fbpx

Redaktionen guider: Dem skal du opleve i musikdagene på Roskilde Festival 2019

Foto: Lizzo // Luke Gilford

Vi gør klar til slutspurten, inden årets Roskilde Festival løber af stablen, og traditionen tro har vi på redaktionen gennemsøgt programmet og fundet de største perler frem, hvis du mangler lidt inspiration.

Dem med stort

Cardi B (US)

Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 23.15
Hvor: Orange Scene

Cardi B er umulig at komme udenom. Vi ville anbefale dig at fange hende sidste år, hvis altså ikke det var fordi, hun aflyste sin koncert (grundet graviditet). Risikoen er der igen i år, men vi krydser fingre for, at hendes seneste plastikoperationer ikke står i vejen for hendes første visit på dansk grund. Og hvis hun kommer, ser vi frem til en aftenkoncert med amerikansk rap i verdensklasse og et show, der gør kunsten efter.

Travis Scott (US)

Hvornår: Torsdag den 4. juli kl. 01.00 (natten til fredag)
Hvor: Orange Scene

Travis Scott med det borgerlige navn Jacques Webster var i 2013 at finde på XXL’s Freshman Class (en liste der i år tæller navne som Tierra Whack, Rico Nasty, Lil Mosey og Gunna), og siden har Houston-rapperen været et velkendt navn på den amerikanske trap-scene med support fra Kanye, men også en rimelig overset indflydelse. Det blev der gradvist lavet om på, jo flere udgivelser Travis Scott slap, og efter debutalbummet Birds in the Trap Sing McKnight landede i 2015 stod hans status som en definerende stemme inden for sin genre fast. Med 2018’s ASTROWORLD blev hans superstjernestatus yderligere slået fast med syv segl.

Vampire Weekend (US)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 19.30
Hvor: Orange Scene

Det er ni år siden, amerikanske Vampire Weekend sidst gæstede Danmark – på Arena på Roskilde Festival. Dengang i 2010 var de aktuelle med albummet Contra, som de tre år efter fulgte op med Modern Vampires of the City. Der skulle derefter gå seks år, før Vampire Weekend igen for alvor rørte på sig, og det skete med dobbeltsinglen “Harmony Hall”/”2021”, som teasede gruppens fjerde album Father of the Bride fra maj i år. Gruppen med Ezra Koenig i front har siden 00’erne og op igennem 10’erne været indbegrebet af indierock med genretræk, der dog favner langt bredere end det. Vampire Weekend er blevet en vigtig karakter mindre, efter Rostam Batmanglij sagde farvel til gruppen, men det er bestemt ikke gået ud over kvaliteten på Father of the Bride, der med hele 18 numre tager dig omkring den kæmpe musikalitet, Koenig bærer rundt på.

Wu-Tang Clan (US)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 22.00
Hvor: Orange Scene

Det er 15 år siden, at Roskilde Festivalgængerne sidst kunne kaste håndtegn til synet af hiphop-kollektivet Wu-Tang Clan, der med en karriere, som fik sin begyndelse i 1993, efterhånden har mange år på bagen. Gruppen leverer old school hiphop, så det batter, og selvom besøget fra de otte rappere desværre er på bekostning af Chance the Rappers koncert, ville det være utroligt, hvis ikke de formår at skabe feststemning foran Orange Scene, når de spiller fredag aften og forhåbentligt fyrer op under legendariske raptracks som “C.R.E.A.M.” og “Wu-Tang Clan Aint Nuthing ta F Wit'”.

Robyn (SE)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 01.00 (natten til lørdag)
Hvor: Orange Scene

Der er ingen tvivl om, at den svenske popdronning Robyn gang på gang har genopfundet sig selv, siden hun i 1995 debuterede med albummet Robyn Is Here. Hun er kendt for sine hjerteskærende ‘sad-bangers’, hvor dansegulvets eufori får selskab af et knust hjerte, og vi håber selvfølgelig at kunne skrige vores kærestesorger ud til både “Call Your Girlfriend”, “Hang With Me” og monsterhittet “Dancing On My Own”.  Sangerinden har tidligere besøgt Roskilde i 2008 og igen i 2010 i et propfyldt, svedigt Arena telt, hvor hun diskede op med en hitparade fra det anmelderroste album Body Talk. Ud fra set-listerne fra hendes seneste koncerter kan man da også både forvente gamle kendinge som “Be Mine!” og “With Every Heartbeat” og selvfølgelig en god portion af de nyeste numre fra Honey, som helt sikkert vil skabe et glitrende dansegulv foran Orange Scene fredag nat.

