fbpx

#RF19: 10 must-see koncerter fra torsdagens program

Foto: Denzel Curry//Julian Cousins

Der er mange navne at skulle overskue i Roskildes omfattende program. Derfor guider vi dig hver dag igennem et udpluk af koncerterne, så du ved, hvad du ikke må misse udover hovednavnene, som i dag blandt andet tæller Travis Scott og MØ.
Nogle af teksterne er uddrag fra vores store guide til hovedprogrammet, som du finder her.

Stella Donnelly (AU)

Hvornår: kl. 12.45
Hvor: Gloria

Hvis du var så heldig at se amerikanske Haley Heynderickx på Gloria sidste år, og ønskede at den medrivende koncert varede lige lidt længere, så kan Stella Donnelly torsdag på Gloria måske nærme sig den drøm. Ikke fordi de to artisters musik er identisk, overhovedet, men fordi de er lige godt selskab. Stella Donnelly er en af de mest charmerende performere, vi længe har oplevet, og hendes hyggelige småsnak mellem numrene viser i korte momenter, hvad hendes musik råder over: Ekstremt god humor, knivskarp ironi og en stærk stemme. Når Donnelly slår fra snak over i sang, går der ikke længe, før hårene rejser sig som resultat af den skudsikre vokal, australieren leverer sine stærke tekster med.

Sharon Van Etten (US)

Hvornår: Kl. 15.00
Hvor: Avalon

Det er ikke længe siden, Sharon Van Etten stod i DRs Studie 2 og smeltede vores anmelders hjerte. Men selvom den amerikanske sangerinde tidligere har dyrket en mere romantisk indie-folk lyd med reflekterende tekster, er der blevet skruet op for flere synthlyde og skramlede guitarer på hendes nyeste album Remind Me Tomorrow. Ettens musik har dog en uundgåelig følelse af nostalgi og gamle barndomsminder, der gør hendes koncerter utroligt intense og følelsesladet, og ikke mindst unikke. 

Lucy Dacus (US)

Hvornår: Kl. 16.00
Hvor: Pavilion

Opdatering: Koncerten er desværre blevet aflyst.
Der er dømt smørblød vokal, omfavnende guitarstrenge og ultimativt nærvær, når den amerikanske singer/songwriter Lucy Dacus indtager Pavilion til eftermiddag. Du skal være indstillet på en følelsesmættet oplevelse, når den unge sangsmed først går i gang. Man kan håbe, at Dacus både tager numre med fra hendes anmelderroste debutplade No Burden og efterfølgeren Historian, men med hele tre nye singler fra i år, byder koncerten sandsynligvis også på nogle nye guitarballader.

Parquet Courts (US)

Hvornår: Kl. 17.00
Hvor: Avalon

Hvis du er på jagt efter et godt fadølskor og distortede guitarriffs, kan du smutte forbi Avalon og opleve indierock-kvartetten Parquet Courts. Gruppen har siden 2013 dyrket DIY-lyden, og med hele seks slidstærke album i bagagen kan du forvente solid rock med et twist af New Wave og masser af stærke melodier fra de fire amerikanere. 

Julien Baker (US)

Hvornår: Kl. 18.00
Hvor: Pavilion

Amerikanske Julien Baker er en vaskeægte singer/songwriter og har siden 2015 charmeret med sine bløde guitarhymner og reflekterende tekster. Vi er ikke i tvivl om, at kunstnerens hudløst ærlige udtryk og gåsehudsfremkaldende stemme kun kan gøre sig godt på det intime Pavilion torsdag aften. Baker har senest markeret sig i samarbejdet boygenius i selskab med Phoebe Bridgers og Lucy Dacus. Dacus spiller lige inden Baker, så det er ingen hemmelighed, at vi forventer, at de joiner hinanden på scenen til et par numre fra deres fælles EP. 

