fbpx

#RF19: 10 must-see koncerter fra onsdagens program

Foto: Rosalía//PR

Der er mange navne at skulle overskue i Roskildes omfattende program. Derfor guider vi dig hver dag igennem et udpluk af koncerterne, så du ved, hvad du ikke må misse udover hovednavnene, som i dag blandt andet tæller Cardi B og Bob Dylan.
Nogle af teksterne er uddrag fra vores store guide til hovedprogrammet, som du finder her.

Farveblind (DK)

Hvornår: Kl. 17.15
Hvor: Apollo

Hvis man er begærlig festivalgænger, så ved man, at Farveblind ikke er en oplevelse, man går glip af. Den dynamiske techno-duo er et hypet live-navn, kendt for den fest de skaber både på og foran scenen. I 2017 spillede de på Countdown-scenen, men i år er de, med debut-EP’en Boxes i baglommen, booket til at åbne Apollo. Vi satser på, at de skyder det officielle program i gang med manér!
Læs også vores interview med duoen her.

Maggie Rogers (US)

Hvornår: Kl. 17.30
Hvor: Avalon

Den unge sangerinde og sangskriver Maggie Rogers gik viralt i 2016 med nummeret “Alaska”, efter hun i en video blev rost til skyerne af stjerneproducer Pharrell Williams til en masterclass på NYU. I løbet af de sidste par år har hun turneret en stor del af verden og færdiggjort sit debutalbum Heard It In A Past Life, der landede tidligere på året. Med numre som “Fallingwater”, “Give A Little” og “Light On” skaber Rogers en magisk blanding af folk, pop og dance, som højst sandsynligt vil give mulighed for flere gåsehudsfremkaldende øjeblikke til hendes eftermiddagskoncert på Avalon.

JPEGMAFIA (US)

Hvornår: Kl. 19.15
Hvor: Apollo 

Når den amerikanske rapper JPEGMAFIA går på scenen onsdag aften, kan man godt forvente en kaotisk hiphop-livefest uden lige (på den fede måde!) Artisten er indbegrebet af DIY, for han nemlig skriver, indspiller og producerer al sin musik på egen hånd i sit hjemmestudie i Baltimore. Hans I-Don’t-Give-a-Fuck-attitude vil højst sandsynligt kunne mærkes i hans direkte måde at råbe sine tekster på, og hans evne til at mixe eksperimenterende beats med tankevækkende tekster om politiske emner som Donald Trump og politivold gør ham kun endnu mere interessant. 

Rolling Blackouts Coastal Fever (AU)

Hvornår: Kl. 20.15
Hvor: Pavilion

Australske Rolling Blackouts Coastal Fever har timingen imod dem, for mens de sadler op på Pavilion, har hovednavnet Bob Dylan og hans band indtaget Orange. Har du lyst til at gå mod strømmen og gøre noget andet end de andre, så står der en belønning klar på den intime scene, når RBCF spiller op til guitardreven indierock af højeste kaliber. Melbourne-gruppen udgav allerede i 2013 deres første EP, men det var først efter signingen med det toneangivende indie label Sub Pop og udgivelsen af EP’en The French Press i 2017, at gruppen for alvor kom ud over stepperne. Deres debutalbum Hopes Down fra 2018 var en lektion udi solid sangskrivning og iørefaldende indierock, som vores anmelder i øvrigt  kvitterede med 4,5 ud af 5 stjerner.

Skepta (UK)

Hvornår: Kl. 20.30
Hvor: Arena

Som en af grime-genrens grundlæggere er den britiske rapper Joseph Junior Adenuga ved at være noget af en scene-veteran. Han har siden 2007 udgivet musik under aliaset Skepta, og han har lige siden formået at holde sig evigt aktuel på hiphopscenen. I 2016 udgav han det anmelderroste album Konnichiwa, og med sig på scenen i år har han nok også det helt nye album Ignorance is Bliss fra sidst i maj. Skepta spillede en intens koncert på Apollo i 2016, og hvis du missede ham der, så skal du i hvert fald se ham, når han i år rammer Arena i år.

