fbpx

Ugens Upcoming: Trubadur

Foto: Frederik Gram

Trubadur er en eksperimentel hiphop-gruppe med rapper Kasper Aarvik i front. Sidste måned lavede vi en forpremiere på deres alsidige dobbeltsingle “Overload/Underload”, og de har flere godter klar til os i løbet af 2019. Vi har stillet dem nogle spørgsmål om musikprojektet her.

Hvem er Trubadur?

Trubadur er Johnny Madsen, hvis han var vokset op i Greve i 00’erne og rappede.

Hvordan vil I beskrive Jeres lyd?

Det er et genremæssigt blandingsmisbrug – det er det, du lytter til, når du er forelsket, og det du tager mod kærestesorger. Musikken er blevet beskrevet som Benal og Suspekt, der møder hinanden på en mørk indie-sti. Vi blander støvede cocktails af surf, hip hop og pigtråd.

Hvordan startede I?

Det hele startede i en lejlighed på Istedgade med en computer og en rapper, som så mange andre drømme – så crashede computeren (true story), og her er vi i dag. Vi er blevet et fuldblodsorkester, der elsker den organiske sound uden at være låst i bestemte genrer. Vi har vendt os mod det håndspillede, der under koncerterne sætter mere på spil for både os og publikum.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

Forsangeren Kasper tager typisk et tungt moderne trap-track med i øveren og spørger, om vi kan spille noget, der minder om det. Så siger vi andre nej men prøver alligevel. Vi benytter os meget af det gamle ædle håndværk, “jamming”. Vi spiller uden at vide, hvor det skal hen, mens det optages, hvorefter vi lytter til det og finder små passager, vi bliver lune på. Sådan destillerer vi udtrykket. Kasper skriver lyrikken uden en klar retning med målet om at komme et nyt sted hen hver gang.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Alt fra Johnny Madsen til Kendrick Lamar. The Doors til Madlib. Ennio Morricone til Black Keys. Miles Davis til Sean Price.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Smokey Robinson, Father John Misty, Alabama Shakes, Jonwayne, BadBadNotGood, Vince Staples, Rosalía.

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

Vi er i gang med booke koncerter til efteråret. Vi har fire tracks optaget og i pipeline til udgivelse efter sommerferien. Der er også en live-session i lyd og video på trapperne.

Hvad er drømmen?

Selvom det er politisk ukorrekt, så vil vi gerne have folk op og flyve. At få gode oplevelser sammen med folk rundt i Danmark. Har vi rykket folks grænser og rørt folk med vores musik, er vi lykkedes. Vi vil langt hellere spille en koncert, der går i hjertet på 100 mennesker end at spille hen over hovedet på 1000.

Hvis I skulle vælge en af Jeres sange, som folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Overload / Underload repræsenterer meget godt vores spændevidde.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

Vi lægger ud med portvin og slutter af med Arnbitter.

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com