fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 26

Foto: Jada // Petra Kleis

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til såvel en festlig weekend som til en hyggelig dag på sofaen. Om du er til 00’er-inspireret pop, melankolsk rock eller fløjlsblød R&B, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Jada – I Cry A Lot

Danmarks næste superstjerne Jada annoncerede i går i bedste Beyoncé stil, at hun ville udgive albummet I Cry A Lot. Hypen har været stor og den talentfulde sangerinde har taget os med storm på singler som “Keep Cool” og “Lonely”. Nu leverer den roskilde-aktuelle kunstner hele 10 numre og selvom, det er debut-albummet fra Jada, kunne det godt gå hen og blive adgangsgivende for en stor international karriere.

Thom Yorke – ANIMA

Der er godt nyt til alle Radiohead-fans. Frontmand Thom Yorke udgav i går sit tredje soloalbum. Men selvom det er uden bandet, har musikeren allieret sig med produceren Nigel Godrich, der gennem mange år har arbejdet tæt sammen med Radiohead. Der er ingen tvivl om, at Yorke er lidt af en melankolsk fyr, og han har da også udtalt, at albummet er en rejse gennem angst og dystopi – så det er ikke ligefrem det glade sommerhumør, der bliver vækket til live, men derimod er det et album fra et af nutidens største musikikoner.

Kim Petras – Clarity

Den tyske sangerinde Kim Petras har i længere tid bevæget sig under radaren i poplandskabet – i den såkaldte popundergrund har Charli XCX, SOPHIE og undertegnede i mange år gemt sig bag de største kunstnere som Taylor Swift, Katy Perry, Lady Gaga og Ariana Grande. Men selvom Petras ikke har stået tydeligt i rampelyset, har hun gang på gang budt på solide popnumre som “Heart to Break” og “I Don’t Want It At All”. Nu er hun klar med sit andet album Clarity, hvor der er flere gode bud på dit yndlings sommertrack.

The Black Keys – Let’s Rock

Selvom blues-rock duoen The Black Keys har udgivet musik siden 2002 slog de først rigtig igennem med de to album Brothers og El Camino fra de tidlige 10’ere – men så blev de også lidt af et fænomen, der hurtigt fik en intens fanbase omkring sig. De loyale fans verden over kan i dag glæde sig over bandets niende studiealbum Let’s Rock, hvor de efter fem år med projekter hver for sig, er vendt tilbage med fuld skrue på elguitaren.

Daniel Caesar – CASE STUDY 01

Toronto-baserede Daniel Caesar leverede en af 2017s bedste album i form af Freudian, som også høstede to Grammy-nomineringer og har de mest populære tracks fra hans bagkatalog – nemlig duetterne “Best Part (feat. H.E.R.)” og “Get You (feat. Kali Uchis)”. Nu er R&B-sangeren ude med opfølgeren CASE STUDY 01, og med det solide debutalbum har Caesar blandt andet fået sværvægtere som Pharrell Williams og John Mayer med som features. Du kan smøre din øregange med Caesars fløjlsbløde falcet-vokal på nummeret “ENTROPY”.

Gå heller ikke glip af:

J Balvin, Bad Bunny – OASIS
MIKE – Tears of Joy

Ida Hummelgaard
idahummelgaard@bandsoftomorrow.com