fbpx

Ugens Upcoming: girlcrush

Foto: PR

Nice, queer, DIY, skrøbelige, kærlige, angry… Mød det nye, punkede act girlcrush.

Den queer-feministiske trio girlpunk er steget hurtigt til vejrs denne sommer. I marts udgav de debutsinglen “Take My Clothes Off” og i sidste måned fulgte de op med den romantiske kærlighedserklæring “girlcrush”. En uge efter deres anden udgivelse stod de på Roskilde Festivals Rising-scene. Det Københavnsbaserede band består af Marie (bas/sang), Andrea (trommer/sang) og Nat (guitar/sang), og sammen leverer de en skramlet DIY pop-punk lyd. Sidste måned premierede vi den sukkesøde musikvideo til “girlcrush”, og det gjorde os kun mere nysgerrige på det nye, hurtigt stigende act. Vi har sendt nogle spørgsmål afsted til bandet for at lære dem bedre at kende.

Hvem er girlcrush?

Søde, nice, queer, DIY, skrøbelige, kærlige, angry, Real, bratty, gay, nybegyndere på vores instrumenter, bedste venner, idk. Cool cats. It’s us.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

Det virker svært at svare på hvad ~vores lyd~ er. Vi er ikke rutinerede musikere i nogen grad, så hvordan vi spiller har ikke rigtig været særlig kalkuleret. Vi har ikke tænkt at det skulle lyde på en bestemt måde og så spillet for at opnå det – vi har prøvet os frem og resultatet kan vi egentlig godt li, så det er jo heldigt nok. 

Vores lyd er… cute? Sådan upoleret men med en masse på hjerte :)))) 

Hvordan startede I?

Altså det hele startede med en facebookgruppe, som hedder ugidelige feminister. Der skrev Nat, som spiller guitar, et opslag hvor der stod, om der var nogen, som ikke var mænd, der var lige så dårlige til musik som Nat selv, som ville være med til at starte et band. Det reagerede vi andre så på og så mødtes vi hjemme og drak rødvin og spiste vingummier og nu har vi et band! Det var mega befriende at mødes i et space, hvor der ikke var nogen forventninger til, at man kunne spille en masse til at starte med. Det var fedt, at man godt måtte lære et instrument fra bunden i et band, selvom man var voksen. Det føltes trygt, fordi det var et space uden erfarne musikermænd, som vi kendte en del af, men altid havde været for usikre til at lave musik sammen med. 

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

Det er lidt forskelligt, men som regel er det sådan, at en af os har skrevet på en sang derhjemme, både tekst og melodi. Så optager man den på sin telefon og sender filen til de andre, som lytter til den og siger “fuck den er nice”, og så når vi har overskud til at lære en ny sang siger en “skal vi ikke lære den der nye sang som du skrev” og så lærer vi den og snakker i fællesskab om hvad de forskellige instrumenter skal spille, hvad der ville lyde fedt. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

Det er svært at sige. Som sagt er vi ikke rigtig dygtige nok til at gå efter en bestemt lyd, men vi har klart været inspireret af simpliciteten i fx Ramones. Vi er også begyndt at tænke over, hvad der fx kunne inspirere os til at lave noget lidt anderledes end vi plejer på instrumenterne. For nyligt lyttede vi til Joy Division og skrev catchy og rytmiske figurer på bas og guitar. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Vi er alle sammen rimelig hooked på Billie Eilish lige nu, shit det er et godt album. Vi elsker hvor ~dark~ det er, og hvor tæt på det føles. 

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

Der kommer snart en single mere, og så skal vi i gang med at indspille. Vi vil virkelig gerne lave sådan et minialbum, eller sådan en blanding mellem en EP og et album. 8 sange eller sådan noget, det virker passende. Det skal sådan tematisk handle om psykisk sygdom 

Hvad er drømmen?

Vi tør næsten ikke drømme. Vi følger lidt bare med. Vi havde fx. aldrig drømt om, at vi skulle stå på Rising på Roskilde, men så var vi der. 

Vi har faktisk en drøm. Vi har en drøm om, at queers bliver lyttet til? Taget seriøst? At Nat ikke skal blive fejlkønnet? At queers ikke kun er ~det sjove indslag~ sådan ‘look at those weirdos’ agtigt. 

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Vi har kun to singler ude, men det gør det ikke ligefrem lettere at vælge, haha. Vores anden single “girlcrush” er jo vores theme song lmao, så det må næsten være den.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

Andrea: eeeeehhhh. Noget som både er sødt og sådan spicy? Idk. Drikker bare øl, ved ik’ så meget om drinks lmao. Det må næsten være en lyserød drink eller hvad?

Marie: Måske Cosmopolitan. Den er både sur og sød og pink. Ligesom os. 

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com