Janelle Monáe (US)

Hvornår: Lørdag den 6. juli kl. 19.00
Hvor: Orange Scene

Hvis man var så heldig at være tilstede til Janelle Monáes koncert på Roskilde Festival i 2011, ved man allerede godt, hvorfor man selvfølgelig skal se hende igen på Orange Scene. Sangerinden har da også kaldt koncerten “The best show ever,” som du kan se en lille bid af her. Monáe turnerede dengang med albummet Archandroid, hvor især “Tightrope feat. Big Boi” og “Cold War” markerede hende som en ekstraordinær og anderledes popkunstner. Siden da har hun arbejdet sammen med både Prince, Esperanza Spalding, Erykah Badu, Pharrell Williams og Grimes. På hendes nyeste album Dirty Computer har hun, udover at udgive en 48-minutter lang film, taget hele verden med storm på numre som “Make Me Feel” og “PYNK feat. Grimes”. Vi kan kun håbe, at vi får de karakteristiske bukser fra “PYNK”-videoen at se live.

De mellemstore

Rosalía (ES)

Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 21.30
Hvor: Avalon

Rosalía er godt igang med at indtage hele verden med sin pop-fusionerede flamingonumre. Sidste år landede den anmelderroste plade El Mal Querer, som markerede hende som lidt af et musikalsk geni og viste, at man sagtens kan blande traditionel flamingomusik med samplede motorcykellyde, hiphop-inficerede beats og synthesizers. Det kan godt være, man ikke kan synge helt med på det spanske sprog, men så kan man i stedet bevæge hofterne sammen med hendes mange dansere til hits som “MALAMENTE – Cap. 1 Augurio” eller “DI MI NOMBRE – Cap. 8 Éxtasis”. Hvis du endnu ikke kender det alternative popfænomen, er hendes koncert på Avalon onsdag aften den perfekte mulighed for at gøre om på det.

Christine and the Queens (FR)

Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 00.30 (natten til torsdag)
Hvor: Arena

Héloïse Letissier, aka Christine and the Queens, er ikke dit typiske popidol. For det første kommer hun fra Frankrig, og for det andet betegner hun sig selv “freakpop” for ikke nødvendigvis bare at appellere til masserne, men også til de marginaliserede. Bred appel fik hun alligevel – først med debutalbummet Chaleur Humaine fra 2014 og senest med sidste års Chris, som bød på stærke numre som “Girlfriend”, “Goya Soda” og “5 dollars” og et opråb om opgør med binære lighedsidealer og outdatede kønsstereotyper. Live har Letissier ry for at gå lige så meget op i det visuelle som i hendes flotte videoer, så vi kan efter sigende se frem til en dansehær, stærke koreografier, video og performance, når Christine and the Queens indtager Arena natten til torsdag.

BROCKHAMPTON (US)

Hvornår: Torsdag den 4. juli kl. 23.15
Hvor: Arena

Det 13-mand store rap-kollektiv er født og opvokset som lidt af et internetfænomen. BROCKHAMPTON blev med Kevin Abstract i spidsen samlet i 2015 på et webforum. De kalder sig selv for et boyband og er ude på at vende hele rapscenen på hovedet med deres omfavnende mentalitet. Med lyrik der aldrig er sky for at italesætte de ofte u-adresserede problemer med racisme i LGBT-miljøet, homofobi i det sorte miljø og en bred vifte af andre problematikker leverer de gang på gang. Men gruppens musikalske univers er lige så alsidigt som dem selv, og hvis du vil høre med på, hvordan de fester igennem, så er tracket “BOOGIE” et perfekt sted at starte.