Rosalía (ES)

Hvornår: Kl. 21.30
Hvor: Avalon

Rosalía er godt igang med at indtage hele verden med sin pop-fusionerede flamingonumre. Sidste år landede den anmelderroste plade El Mal Querer, som markerede hende som lidt af et musikalsk geni og viste at man sagtens kan blande traditionel flamingomusik, med samplede motorcykellyde, hiphop-inficerede beats og synthesizers. Det kan godt være man ikke kan synge helt med på det spanske sprog, men så kan man i stedet bevæge hofterne sammen med hendes mange dansere til hits som “MALAMENTE – Cap. 1 Augurio” eller “DI MI NOMBRE – Cap. 8 Éxtasis”. Hvis du endnu ikke kender det alternative popfænomen, er hendes koncert på Avalon senere i aften, den perfekte mulighed. 

Sheck Wes (US)

Hvornår: Kl. 22.00
Hvor: Apollo

Den hypede amerikanske rapper er indbegrebet af et meget nutidigt fænomen. Sheck Wes blev tilbudt pladekontrakter fra både Kanye West og Travis Scott, da hans freestyle-rap blev uploaded af en ven på Soundcloud. Herefter gik det hurtigt, og sidste år landede Wes’ anmelderroste debutalbum MUDBOY, hvor du blandt andet finder det virale hit “Mo Bamba”. Den unge rapper vil med sine lo-fi-produktioner og eksplosive energi højst sandsynligt starte en del moshpits og give publikum en sveddryppende oplevelse. 

Fontaines D.C. (IE)

Hvornår: Kl. 22.00
Hvor: Pavilion

I samme boldgade som Shame og IDLES finder du irske Fontaines D.C., som vi endnu har til gode at høre mere til i Danmark, men som allerede er ved at opbygge sig et solidt navn i det britiske. Gruppen mødtes over en fælles glæde for poesi, og titlen på deres 2019-debutalbum, Dogrel, er også ordet for den type poesi, den irske arbejderklasse har dyrket. Deres guitarrock er rå og støjende, men indimellem larmen er der også blik af små fine passager, der skaber den perfekte musikalske kontrast. 

Christine and the Queens (FR)

Hvornår: Kl. 00.30 (natten til torsdag)
Hvor: Arena

Héloïse Letissier er ikke dit typiske popidol. For det første kommer hun fra Frankrig, og for det andet betegner hun sig selv “freakpop” for ikke nødvendigvis bare at appellere til masserne, men også til de marginaliserede. Bred appel fik hun alligevel – først med debutalbummet Chaleur Humaine fra 2014 og senest med sidste års Chris, som bød på stærke numre som “Girlfriend”, “Goya Soda” og “5 dollars” og et opråb om opgør med binære lighedsidealer og outdatede kønsstereotyper. Live har Letissier ry for at gå lige så meget op i det visuelle som i hendes flotte videoer, så vi kan efter sigende se frem til en dansehær, stærke koreografier, video og performance, når Christine and the Queens indtager Arena natten til torsdag.

Carpenter Brut (FR)

Hvornår: Kl. 00.30 (natten til torsdag)
Hvor: Pavilion

Der er dømt kamp til stregen, når franskmændene går i konkurrence onsdag nat. Hvem der kan skabe den vildeste fest er ikke til at sige, men hvis du vil have et lidt mere ekstremt alternativ til Christine and the Queens’ elektro-pop, er landsmanden Carpenter Brut et godt bud. Franck Huesos hårdtslående synthwave løber i så højt et tempo, at din krop næsten ikke kan følge med og i stedet må overgive sig til de pirrende synthvibrationer og dybe basfrekvenser. Det kan mærkes helt inde i brystkassen, og derfor er franskmanden en god kandidat til det perfekte afslutningsact på den første musikdag.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com