fbpx

Syv nye album vi glæder os til i juli

Foto: Palace // Jono White

Som festivaler og ferier overtager, er det også sparsomt med albumudgivelser hen over sommeren. Det betyder dog bestemt ikke, at der ikke kommer god, ny musik til sommerhusturen, regnvejrsdagen og byturen, men blot at vi har valgt at samle vores ugentlige guides for juli til én guide over de album, vi glæder os mest til i den kommende måned. Om du er til dream-rock, blød R&B eller gerne vil finde ud af hvad ‘lo-fi jangle-pop’ er, så er der noget for dig på listen. God læselyst!

Palace – Life After

Dato: 12. juli

Den Londonbaserede gruppe Palace har i løbet af det sidste halve års tid forberedt os på deres andet album Life After med fem singler, der hver især har været ligeledes varme, atmosfæriske og drømmende i deres kompositioner. Det nye album er eftersigende også om lyset for enden af tunnelen efter følelsen af tab, med et generelt opløftende spin på bandets alternative rock lyd.

The Stroppies – It’s A Hit! (EP)

Dato: 12. juli

The Stroppies er med deres selvbetitlede debut fra 2017 forholdsvis nye på scenen, men den australske rockkvintet har masser af musik på hjertet, og de spilder bestemt ikke tiden. For små seks måneder siden udgav de deres andet album Whoosh, og nu er de klar med It’s A Hit!, der bogstaveligtalt hiver os to år tilbage i tiden. EP-ens fire numre blev nemlig alle optaget i 2017 i bandets eget hjem, og her er der skruet højt op for lo-fi lyden på deres guitardrevende ‘jangle-pop’.

The Stroppies spiller på Loppen i København den 14. september med danske Holm som support.

BANKS – III

Dato: 12. juli

Efter to års stilhed på musikfronten er den alternative R&B-sangerinde BANKS klar med sit tredje studiealbum, der meget passende er navngivet III. Vi har allerede fået forløberne “Gimme” og “Look What You’re Doing To Me”, hvor sidste nævnte er featuring Francis and the Lights, hvis lyd ligesom BANKS er meget karakteristisk i dets elektroniske produktion. BANKS drager på albumturné til efteråret, hvor hun den 11. november også rammer store VEGA.

BEA1991 – Brand New Adult

Dato: 12. juli

Vi har ikke skrevet om Amsterdam-baserede BEA1991 før, men der er intet bedre tidspunkt at starte på end i nuet – og specielt ikke hvis nuet byder på et nyt album. Brand New Adult må siges at være et internationalt album. Det er optaget i studier fra hendes hjemby og London til New York, og de tre smagsprøver, vi har fået ind til videre, er en blanding af elektroniske lydflader, eksperimenterende vokaliseringer og chill-hop beats. Hør blandt andet den sidste forløbersingle “Modern Comforts” her:

Yuna – Rouge

Den malaysiske singer/songwriter Yuna er en af de artister, der i nyere tid kan takke internettet for sin success. Oprindeligt blev hun opdaget på Myspace, og det kan vi kun være taknemmelige for. Siden har vi nemlig fået hele tre album fyldt med blød R&B og Yunas smukke stemme. Rouge er det fjerde i rækken, og her går sangerinden i en ny retning med en række features, der blandt andet tæller Little Simz, Tyler, the Creator, Kyle og G-Eazy.

IDER – Emotional Education

Der er høje forventninger til debutalbummet fra London-duoen IDER, der allerede har hits som “You’ve Got Your Whole Life Ahead of You Baby” og “Mirror”. Det er heller ikke svært at forstå, hvorfor de to piger er på vej frem, når man hører dem synge som én – en egenskab der kreerer en altomsluttende vokal på deres sange. Det nye album Emotional Education er dog ikke det eneste spændende, der sker for duoen lige nu – bland andet spiller de support for Sigrid på hendes UK tour, og så har IDER også deres egen headliner-tour at se frem til i efteråret (hvor de også rammer Ideal Bar). Hop med på hypen før dine venner med den seneste single “Wu Baby” her:

Ada Lea – what we say in private

Dato: 19. juli

Den canadiske dream-rock kunstner Ada Lea må vist siges at være helt upcoming. Efter sin signing hos pladeselskabet Saddle Creek udgav hun i maj debutsinglen “the party”, og kun to singler og to måneder senere er hun klar med debutalbumet what we say in private. Vi var ret begejstrede for den kaotiske single “mercury” og håber på, at det kommende album er lige så stærkt som det, vi har hørt ind til videre – det ser i hvert fald lovende ud.

Gå heller ikke glip af:

Turbulent – One Sip of Freedom – den 5.
Africa Express feat. Damon Albarn – EGOLI – den 12.
311 – Beautiful disaster – den 12.
K.Flay – Solutions – den 12.
LEISURE – TWISTER – den 26.
Of Monsters and Men – Fever Dream – den 26.

Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com