Jungle (UK)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 16.00
Hvor: Arena

Den britiske duo Jungle udgav i 2014 deres selvbetitlede debutalbum, som i den grad sparkede karrieren igang for de unge multiinstrumentalister fra London. Tom McFarland og Josh Lloyd-Watson er i front hos musikkollektivet, der siden den succesfulde debut med numre som “Busy Earnin’” og “Time” er kommet med opfølgeren For Ever. Det er et album, der byder på endnu flere groovy numre med deres velkendte og elskede blanding af funky basgange, poppede melodier, perlende synthesizers og soulfyldte akkorder. Gruppen har senest besøgt dansk jord på Roskilde i 2015 i et pakket Avalon-telt, og de vil nu indtage den lidt større scene Arena. Den tror vi sagtens, de kan fylde ud.

Jorja Smith (UK)

Hvornår: Lørdag den 6. juli kl. 21.30
Hvor: Arena

Jorja Smith kom for alvor på manges læber efter sin duet med Drake på nummeret “Get It Together” fra 2018 – og herefter er det gået stærkt for den 21-årige englænder. Med numre som “Blue Lights”, “On My Mind (Jorja Smith X Preditah)” og “The One” har hun på kort tid markeret sig som en utrolig stærk og beundringsværdig R&B-artist, der forhåbentlig er kommet for at blive. Og selvom hun før er blevet sammenlignet med artister som Amy Winehouse, Rihanna og Erykah Badu, er der ingen tvivl om, at stjerneskuddet mest af alt er noget helt for sig.

Dem med småt

Maggie Rogers (US)

Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 17.30
Hvor: Avalon

Den unge sangerinde og sangskriver Maggie Rogers gik viralt i 2016 med nummeret “Alaska”, efter hun i en video blev rost til skyerne af stjerneproducer Pharrell Williams til en masterclass på NYU. I løbet af de sidste par år har hun turneret en stor del af verden og færdiggjort sit debutalbum Heard It In A Past Life, der landede tidligere på året. Med numre som “Falling Water”, “Give A Little” og “Light On” skaber Rogers en magisk blanding af folk og pop, som højst sandsynligt vil skabe en masse gåsehudsfremkaldende øjeblikke til hendes eftermiddagskoncert på Avalon.

Læs vores seneste anmeldelse af Maggie Rogers her.
Læs vores seneste interview med Maggie Rogers her.

Silvana Imam (SE)

Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 18.00
Hvor: Orange Scene

Hvis ikke det er trækplaster nok, at Silvana Imam står for åbningen af Orange Scene, så burde hendes rå energi og uendeligt vigtige budskaber være det. Den 32-årige svenske rapper er blevet en af de mest markante stemmer – hvis ikke den mest markante stemme – på hiphop-scenen i hjemlandet. Det er, fordi Silvana Imam har ordet i sin magt. Udover at hun er imponerende god til at lege med ordene, så sætter hun dem også sammen på en måde, så de giver mening på langt højere plan end “hjerte-smerte”-rim eller “se-mig-mor-jeg-er-rig-nu”-lyrik. Hun kæmper for alle dem, der føler sig udenfor og konfronterer samfundsproblemer med alt fra racisme til homofobi.

JPEGMAFIA (US)

Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 19.15
Hvor: Apollo

Når den amerikanske rapper JPEGMAFIA går på scenen onsdag aften, kan man godt forvente en kaotisk hiphop-livefest uden lige (på den fede måde!) Artisten er indbegrebet af DIY, for han nemlig skriver, indspiller og producerer al sin musik på egen hånd i sit hjemmestudie i Baltimore. Hans I-Don’t-Give-a-Fuck-attitude vil højst sandsynligt kunne mærkes i hans direkte måde at råbe sine tekster på, og hans evne til at mixe eksperimenterende beats med tankevækkende tekster om politiske emner som Donald Trump og politivold gør ham kun endnu mere interessant.

