10 hurtige til… LEISURE

Foto: Nicole Brannen

I dag er LEISURE ude med deres andet album TWISTER. New zealænderne følger viben fra den anmelderroste debut og blander alt fra psychedelia og funk til dance og R&B. Vi har sendt vores 10 hurtige efter gruppen, som har sendt 10 svar tilbage til os igen.

Hvis du er nysgerrig på, hvad der rører sig andre steder end lad os sige Danmark, England og USA, så kan du jo vende blikket mod New Zealand for en stund. Her finder vi kunstnere som Lorde og Kimbra, koncert-aktuelle Aldous Harding, Mild Orange (som også har svaret på vores 10 hurtige) og så LEISURE.

LEISURE er en kvintet fra Auckland, som i 2016 udgav deres anmelderroste, selvbetitlede debutalbum. Her fik de blandt andet besøg af den hypede rapper GoldLink på nummeret “Nobody”, mens “Got It Bad” kom med på soundtracket til den urovækkende Netflix-serie You.

Gruppen blander alt fra dance-pop, 90’er-R&B og moderne soul til funk og psykedelisk rock, og det hele ender som en dansabel og medrivende eksplosion af hårdslående lyd – som vi også hører det på opfølgeren TWISTER, som netop er udkommet.

Albummet er blevet til på en rejse rundt i New Zealand, hvor gruppen lejede en række forskellige AirBnb’s, de kunne skrive i. De var omgivet af solbeskinnede stillehavsstrande og bugnende bjerge, inden de vendte tilbage til studiet i Aucklands betonjungle for at indspille. Resultatet er 14 nye numre, som du kan lytte til i sin fulde længde nederst i artiklen.

Du kan se den spritnye video til “Man”, som gruppen slap for få dage siden herunder, inden du læser, hvad Tom Young fra gruppen har at sige til vores 10 hurtige sætninger, vi har bedt ham om at færdiggøre.

1. Den vigtigste ting, folk skal vide om os, er…

… at vi er en samling producers, ingeniører og sangskrivere, som blev dannet med det formål at skrive den slags musik, vi selv har lyst til at lytte til og kontrollere processen omkring det. Vi vil ud af popularitetskonkurrencen og analyse-ræset, der langsomt har formet måden moderne musik bliver lavet og forbrugt.

2. Vores musik lyder lidt som om, nogen…

… tog deres favoritalbum fra anden halvdel af det tyvende århundrede og blandede det hele sammen og tog en frisk lakjakke på.

3. Hovedformålet, med at vi spiller musik, er…

… at elske processen i sig selv og prøve på ikke at fokusere på belønningerne eller resultaterne.

4. Vi får inspiration fra…

… fejl. Triumfer. Hjertesårer. Kærlighed. Former. Farver. Solnedgange.

5. Den sidste koncert, vi var til var…

… da vi spillede med Soaked Oats og The Beths i UK i maj. Jeg skulle nå et tog, før The Beths spillede, men Soaked Oats var gode. De har en virkelig engagerende tilstedeværelse på scenen og skaber en vibe, som man ikke kan andet end at ride med på.

6. Vi begyndte at arbejde på vores nye album, fordi…

… vi elsker den musikalske process og de opdagelser, den involverer.

7. Folk vil blive overrasket over at høre, at…

… vi skrev det meste af vores debutalbum uden på noget tidspunkt at have en intention om at starte et band. Vi tog afsted til et strandhus for at skrive rent og skært for skrivningens skyld og startede ved et tilfælde et band i processen.

8. Den sang, vi har brugt mest tid på fra albummet, er…

… nok “The Hype”. Den blev valgt som en single og var en, vi oprindeligt ikke var helt sikre på. Jeg tror, vi fulgte den til dørs som en form for eksperiment, en test for at se, om folk ville ræsonnere med noget, der var så meget et resultat af vores egne kreative instinkter.

9. Det sejeste sted, vi kunne forestille os at spille, er…

… et sted, hvor alle er på den samme vibe og har det godt. For det meste, når man spiller, glemmer man alligevel, hvor man er. Det er folket, der gør det. Jeg ville meget heller spille i en nedslidt pub for 20 mennesker, som føler viben og er inde i det, end i en arena for 20.000 halvinteresserede observatører.

10. Når du lytter til vores album, skal du…

… “pick your poison” og bevæge dig, som du har lyst til at bevæge dig.

Nikoline Skaarup
nikolineskaarup@bandsoftomorrow.com