fbpx

Mød årets Live Camp-deltagere: Del 1

Foto: Alva Ravn // Clara Neegaard

Præsenteret i samarbejde med

Danmarks smukkeste festival nærmer sig med hastige skridt, og mens navne som Stormzy, Lukas Graham, Years and Years og Calvin Harris bringer hitkavalkader til skoven i de officielle musikdage, vil en række spændende, nye danske navne kaste morgendagens stjernestøv af sig på Kærligheden i opvarmningen. Vi guider dig igennem årets Live Camp-deltagere.

Måske du har bemærket et lille “TBA”-hul i Smukfest-programmet på Bøgescenerne kl. 15.30 onsdag den 7. august. Det er ikke fordi endnu en rapper har aflyst sit show, som man efterhånden er begyndt at tænke per refleks, men fordi Smukfest hvert år afholder en konkurrence for at finde åbningen af festivalens største scene. Den konkurrence hedder Live Camp, og her dyster 19 navne fra det danske vækstlag om den prestigefulde åbningstjans, som Anya og Farveblind blandt andet tidligere har vundet, og om Tak Rock!-prisen, som blandt andet indebærer et spillejob i P3-teltet.

Det er forskellige spillere fra den danske musikbranche (heriblandt os), der har peget på de 18 navne, og det har endnu engang givet et varieret felt af spændende deltagere fra mange forskellige genrer. Vi vil i løbet af de kommende dage guide dig igennem årets felt, så du er klædt på til at bruge al din tid fra søndag den 4. august til tirsdag den 6. august (hvor KarriereKanonen traditionen tro tager over) foran scenen på KærligHeden. Her er del 1 af vores guide, som et par seje kvinder har indtaget.

Alva Ravn

Den kun 21-årige sanger, sangskriver og producer Alva Ravn er oprindeligt fra Norge, men bor nu i København. Hun har indtil videre kun udgivet debutsinglen “Precious Prey”, der er en storladen, nordisk pop-produktion, der tegner et billede af en meget lovende artist. Vi blev ved første lyt fanget af hendes fængende dystre, nærmest indie-poppede atmosfære og flotte vokal, der balancerer mellem det fine og bløde og et mere hæst og råt udtryk. Det er bare nogle af de kvaliteter, der fik os som mentorer i konkurrencen til at udpege Alva Ravn som deltager. Du kan lære den charmerende nordmand bedre at kende i vores videointerview her, hvor Ravn blandt andet fortæller om, hvad hun glæder sig mest til ved at optræde på KærligHeden, og hvordan hun skrev sin single “Precious Prey”. 

Karenina

Karenina består af sanger og sangskriver Anna Halkjær, bassist Emil Mathiasen og trommeslager Jeppe Bredahl. Sammen laver de mørklødet, dansksproget pop og triphop, hvor Halkjærs rene vokal står i flot kontrast med en lo-fi elektronisk lyd. Tilsammen er det nærmest gåsehudsfremkaldende. Bandet er opkaldt efter Tolstojs litterære karakter Anna Karenina fra værket af samme navn. Hun kæmper for et liv fyldt med passion og autonomi, og dét ræsonnerede også hos danske Karenina, hvis musikalske univers handler om at være helhjertet og nærværende, og hvor ingen følelse er for stor eller for simpel til at fokusere på.

Mekdes

Lækre R&B-tracks, en overlegen soul-stemme og smittende godt humør er en kombination, der er svær at modstå, og det er netop den kombination, vi finder i den unge koldingenser Mekdes. Selvom det kun er hende og bandets femte koncert, når de indtager KærligHeden, er vi ikke et sekund i tvivl om, at det bliver godt. Vi har både oplevet sangerinden på SPOT Festival og i Pumpehusets Byhave til Bands of Tomorrows Uimodståelige, og mens et afslappet track som “On My Mind” kan få folk til at svaje med, så kan den energiske “Out Of Here” få de fleste til at bevæge sig ud på dansegulvet.
Se og hør Mekdes fortælle om sig selv og sine forventninger til Live Camp i vores interview med den fremadstormende artist her.

Bette

R&B er en meget engelsksproget-domineret genre, selv på den danske musikscene. Det er en skam, for når man hører den spirende kunstner Bettes dansksprogede R&B-kreationer, går det virkelig op for én, hvad vi går glip af. Indtil videre har hun givet os de fire singler “Forstår Dig Nok En Dag”, “Ikke Længere”, “Væk” og “Darling”, der alle er produceret af hendes ven og musikalske partner-in-crime Emil Kruse. Bette, som vi i starten af året havde på listen over 19 danske navne, man skal holde øje med i år, har en smuk vokal, der med de lækre, tilbagelænede melodier sænker tempoet i den travle hverdag. Du kan høre om, hvad du kan forvente af sangerindens optræden til Live Camp i vores videointerview her.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com