Rolling Blackouts Coastal Fever (AU)

Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 20.15
Hvor: Pavilion

Australske Rolling Blackouts Coastal Fever har timingen imod dem, for mens de sadler op på Pavilion, har hovednavnet Bob Dylan og hans band indtaget Orange. Har du lyst til at gå mod strømmen og gøre noget andet end de andre, så står der en belønning klar på den intime scene, når RBCF spiller op til guitardreven indierock af højeste kaliber. Melbourne-gruppen udgav allerede i 2013 deres første EP, men det var først efter signingen med det toneangivende indie label Sub Pop og udgivelsen af EP’en The French Press i 2017, at gruppen for alvor kom ud over stepperne. Deres debutalbum Hopes Down fra 2018 var en lektion udi solid sangskrivning og iørefaldende indierock, som vores anmelder i øvrigt  kvitterede med 4,5 ud af 5 stjerner.

Fontaines D.C. (IE)

Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 22.00
Hvor: Pavilion

I samme boldgade som Shame og IDLES finder du irske Fontaines D.C., som vi endnu har til gode at høre mere til i Danmark, men som allerede er ved at opbygge sig et solidt navn i det britiske. Gruppen mødtes over en fælles glæde for poesi, og titlen på deres 2019-debutalbum, Dogrel, er også ordet for den type poesi, den irske arbejderklasse har dyrket. Deres guitarrock er rå og støjende, men indimellem larmen er der også blik af små fine passager, der skaber den perfekte musikalske kontrast.

Pardans (DK)

Hvornår: Onsdag den 3. juli kl. 22.30
Hvor: Gloria

Pardans er et af de lidt mindre kendte danske navne i hovedprogrammet, men hvis du de seneste år har begået dig i det københavnske punkmiljø, så burde du efterhånden være bekendt med den fremadstormende kvintet. De unge musikere, som tilbage i 2015 spirede ud af Mayhem-kollektivet i København, blander jazz og punk og er garanter for nogle vilde live shows. Hvis du har intentioner om at fange black midi fra England i løbet af festivalen, burde du også skrive Pardans koncert i kalenderen – og vice versa selvfølgelig.

Stella Donnelly (AU)

Hvornår: Torsdag den 4. juli kl. 12.45
Hvor: Gloria

Hvis du var så heldig at se amerikanske Haley Heynderickx på Gloria sidste år, og ønskede at den medrivende koncert varede lige lidt længere, så kan Stella Donnelly torsdag på Gloria måske nærme sig den drøm. Ikke fordi de to artisters musik er identisk, overhovedet, men fordi de er lige godt selskab. Stella Donnelly er en af de mest charmerende performere, vi længe har oplevet, og hendes hyggelige småsnak mellem numrene viser i korte momenter, hvad hendes musik råder over: Ekstremt god humor, knivskarp ironi og en stærk stemme. Når Donnelly slår fra snak over i sang, går der ikke længe, før hårene rejser sig som resultat af den skudsikre vokal, australieren leverer sine stærke tekster med.

Læs vores anmeldelse af Stella Donnellys debutalbum her.

Julien Baker (US)

Hvornår: Torsdag den 4. juli kl. 18.00
Hvor: Pavilion

Amerikanske Julien Baker er en vaskeægte singer/songwriter og har siden 2015 charmeret med sine bløde guitarhymner og reflekterende tekster. Vi er ikke i tvivl om, at kunstnerens hudløst ærlige udtryk og gåsehudsfremkaldende stemme kun kan gøre sig godt på den intime Pavilion torsdag aften. Baker har senest markeret sig i samarbejdet boygenius i selskab med Phoebe Bridgers og Lucy Dacus. Dacus er også at finde på årets program og spiller faktisk lige inden Baker på samme scene… så det er ingen hemmelighed, at vi forventer, at de joiner hinanden på scenen til et par numre fra deres fælles EP.

