fbpx

#RF19: 10 must-see koncerter fra lørdagens program

Foto: Jorja Smith//PR

Der er mange navne at skulle overskue i Roskildes omfattende program. Derfor guider vi dig hver dag igennem et udpluk af koncerterne, så du ved, hvad du ikke må misse udover hovednavnene, som i dag – udover Janelle Monáe – blandt andet også tæller The Cure.
Nogle af teksterne er uddrag fra vores store guide til hovedprogrammet, som du finder her.

Catfish and the Bottlemen (UK)

Hvornår: kl. 14.30
Hvor: Arena 

Den britiske kvartet Catfish and the Bottlemen er vant til at stå på de store festivalscener, og selvom deres alternative popinfuserede rockunivers sagtens kunne have sat en god nattefest i gang, er det erfarne band nok lige præcis dem, som kan levere en lige så solid performance på en tidlig eftermiddag. Det kræver sit act at sætte gang i de mange trætte festivalkroppe, men med distortede guitarer, ørehængende melodier og taktfaste trommer er numre som “Soundcheck”, “Kathleen” og “Longshot” indbegrebet af festivalmusik. Så kom op af campingstolen og start på dagens første i øl i selskab med det britiske band.  

Flohio (UK)

Hvornår: Kl. 18.00
Hvor: Apollo

Man er ikke i tvivl om, hvem det er, man lytter til, når Flohios musik strømmer ud af højtalerne. “Flo” bliver tit og ofte råbt i baggrunden, og det er den attitude og selvtillid, Flohio udstråler – både i hendes dansevenlige mix mellem industriel techno og britisk grime – og til hendes live shows. Hvis du har Skepta på din must-see er ingen grund god nok til ikke også at notere dig tidspunktet for Flohios koncert. 

Janelle Monáe (US)

Hvornår: kl. 19.00
Hvor: Orange Scene

Hvis man var så heldig at være tilstede til Janelle Monáes koncert på Roskilde Festival i 2011, ved man allerede godt, hvorfor man selvfølgelig skal se hende igen på Orange Scene. Sangerinden har da også kaldt koncerten “The best show ever”, som du kan se en lille bid af her. Monáe turnerede dengang med albummet Archandroid, hvor især “Tightrope feat. Big Boi” og “Cold War” markerede hende som en ekstraordinær og anderledes popkunstner. Siden da har hun arbejdet sammen med både Prince, Esperanza Spalding, Erykah Badu, Pharrell Williams og Grimes. På hendes nyeste album, Dirty Computer, har hun udover at udgive en 48-minutter lang film taget hele verden med storm på numre som “Make Me Feel” og “PYNK feat. Grimes”. Vi kan kun håbe, at vi får de karakteristiske bukser fra “PYNK”-videoen at se live.
(link til portræt)

Girlpool (US)

Hvornår: kl. 20.15
Hvor: Pavilon

Der er intet som at lave popmusik med sin allerbedste ven, og det er lige præcis, hvad amerikanske Harmony Tividad og Cleo Tucker siden 2013 har gjort med fællesprojektet Girlpool. Deres fine vokalharmonier, bløde guitarklange og dybsindige lyrik har resulteret i hele tre album. Duoens seneste plade What Chaos Is Imaginary fra februar måned byder på mere kantede guitarmelodier og hårdtslående trommer, som man blandt andet kan høre på numre som “Pretty” og “Hire”. Bandet udvider da også vennekredsen med et tredje medlem (trommeslager), når de i aften indtager Pavilion. 

Lizzo (US)

Hvornår: kl. 20.30
Hvor: Apollo 

Du skal gøre dig selv den kæmpe tjeneste at løbe fra Janelle Monáes koncert på Orange og over til Lizzo på Apollo. Hvis du endnu ikke kender den amerikanske sanger, rapper og performer, kan du med god grund begynde nu. Der vil med sikkerheds spredes masser af glimmer og godt humør, når Lizzo lørdag aften indtager scenen med numre som “Truth Hurts”, “Juice” og “Good as Hell”. Den bombastiske og kompromisløse attitude er næsten umulig ikke at elske, og med en numrene fra hendes seneste album Cuz I Love You vil Lizzo højst sandsynligt skabe en solid fest med ekstravagante outfits, twerkende dansere og ikke mindst hendes famøse tværfløjtesoli.

Jorja Smith (UK)

Hvornår: Kl. 21.30
Hvor: Arena

Jorja Smith kom for alvor på manges læber efter sin duet med Drake på nummeret “Get It Together” fra 2018 – og herefter er det gået stærkt for den 21-årige englænder. Med numre som “Blue Lights”, “On My Mind (Jorja Smith X Preditah)” og “The One” har hun på kort tid markeret sig som en utrolig stærk og beundringsværdig R&B-artist, der forhåbentlig er kommet for at blive. Og selvom hun før er blevet sammenlignet med artister som Amy Winehouse, Rihanna og Erykah Badu, er der ingen tvivl om, at stjerneskuddet mest af alt er noget helt for sig.

ALMA (FI)

Hvornår: 22.00
Hvor: Apollo

Den fremadstormende stjerne ALMA har forlængst fanget popindustriens opmærksomhed med sit syregrønne hår og sin unikke stemme. Den finlandske sangerinde startede sin karriere i talentkonkurrencen Idol i hjemlandet, men har i de seneste år cementeret sig som en af de mest alternative kunstnere i det internationale poplandskab i selskab med MØ, Tove Lo og Charli XCX. Med de vaskeægte parybangers “Dye My Hair”, “Good Vibes (feat. Tove Styrke)” og monsterhittet “Chasing Highs” er vi ikke i tvivl om, at ALMA vil skabe en fest på Apollo. 

Tássia Reis (BR)

Hvornår: kl. 22.30
Hvor: Gloria


Den brasilianske R&B-sangerinde og rapper Tássia Reis er et af de mere skjulte musikjuveler på årets program, og som Roskilde Festival-booker Peter Hvalkof kunne fortælle er hun “…én som i 2018 blev kåret af Red Bull som Brasiliens bedste live-artist.” Hvis det ikke kan overbevise dig, kan du med fordel lade dine øregange smøres af Reis’ tilbagelænede R&B-numre “Pode Me Perdoar” og “Se Avexe Não”. 

MARINA (UK)

Hvornår: Kl. 23.00
Hvor: Avalon

Hvis du ikke kender popsmeden MARINA under dét navn, så kender du hende måske fra hendes tidligere alias Marina and the Diamonds, hvorunder hun i 2012 steg til vejrs med kæmpe hits som “How To Be A Heartbreaker” og “Primadonna”. Nu er hun gået videre fra sin tidligere persona, og i MARINA-navnet har hun genopfundet sin lyd og taget den i en mere moden retning.

The Comet is Coming (UK)

Hvornår: kl. 23.45
Hvor: Apollo

Det er ikke helt uden grund, at den britiske trio advarer publikum med deres bandnavn – for kometen rammer helt sikkert Apollo i aften med hundrede kilometer i timen. Der er dømt hårdtslående fusionsjazz med dybe saxofonmelodier, pirrende elektrobas-frekvenser og rungende trommebeats, som hurtigt vil plante sig i din brystkasse. I stil med afrofuturismens og jazzens innovative frontmand Sun Ra har The Comet is Coming markeret sig som et af de mest nutidige, nyskabende navne på den internationale jazzscene. De har deres nye album Trust In The Lifeforce Of The Deep Mystery med i bagagen, og hvis du er klar på en masse syrede blæsersoli, skal du lægge vejen forbi Apollo senere. 

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com