kendetegnende kor-loop i “Sun Of Gun” startede og alle skrålede hurtigt med på gennembrudshittet. Paraden fortsatte med “White Nights”, hvor publikum igen klappede og sang med hele vejen. Koncerten peakede på alle måder med de velkomponerede popnumre, som alle elsker og kender hende for. Oh Land kunne nemt have sluttet på toppen, men i stedet bliver afslutningsnummeret “Open” en følelsesladet og antiklimatisk oplevelse.«

Læs hele anmeldelsen her

Georgia

Lørdag den 8. juni
4 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Hittet “Started Out” gik i gang, og når jeg kiggede rundt, kunne jeg ikke se en eneste, som stod stille. Hvad der var koncertens klimaks viste sig også at være afslutningen, som kom lidt pludseligt, fordi Georgia lige havde glemt at fortælle os, at det var sidste nummer. Man efterlod festen hungrende efter mere, men heldigvis også godt tilfreds med at få et stort stykke med den talentfulde kunstner.«

Læs hele anmeldelsen her.

Kurt Vile & The Violators

Lørdag den 8. juni
3 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»Når en kunstner bliver suget ind i sin musik til en koncert, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting. Men hvis lydbilledet ikke er så rigt på variationer, kan det godt blive en lidt homogen affære, og det blev det til tider også med Kurt Vile. Den ene halvdel af publikum så ud til at kede sig, mens den anden halvdel stod med fadøl i hænderne og rockede med til tonerne, der i en lind og solid strøm røg ud af højtalerne.«

Læs hele anmeldelsen her.

The Minds Of 99

Lørdag den 8. juni
5 stjerner

Foto: Nikoline Skaarup

»På en lift midt i menneskemængden steg forsanger Niels Brandt pludselig til vejrs, mens nummeret “Solkongen” satte igang. Som han stod der i sin knaldrøde jakke fik han på symbolsk vis automatisk en helt særlig kongestatus, og det var – uden at kunne vide mig sikker på noget – helt sikkert bevidst.«

Læs hele anmeldelsen her.

Bon Iver

Lørdag den 8. juni
5 stjerner

Foto: Morten Rygaard

»Frontmanden triumferede både med sin inderlighed, og hans smågenerte udtryk, jokes og kærlige ord charmerede virkelig publikum. Bandet virkede alt i alt overskudsagtige og formåede at skabe en lukket bobbel omkring gæsterne især under favoritter som “33 GOD”, “Holoscene” og selvfølgelig “Skinny Love”. Sidstnævnte fik da også gang i den helt store fællessang, hvor publikum endelig gav sig selv lov til at skrige med på “my, my, my“.«

Læs hele anmeldelsen her.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com