Tirzah (UK)

Hvornår: Torsdag den 4. juli kl. 20.00
Hvor: Gloria

Seks år skulle der gå, før den 31-årige artist Tirzah endelig udgav sit første album siden sin debut i 2013, men det var i den grad ventetiden værd. Med et album, der både rummer intime og groovy tracks er der lagt op til en koncert, som vil tage dig hele vejen rundt i følelsesregisteret. Hendes musik fører på magisk vis lytteren med ind i et nytænkende og spændende univers, der både trækker tråde til soul, R&B, elektronisk pop og grime, og sammen med de loopende effekter, der til tider godt kan lede tankerne hen på de tidligere James Blake-plader, er det svært at forestille sig andet, end at Tirzah kommer til at levere en fortryllende koncert.

Denzel Curry (US)

Hvornår: Torsdag den 4. juli kl. 20.30
Hvor: Apollo

På en toppen af en momentumbølge fra sidste års anmelderroste album TA13OO ridder Florida-rapperen Denzel Curry lige nu videre uden tegn på at stoppe. 31. maj udgav han det stærke album ZUU, hvor han med solide singler som “RICKY” og “SPEEDBOAT” beviste, at han altså er kommet for at blive. Hvis du ikke allerede er med på hypen på den fremadstormende rapper, er der masser af materiale at gå i kødet på; foruden de seneste to (forrygende) albums er han også featured på Flying Lotus’ nye album på sangen “Black Balloons Reprise“, og tidligere i år udgav han et hårdtslående cover af Rage Against the Machines mest kendte sang, der helt klart også er et lyt værd.

Crack Cloud (CA)

Hvornår: Torsdag den 4. juli kl. 22.30
Hvor: Gloria

Da vi tilbage i maj var på The Great Escape Festival i Brighton, spurgte vi den lokale pladepusher, hvilket navn på programmet, vi absolut ikke måtte misse. Crack Cloud lød det uden tøven fra musiknørden bag disken, og det var ikke bare hans ord, men alle han kendtes. Da vi fandt vej frem til spillestedet blev vi nægtet adgang, fordi de allerede havde nået kapaciteten. De canadiske gutter kalder sig selv et kollektiv – et multimedia-kollektiv bestående af alt fra filmproducenter og musikere til kunstnere og designere, og de har en fælles historie med stofmisbrug og arbejde med psykisk syge og folk med afhængighed. Lidt i stil med black midi og Pardans, som du også finder her på listen, spiller de innovativ post-punk, der konstant overrasker.

Shame (UK)

Hvornår: Torsdag den 4. juli kl. 01.30 (natten til fredag)
Hvor: Avalon

Shame har efterhånden vokset sig til et af Storbritanniens største post-punk-grupper. Det begyndte allerede lang tid før deres første fuldlængde, men blev for alvor slået fast, da albumdebuten Songs of Praise landede tilbage i 2018. Det energiske guitarband indkapsler punkens anarkisme og rå energi, og de har gjort det aktuelt for tiden, hvor folk ellers var begyndt at sprede grimme rygter om, at rocken var død.

Amyl and the Sniffers (AU)

Hvornår: Torsdag den 4. juli kl. 02.30 (natten til fredag)
Hvor: Gloria

Amyl and the Sniffers er et australsk punkrock-band, som ordet “energisk” kun fattigt beskriver. Selvom du ikke normalt er til støjet punk, så er Amyl and the Sniffers altså din mulighed for at få en oplevelse, du nok for altid vil huske som et af de der helt særlige Roskilde-øjeblikke. Forsanger Amy Taylor er kendt for mildest talt at gå fuldstændig amok, og det handler om at holde tungen lige i munden, hvis man vil prøve at regne ud, hvor bandmedlemmerne befinder sig næste gang – ruller hun rundt på gulvet? Er hun kravlet op på monitoren? Ingen ved det, men alle taler om det.

Læs vores anmeldelse af gruppens selvbetitlede debutalbum her.
Læs vores hurtige Q&A med guitarist Dec Martens her.

