fbpx

Mød årets Live Camp-deltagere: Del 4

Foto: Theo X // Nanna Fredskov Andersen

Præsenteret i samarbejde med

Danmarks smukkeste festival nærmer sig med hastige skridt, og mens navne som Stormzy, Lukas Graham, Years and Years og Calvin Harris bringer hitkavalkader til skoven i de officielle musikdage, vil en række spændende, nye danske navne kaste morgendagens stjernestøv af sig på Kærligheden i opvarmningen. Vi guider dig igennem årets Live Camp-deltagere.

Måske du har bemærket et lille “TBA”-hul i Smukfest-programmet på Bøgescenerne kl. 15.30 onsdag den 7. august. Det er ikke fordi endnu en rapper har aflyst sit show, som man efterhånden er begyndt at tænke per refleks, men fordi Smukfest hvert år afholder en konkurrence for at finde åbningen af festivalens største scene. Den konkurrence hedder Live Camp, og her dyster 19 navne fra det danske vækstlag om den prestigefulde åbningstjans, som Anya og Farveblind blandt andet tidligere har vundet, og om Tak Rock!-prisen, som blandt andet indebærer et spillejob i P3-teltet.

Det er forskellige spillere fra den danske musikbranche (heriblandt os), der har peget på de 19 navne, og det har endnu engang givet et varieret felt af spændende deltagere fra mange forskellige genrer. Vi vil i løbet af de kommende dage guide dig igennem årets felt, så du er klædt på til at bruge al din tid fra søndag den 4. august til tirsdag den 6. august (hvor KarriereKanonen traditionen tro tager over) foran scenen på KærligHeden. Her er den fjerde og sidste del af vores guide, som hjælper dig til at stille dine popabstinenser og også byder på et enkelt EDM-fix.

Anton Walter

Den purunge popsanger Anton Walter fik sig lidt af en drømmestart på karrieren, da han debuterede med den attitudefulde førstesingle “Min Dag”. Med over en halv million streams fordelt over debutsinglen og efterfølgeren “Gør Hvad Du Vil” (på Spotify alene) er Walter godt på vej til at sætte sit præg på den dansksprogede popscene. Hvis du er til sommer-vibes ala Kesi og rendyrket pop ala Hugo Helmig og desuden drømmer dig tilbage til de bekymringsfrie ungdomsår – eller er så heldig selv at leve i dem – så bør du nok fange Anton Walter, når du får muligheden for det.

Theo X

Forestil dig en aften i byen, hvor du gennem over-the-top danse moves og intens øjenkontakt prøver at vinde en scoring, der allerede har afvist dig én gang. Prøv så at blande det med stemningen fra “You Make My Dreams”-scenen fra 500 Days of Summer. Sådan beskrev Theo X selv lyden af sin seneste single “You Don’t Wanna Dance”, da vi interviewede ham i forbindelse med Live Camp-konkurrencen tidligere på måneden. Indtil videre har vi fået tre energiske ‘glam pop’-tracks, som han selv beskriver det. Theo X er også musikalsk ambassadør for World Pride 2021 og drager i løbet af de næste tre år på en rejse rundt i hele verden for at spille til Pride-arrangementer og sprede det gode – og ikke mindst vigtige – budskab.

BYLJA

Bag den elekroniske duo BYLJA finder du de to talenter Marchel Mørk og Emil Aagaard. Deres musik bevæger sig omkring et nordisk inspireret univers og beskrives nok bedst som futuristisk electronica med noter af melankoli. Første gang, vi hørte til duoen var i 2018, da de debuterede med singlen “Laki”, og siden da har de blandt andet optrådt på Copenhagen Jazz Festival og Reffen Live med deres blanding af både analoge og digitale lydflader.

Bilton Marten

Det er sparsomt, hvad vi har kunne varme op med forud for Bilton Martens koncert, for den unger sanger og sangskriver har endnu ikke udgivet noget officielt. Men noget tyder på, det billede snart kommer til at ændre sig, for nu er den tyve-årige dansk/canadiske musiker (tidligere model) altså klar til at fremføre sin musik live på en af Danmarks allerstørste festivaler. Han finder inspiration i kunstnere som Rob Thomas, Norah Jones og Paolo Nutini, så mon ikke vi kan forvente os en omgang blød og ærlig singer-songwriting. Herunder kan du høre en 2017-version af Bilton Marten fortolke det udødelige Cyndi Lauper-nummer “Time After Time”.

Fred the Future

Ligesom den fremadstormende duo Zookeepers sidste år var garanter for en nattefest i EDM-genrens tegn, vil Fred the Future omdanne pladens foran scenen på Kærligheden til ét stort dansegulv, når han bringer sin blanding af eurodance, EDM, future bass og drum&bass til Live Camp. Han har kun tre numre på Spotify, men til sammen har de allerede streamet tæt på 280.000 gange, så den unge kunstner må gøre (meget) mere end bare lidt rigtigt.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com