Crack Cloud (CA)

Hvornår: Kl. 22.30
Hvor: Gloria

Da vi tilbage i maj var på The Great Escape Festival i Brighton, spurgte vi den lokale pladepusher, hvilket navn på programmet, vi absolut ikke måtte misse. Crack Cloud lød det uden tøven fra musiknørden bag disken, og det var ikke bare hans ord, men alle han kendtes. Da vi fandt vej frem til spillestedet blev vi nægtet adgang, fordi de allerede havde nået kapaciteten. De canadiske gutter kalder sig selv et kollektiv – et multimedia-kollektiv bestående af alt fra filmproducenter og musikere til kunstnere og designere, og de har en fælles historie med stofmisbrug og arbejde med psykisk syge og folk med afhængighed. Lidt i stil med black midi og Pardans, som du også finder her på listen, spiller de innovativ post-punk, der konstant overrasker.

Denzel Curry (US)

Hvornår: kl. 20.30
Hvor: Apollo

På en toppen af en momentumbølge fra sidste års anmelderroste album TA13OOridder Florida-rapperen Denzel Curry lige nu videre uden tegn på at stoppe. 31. maj udgav han det stærke album ZUU, hvor han med solide singler som “RICKY” og “SPEEDBOAT” beviste, at han altså er kommet for at blive. Hvis du ikke allerede er med på hypen på den fremadstormende rapper, er der masser af materiale at gå i kødet på; foruden de seneste to (forrygende) albums er han også featured på Flying Lotus’ nye album på sangen “Black Balloons Reprise”, og tidligere i år udgav han et hårdtslående cover af Rage Against the Machines mest kendte sang, der helt klart også er et lyt værd.

Tirzah (UK)

Hvornår: Kl. 20.00
Hvor: Gloria

Seks år skulle der gå, før den 31-årige artist Tirzah endelig udgav sit første album siden sin debut i 2013, men det var i den grad ventetiden værd. Med et album, der både rummer intime og groovy tracks er der lagt op til en koncert, som vil tage dig hele vejen rundt i følelsesregisteret. Hendes musik fører på magisk vis lytteren med ind i et nytænkende og spændende univers, der både trækker tråde til soul, R&B, elektronisk pop og grime, og sammen med de loopende effekter, der til tider godt kan lede tankerne hen på de tidligere James Blake-plader, er det svært at forestille sig andet, end at Tirzah kommer til at levere en fortryllende koncert.

Shame (UK)

Hvornår: Kl. 01.30 (natten til fredag)
Hvor: Avalon

Shame har efterhånden vokset sig til et af Storbritanniens største post-punk-grupper. Det begyndte allerede lang tid før deres første fuldlængde, men blev for alvor slået fast, da albumdebuten Songs of Praise landede tilbage i 2018. Det energiske guitarband indkapsler punkens anarkisme og rå energi, og har gjort det aktuelt for tiden, hvor folk ellers var begyndt at sprede grimme rygter om, at rocken var død.

Amyl and the Sniffers (AU)

Hvornår: Kl. 02.30 (natten til fredag)
Hvor: Gloria

Amyl and the Sniffers er et australsk punkrock-band, som ordet “energisk” kun fattigt beskriver. Selvom du ikke normalt er til støjet punk, så er Amyl and the Sniffers altså din mulighed for at få en oplevelse, du nok for altid vil huske som et af de der helt særlige Roskilde-øjeblikke. Forsanger Amy Taylor er kendt for mildest talt at gå fuldstændig amok, og det handler om at holde tungen lige i munden, hvis man vil prøve at regne ud, hvor bandmedlemmerne befinder sig næste gang – ruller hun rundt på gulvet? Er hun kravlet op på monitoren? Ingen ved det, men alle taler om det.

Du kan læse vores anmeldelse af Melbourne-gruppens selvbetitlede debutalbum her, og læs vores hurtige Q&A hurtige med guitarist Dec Martens her.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com