CupcakKe (US)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 12.00
Hvor: Apollo

Selvom Cardi B er det store, kvindelige rap-navn på plakaten, er CupcakKe et mindst ligeså interessant indslag på den front – ja på hiphop-programmet generelt. Det er svært at tro på, at Elizabeth Eden Harris, aka CupcakKe, startede sin musikalske karriere med religiøse digte og kirkeoptrædener, for sange som “Deepthroat”, “Spider-Man Dick”, “Vagina” og “Best Dick Sucker” hører næppe hjemme i Guds hus. På Roskilde er der dog plads til de sexpositive tekster, der ikke lægger fingrene imellem og faktisk også sagtens kan referere til noget større end sex alene – CupcakKe har for eksempel også et nummer med titlen “lgtb”. Hvis du vil rystes lidt i din grundvold og føle dig fri for en stund, så leverer Chicago-rapperen højst sandsynligt den rigtige fest at gå til.

Aldous Harding (NZ)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 15.00
Hvor: Avalon

Aldous Harding, født Hannah Harding, har været en markant stemme på den internationale indie-folk-scene, siden den selvbetitlede albumdebut fra 2014 og i særdeleshed siden den anmelderroste opfølger Party fra 2017. Med international anerkendelse og det toneangivende indielabel 4AD i ryggen har Harding fortsat sit togt, og på albummet Designer fra april i år går sangerinden og sangskriveren fra New Zealand fortsat i nye retninger med kryptiske og til tider nærmest psykedeliske kompositioner og helt stille og tilbagelænet folk. At Aldous Harding præsenterer sin gode sangskrivning med en lige så godt vokal er blot endnu en grund til, at du skal fange hende på dansk grund, når nu Roskilde har serveret muligheden for næsen af dig.

Weyes Blood (US)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 18.00
Hvor: Pavilion

Der er mange stærke indie-kvinder på årets program – Lucy Dacus, Julien Baker, Stella Donnelly og førnævnte Aldous Harding – blandt andet – og så er der Weyes Blood med det borgerlige navn Natalie Mering. Hun udgav selv sit debutalbum i 2011, og allerede dengang var kvaliteten så høj, at opmærksomheden blev rettet mod det unge talent. Mexican Summer, et amerikansk indie label, der blandt andet også huser indie-bastioner som Ariel Pink, Connan Mockasin og Cate Le Bon, tog Weyes Blood under vingerne, og de udgav i 2014 hendes andet album. Stille og roligt fik Mering konstant arbejdet sig op med sin melankolske og hjerteskærende sangskrivning, og mens gennembruddet for alvor kom med 2016-pladen Front Row Seat, er den seneste udgivelse Titanic Rising (udgivet via Sub Pop) også et godt sted at starte, hvis du vil lære Weyes Blood bedre at kende. Titlen taget fra den populære film beskriver faktisk rigtig fint det filmiske og billedlige musiklandskab, Weyes Blood så svævende og let som ingenting (lyder det som) bevæger sig i.

Astrid Sonne (DK)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 18.30
Hvor: Gloria

Den unge elektro-eksperimentariker Astrid Sonne, har med sin forholdsvis korte musikkarriere allerede etablerede sig som et af de mest interessante acts i den danske undergrund. Sidste år slap hun debutalbummet Human Lies, der blandt andet blev nomineret til den prestigefyldte pris Hyundai Nordic Music Prize (Nordens svar på Mercury Prize) i februar. Sonne har en baggrund i klassisk musik og med sine himmelske violinstrøg og dybe basoverflader vil hun helt sikkert skabe nogle stemningsmættede lydlandskaber til koncerten på Gloria fredag aften.

black midi (UK)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 21.00
Hvor: Pavilion

Det er svært, hvor man lige skal begynde i beskrivelsen af britiske black midi. Man kan selvfølgelig starte med baghistorien, som er, at de blev udnævnt til det mest hypede navn i Londons undergrund, inden de havde udgivet et eneste nummer. Og generelt var den jazz-inspirerede postpunk-gruppe sparsomme med udgivelserne – altså lige indtil de den den 21. juni så endelig slap en hel bunke sange, som tilsammen udgør debutalbummet Shlagenheim. Du kan lige så godt lade være med overhovedet at prøve at følge rytmerne i black midis musik, for hvordan næste takt falder, ved kun gutterne selv. Det gør et live show med black midi til konstant udfordrende og konstant overraskende.

