fbpx

Ugens Upcoming: GRETA

Foto: Dennis Morton

Vi har været ret vilde med GRETA siden hendes debutsingle “Bad Lovers” fra tidligere på året. Hvis du ikke har hørt noget fra hende endnu – eller har, og bare ikke kan få nok – så kan du lære hende og kende her.

I fredags udgav den dansk/tyske sangerinde GRETA sin tredje single “Spin”, der ligesom dens to forgængere med det samme trak os ind i hendes drømmende synth-pop univers. Udover en kommende debut-EP har GRETA også en del koncert i kalenderen de næste måneders tid, og hvis vores oplevelse med hende på SPOT Festival er noget at gå efter, så kan vi kun anbefale, at du fanger et af hendes shows. Lær den spirende kunstner bedre at kende som Ugens Upcoming her:

Hvem er GRETA?

GRETA er mit soloprojekt, stedet hvor alle mine musikalske og visuelle ideer og drømme bliver til virkelighed.

 Hvordan vil du beskrive din lyd?

Det er elektronisk indiepop – en blanding af drømmende, mystisk og groovy synth-pop med en stor kærlighed for 80’erne med blikket rettet mod fremtiden. Jeg elsker at lege med strømmende melodier ovenpå foranderlige akkorder. Kernen af det hele er min luftig vokal. 

Hvordan startede du?

Jeg har egentlig siden jeg kan huske altid haft et behov for at udtrykke mig i en eller anden art, om nu ved at tegne, spille musik eller i udklædnings leg som barn.  

Så snart jeg lærte et instrument, begyndte jeg at lave mine egne små melodier, og da jeg var omkring 12 skrev jeg så den første hele sang med sang, tekst (på utrolig dårlig børneengelsk) og klaver akkompagnement og optrådte med den foran hele min skole. Og så har det bare udviklet sig siden igennem forskellige bands og genre. 

Med GRETA startede jeg i 2016, efter vi stoppede med mit tidligere band, Who is Louis. Jeg havde skrevet en masse nye sange og længe haft et ønske om et projekt, hvor jeg kunne udfolde mig som soloartist. Jeg indspillede for første gang med Farao i sommer 2017. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Jeg kan enormt godt lide at dele min process op i forskellige faser, det giver mig ekstra fokus og ro, selvom de forskellige processer selvfølgelig altid går lidt ind og ud af hinanden. 

Det er meget vigtigt for mig at have en lang inspirationsfase, inden jeg går i gang med at skrive, dvs. lytte en masse, gå på museer, møde nye mennesker, rejse, udfolde mig i andre kreative ting end musik. Generalt bare gå lidt med åbne øjne og ører gennem verden, inden jeg så går ind i en  meget intens skrive- og inspilningsprocess. Jeg kalder det altid skrivehulen, fordi jeg har behov for at lukke mig helt inde i den. 

Efter jeg har samlet nok sange, arrangeret dem og indspillet demoer, tager jeg så til Berlin og inspiller med min producer Farao i hendes studie. 

Det med at flytte sig og tage sine sange med til et nyt sted gavner processen ekstremt meget, synes jeg,  fordi man lytter på en ny måde og sætter det hele i et nyt kontekst. 

 Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Det er svært at sige, fordi det ændrer sig hele tiden. Men på mit debutalbum har det været: 

Cockteau Twins 
Kate Bush
Abba 
Tame Impala 
Beach House
og titelsangen til filmen Neverending Story. 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Min yndlingsvinyl lige nu er min producers nyeste album : Farao – Pure – O

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Lige nu er jeg i gang med at øve op til sommer og efterårskoncerter, samt forberedelsen af releasen af mit debutalbum. Udover det samler jeg en masse inspiration, laver mange visuelle ting i form af collager, fotos og video og begynder så småt at skrive til mit næste album. 

Hvad er drømmen?

Drømmen er, at kunne blive ved med det jeg gør, skabe musik og visuelt, indspille sammen med nogle af de mest inspirerende mennesker jeg kender, selvfølgelig spille koncerter og forhåbentlig røre nogle mennesker med det jeg gør. 

Måske er drømmen også at kunne leve af det en dag, men kun hvis det ikke går udover min kunstnerisk frihed. 

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Min nye single “SPIN”, som udkom den 5. Juli med en fantastisk video af Marie Boye og William Reynish. Og min første single “Bad Lovers”, min all time favorite. 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

Det synes jeg er lidt svært at svare på, fordi jeg ved ingenting om drinks. 
Men der findes faktisk et shotlikør i Tyskland som hedder ‘Berliner Luft – Glitter Kiss’. 
Den rød, med guld glitter i og smager overraskende meget af pebermynte. 
Det tror jeg passer perfekt. 

Tags:
Charlie Jagd
charliejagd@bandsoftomorrow.com