SOPHIE (UK)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 00.00 (natten til lørdag)
Hvor: Apollo

Et tykt lag autotune, et pumpende beat og plingende synthlyde er indbegrebet af kunstneren SOPHIE – en af de mere skjulte popjuveler, som ligesom Charlie XCX er faldet i en mere undergrunds popgrøft og står i skyggen af de største stjerner som Katy Perry, Taylor Swift og Ariana Grande. Men de generiske popformler bliver også taget i den avantgarde retning hos skotten, og der bliver i den grad leget med studiets muligheder. Produktionerne overrasker gang på gang med et hav af pitchede vokalspor og små finurlige detaljer, som man med god grund kan dykke ned i på hendes debutalbum OIL OF EVERY PEARL’S UN-INSIDERS. Man kan ikke forvente at se en helt ‘almindelig’ popkoncert, for SOPHIE skubber til grænserne på alle måder, og hvad der præcis kommer til at ske, er ikke til at vide.

Octavian (UK)

Hvornår: Fredag den 5. juli kl. 02.30 (natten til lørdag)
Hvor: Apollo

Octavian er et af de der navne, du på Roskilde har mulighed for at se, før det stikker helt af. Det er for længst stukket af i hjemlandet England, hvor rapperen fra Sydlondon tog sine første skridt i retning af en lovende karriere inden for primært hiphoppen, men med nøk til både dance og R&B. Drake anerkendte tidligt i forløbet Octavians talent, og det var selvsagt et afgørende øjeblik for kunstneren, som flere af den grund fik øjnene op for. Senere har artister som Mura Masa og Diplo også arbejdet sammen med den innovative ordsmed, som kan få et spillested til at føles som en beskidt natklub det ene øjeblik, og et sveddryppende hiphop-venue det næste.

Flohio (UK)

Hvornår: Lørdag den 6. juli kl. 18.00
Hvor: Apollo

Man er ikke i tvivl om, hvem det er, man lytter til, når Flohios musik strømmer ud af højtalerne. “Flo” bliver tit og ofte råbt i baggrunden, og det er den attitude og selvtillid, Flohio udstråler – både i hendes dansevenlige mix mellem industriel techno og britisk grime – og til hendes live shows. Hvis du har Skepta på din must-see er ingen grund god nok til ikke også at notere dig tidspunktet for Flohios koncert.

Lizzo (US)

Hvornår: Lørdag den 6. juli kl. 20.30
Hvor: Apollo

Du skal gøre dig selv den kæmpe tjeneste at løbe fra Janelle Monáes koncert på Orange og over til Lizzo på Apollo. Hvis du endnu ikke kender den amerikanske sanger, rapper og performer kan du med god grund begynde nu. Der vil med sikkerhed spredes masser af glimmer og godt humør, når Lizzo lørdag aften indtager scenen med numre som “Truth Hurts”, “Juice” og “Good as Hell”. Den bombastiske og kompromisløse attitude er næsten umulig ikke at elske, og med numrene fra hendes seneste album Cuz I Love You vil Lizzo højst sandsynligt skabe en solid fest med ekstravagante outfits, twerkende dansere og ikke mindst hendes famøse tværfløjtesoloer.

Gå heller ikke glip af:

ALMA (FI)
ArtigeArdit (DK)
AURORA (NO)
BAEST (DK)
Barselona (DK)
Carpenter Brut (FR)
Catfish and the Bottlemen (UK)
Farveblind (DK)
Girlpool (US)
Hans Philip (DK)
Jon Hopkins (UK)
Julia Holter (US)
Lemaitre (NO)
Lowly (DK)
Lydmor (DK)
Marina (UK)
MØ (DK)
Neneh Cherry (SE)
Parquet Courts (US)
Ross From Friends (UK)
Sharon Van Etten (US)
Sheck Wes (US)
Skepta (UK)
Sons of Kemet XL (UK)
Spiritualized (UK)
Spleen United (DK)
Yves Tumor (US)

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com